Penzion koliba "Čecher"
2006
( 2013, 2009 )


LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Penzion koliba Čecher
Rusava 336
768 45 Rusava
Tel.: 573 392 079
více informací najdete zde
E-mail: cecher@iol.cz
WWW: www.kolibacecher.webzdarma.cz
LOS SLOVOS ÚVODŇOS
Los Nechtěl jsem již z časových důvodů moc zasahovat do recenzentského obsahu na těchto srnkách, ale jednu výjimku udělat musím.
Před krátkým časem jsem navštívil mou velmi oblíbenou restauraci, hospodu a kolibu v jednom, Čecher jménem, abych si dal opět po celodenní tůře něco tekutého i pevného do žaludku. Vždy jsem byl v této knajpě natolik spokojen, že se divím, že jsem ji dosud nezrecenzoval, a to velmi pozitivně.
Co se však nestalo! Došlo k výměně obsluhujících a tím pádem k tak rapidní změně kvality tohoto zařízení, že jsem neváhal ani tisícinu vteřiny a rozhodl se ještě tam, že tentokrát recenzi sepsat musím. Hned na úvod prohlašuji, že recenzi píšu zhnusen a otráven, protože jsem netušil, co změna personálu je schopna přinést za následky...
 

LOS PIVOS KVALITOS
Los Dříve se zde čepovaly Krušovice, pivo to nevábné chuti i zápachu. Jestli se nepletu, tak vloni došlo k výrazné změně k lepšímu, a to když se zde začal točit přerovský Zubr, kokrétně jedenáctka GOld, pivo mnou velmi oblíbené a chutné. Ještě počátkem letošního léta jsem si na něm výtečně pochutnával, ale ... ALE!!! Čo bolo, to bolo, terazky je podzim a změna výčepního sa podepsala viac ako by bolo dobré.
To co mi přistálo na stole byl snad jeden z Plachťákových amekurvarických sajrajtů. Již po donesení nebylo po pěně ani památky, nehledě na to, že barva byla jakási moc žlutá, chcanky připomínaje. Prohlédnul jsem si tedy značně otráven pořádně krýgl a očichal, protože jsem měl obavu, aby nedošlo k mýlce a nedonesli mi sodovku, protože tolik bublinek snad není ani v megaperlivé minerálce. Ochutnal jsem - bohužel - a to byla poslední kapka. Pivo jsem ovšem nevrátil a jsa vědom svých recenzentských povinností, jal jsem se koštovat dále. Ovšem mé chuťové buňky buď již umíraly anebo chuť nebyla žádná. No a bych to nezdržoval, dopil jsem a objednal si ještě jedno. Druhé pivko mělo na sobě již pěnu, která se i chvíli nečekaně udržela na povrchu, ovšem nezvyklá barva a megamnožství bublinek zůstalo. A abych nezapomněl, málem mi chladnost vyrvala zuby z huby aj s dásněma. Takhle teda ne, točené pivo zde? Nikdy více!!! Nulou nehodnotím jen z důvodu oblíbenosti značky Zubr. I když, uvažoval jsem o hodnocení zápornou hodnotou...
0.50

