Restaurace "Best Club"
2008
( 2014, 2013, 2011, 2010-2, 2010-1, 2007-2, 2007-1, 2003 )


Tuto recenzi věnoval autor památce zesnulého Jury Zely.

LOSÍ INFORMACE
BEST CLUB
Pod Kaštany 135
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Tel./fax: +420 573 380 501

Restaurace: restaurace@bestclub.cz
WWW: www.bestclub.cz
LOS SLOVOS ÚVODŇOS
Los Jedno sobotní odpoledne mi zavolal kamarád z Prahy, že jede za tetou na Moravu, a že bysme mohli někam v Bystřici večer zajít. Mám toho chlapa docela rád, tak jsem řekl, proč ne. Mé nadšení opadlo v tu chvíli, kdy mi v Bystřici zkušený Pražák navrhl, že se sejdeme v Bestu. Nejprve jsem se šel vyzvracet a pak mu odpověděl, že tam teda asi jako určitě snad ani ne. Bohužel, svůj záměr mi po telefonu potvrdil a tak mi z koutku úst odkapl další zvratek. Mé naléhání na změnu podniku bylo patrné snad i mrtvole a tak mi se smíchem řekl, že by se zašel na Best napít a hlavně najíst. V tu chvíli se mi rozjasnil svět a žaludek se uklidnil do svého normálu. Spratek pražský, takhle napínat mé vnitřnosti, to mu nedaruju a ožeru ho do blujava ....  

LOS PIVOS KVALITOS
Los Jsou tu tři druhy piv. Nejprve jsem testnul Plzeňskou dvanáctku, kterou už dnes točí skoro kdejaká putyka, nicméně na tomto pivu se pozná výčepní. Jedním slovem dobrota. Následovala plzeňský tmavý kousek, myslím že se to jmenovalo nějak jako Maestro nebo tak nějak. Druhým slovem dobrota. Nakonec přišel na řadu desítkový Gambrinus, a to z čistě rozumového důvodu, protože jsem nehodlal skončit po konzumaci pár dvanáctek, ale spíše po větším než velkém množství piva. Gambáč byl nezvykle na desítku výborný, s plnou pěnou i chutí, což v kontrastu s vynikajícími právě požitými dvanáctkami byla skvělá zpráva. Jo kdyby tady točili Zubra, dal bych plný počet bodů, takhle alespoň z věrnosti k přerovské značce snižuji hodnocení o čtvrt bodíku. Jinak doporučuji, fakticky jsem se dlouho nesetkal s takhle vyrovnanými kvalitami všech točených piv v jedné knajpě. 4.75

LOS OBSLUHOS KVALITOS
Los Číšníci v této restauračce v tom mají bordel. Napřed náš stůl obsluhovala jedna mladá číšnica, po čase ji vystřídal mladý bore-bore-boreček a nakonec přiběhla jiná, neméně mladá dívčina. Kdyby alespoň rychlost střídání obsluhujících byla v přímé úměře k rychlosti donášek tekutých pokrmů, neřeknu ani slovo. Ale ono tomu tak nebylo, na pivo jsme občas čekali i 10 minut a to je při rozchlastaném stavu fakticky ale fakticky dlouho. Naštěstí všichni byli příjemní a brali to s přehledem, i když přílišná mladost dívčin se odrážela tak trochu v přístupu k práci; večer na dýze to může být fajn, ale při roznosu jídel už tak moc ne. 3.00

LOS PROSTŘEĎOS
Los Docela rozlehlý lokál, jen co je pravda. Po zdolání x-desítek schodů se octnete u kulečníků, které vás zde vítají. U nich jsou dva boxy. Dáte se doleva a míjíte megabar, kde teda moc lidí nesedělo, ale je tu ta možnost pro větší než malé množství barových povalečů. Pak už se otevírá hospoda rozdělená do boxů, v každém velkej stůl pro asi deset lidí. Pokud kolem nich projdete, tak cestou rovně za dveřma narazíte na chodbu s hajzlama. Před dveřama k hajzlíkům vede průchod doleva k bowlingovým drahám, taky velká místnost jako prase. No tak prohlídku máme za sebou. Chlastá aji žere se tu docela fajn, ale pro menší skupinky o cca 3-4 lidech je problém posedět o samotě u malého stolu, protože ty se tady podle mě prostě nenachází (anebo jsem si jich aspoň nevšiml). 3.75

LOS KLIENTELOS
Los Tak jako u většiny jiných recenzí, prostě a dobře klientelu je těžké odhadnout. Pár známých xichtů se tu objevilo, víceméně gelomrdů se starším datem narození, oblbujících na baru mladičké dívenky svými kecy o rádoby siláckých dobrodružstvích, více či více spojených s alkoholem. Hnus. Na bowlingu tradiční směska bore-bore-borečků s kočenkami, více či méně starých, někde i nezletilci házející zde koule namísto oficiálně doma nahlášeného kina. Takže neutrál, prostě neotravující nic neříkající směska, podobná ostatním bystřických knajpám s restauračním zaměřením. 2.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Ale jo, je to tu docela fajn, určitě dělá tato restaurace trochu čest svému názvu. I když určitě není the best, tak better možná jo a od toho i nadprůměrné hodnocení. 3.50

LOS PROGNÓZOS
Los Jelikož majitel vybudoval toto zařízení z peněz z jiného podnikání, tak pokud se mu i nadále bude dařit prodávat plachty či co, tak bude sponzorovat tuto knajpu i kdyby byla ztrátová. Ale asi nebude, jídlo je tu docela fajn a v každém případě superhnusná dýza v přízemí má tu výhodu, že je jediná v našem maloměstě, a proto bude navštěvovaná i přesto, co si o ní myslím. Takže buďte v klidu, i za moc let se sem můžete mrknout, ale já doporučuji návštěvu i dříve, proč ne.
PS: na webových stránkách Bestu si můžete v sekci "Diskotéka" přečíst zajímavou novinku (nejenom pro mě, ale i pro spoustu jiných určitě), že "všechny prostory diskotéky jsou klimatizovány". Chachááá, já si to tam teda pamatuju zahulený a zablutý jako v prasečím chlívku, navíc to potvrzuje i početná fotogalerie na oněch stránkách (trochu paradox, ne?), ale možná tam fakticky klíma je, jen ji třeba permanentně zapomínají zapnout...