LOS OBSLUHOS KVALITOS
Los Tak takovouhle katastrofu jsem ještě neviděl. Abych vše napřed uvedl na správnou míru, tak spousty let byla obsluha chloubou tohoto více restauračního než hospodského zařízení, ovšem to se počínaje letošním létem, či počátkem podzimu, radikálně změnilo.
Bývalí známí obsluhující byli nahrazeni neschopnou mladou nepříjemnou a navíc nepěknou dívčinou, solidně vypadajícím upoceným mladíkem a neustále se mračící starší ženou, nehezkého vzhledu i zápachu.
Po cca 10-ti minutách po našem příchodu si nás konečně mladice všimla a tak doběhla s jídelními lístky. Zároveň jsme si objednali pitivo. pak jsme měli neuvěřitelných 10 minut na výběr. Ne že bychom si neuměli vybrat, ale holt se nikdo nepřišel zeptat. Věřím navíc tomu, že kdyby nepřišli další hosté a dívčina tudíž nepotřebovala naše jídelní lístky pro ně, seděli bychom tam snad doteď. Nu dobrá, kuchař to třeba zlapší. Když nám po dalších dlouhých cca 25-ti minutách konečně přistála polívka, oddechli jsme si, že alespoň kuchař zůstal, protože byla výborná. A nejen polévka, jak se pak ukázalo, i hlavní chod byl více než vynikající!
To už se nedá ovšem říct o objednaném pitivu. Hodnocení piva viz výše, u nealka nelze nic zkazit, ovšem ta doba. TA DOBA!!! Po mém dopití prvního piva a spolusedících nealko či jiných alko nápojů jako když utne. Prostě asi na víc jsme neměli nárok. Nic. Dokonce ani při donesení příborů se mladík (pro změnu) nestaral o prázdné sklenice. A to je do nebe volající. Nakonec jsme se pitiva dočkali, to ovšem po mém nepříliš taktním upozornění, že by se mohly sklenice doplnit...
Dokonce jsme byli svědkem toho, že od sousedního stolu si šel jistý starší pán objednat k baru osobně, protože jinak by asi leknul žízní. Dalším důkazem neschopnosti a ignorantství nové obsluhy je skutečnost, kdy jistý mladý pár po snědení rychlé hotovky čekal na další dění obsluhy cca 15 minut a pak se se slovy, že jim ujede autobus, vypravili zaplatit osobně k baru. Jaké to ovšem bylo překvapení, když jim dívčinou za barem bylo řečeno, ať si jdou sednout, že to zařídí. Po dalších 5-ti minutách se tedy objevil mladík s kešeňou a milostivě nedočkavý pár zkasíroval, byť zřetelně blbě, protože připravená dvojstovka k překvapení mladého páru nestačila, ale buď už opravdu neměli čas anebo náladu se hádat, takže doplatili rychle zbytek a sprintem opustili místnost.
Tak takhle teda ne!!! Vážený pane majiteli, čtěte celkové hodnocení ...
0.00

LOS PROSTŘEĎOS
Los Co říci k prostředí, když už předchozí hodnocení musí všechny odradit od návštěvy. Snad jen to, že prostředí je nádherné, a to jak vevnitř, tak venku, kde je nádherný pohled na okolní hory, koupaliště a jiná stavení. Z okolních fotografií musíte sami souhlasit s tím, že je tu krásně, ale ... ale nesmíte číst předchozí dva hodnotící odstavce. 4.50

LOS KLIENTELOS
Los Klientela je zde více než různorodá, ale například obdobně jako na Tesáku či U Ježka, jedná se víceméně buď o pěšo, lyžo či kolo-turisty, anebo o rodinky zpříjemňující si volné chvíle s rodinou. Žádní x-boďáci zde nejsou k vidění ani k zastižení a my sami jsme si vzhledem k počtu vypitého zde připadali jako horcí kandidáti na x-boďácké funkce. 2.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Vážený pane majiteli Čecheru, nevím proč, ale tahle obsluha vás přivede na buben. To, že se člověk nikoho nedovolá, to, že pro donesení 4 porcí jídla je potřeb 4 párů rukou, to, že mladice za barem psala SMSky snad i ve chvíli, kdy si někdo něco objednával, to, že starší ženština, jakožto obsluhující, kouřila na sále, byť i my kuřáci jsme v době oběda tu odvahu neměli, to, že vámi točené pivo může být s přehledem pasováno na sračku století a to, že vám během chvíle asi kuchaři utečou díky ztrátě klientely, to vám štěstí nepřinese. A mně, který kolibu Čecher miloval, mnohá léta často navštěvoval, všude vychvaloval a spoustu lidí sem zval (ano, minulé časy jsou zde více než na místě), tak mě to strašně mrzí...
Hodnocení není nulové jednak vzhledem k mému přání, aby se současná obsluha rychle ztratila, čímž by se kvalita této koliby rázem vrátila na přední příčky mezi našimi recenzemi, jednak z nostalgie k tomuto místu a jednak díky zdejšímu krásnému prostředí. Jinak v současné době návštěvu SILNĚ NEDOPORUČUJI!!!
1.00

LOS PROGNÓZOS
Los Závěrem chci ještě dodat, že pokud bych Čecher recenzoval před pár měsíci za účasti minulé obsluhy, dosáhlo by celkové hodnocení s přehledem 4.5 bodu, možná i víc. Takhle ovšem nelze jinak, tzn. že má prognóza zní: pokud se nezmění obsluha, tak není co řešit a koliba Čecher se v brzké době stane již jen zaniklou legendou...