|
|
LOSÍ INFORMACE | ||
KONTAKT: Hostinec U Hradilů Rusava 32 768 41 Rusava |
LOS SLOVOS ÚVODŇOS | ||
Los | Jak jsme psali minulý týden v novinkách, hospody mimo Bystřici vykazují jednoznačně vyšší úrovně. Z toho důvodu mě to čím dál tím častěji láká ven z Bystřice, jen abych nadýchal a zažil onu skvělou atmosféru a užil si kvalit, které v bystřických knajpách chybí. Tak tomu bylo i tentokrát, počasí sice nebylo nic moc, ale i přesto jsem se vydal znovu na Rusavu, abych prověřil kvality nejlépe hodnocené hospůdky v roce 2009 a buď dal Divokému prasátku za pravdu, anebo mu jeho recenzi zoponoval. |
LOS PIVOS KVALITOS | ||
Los | Jako asi všude, točí se tu desítka a dvanáctka. Jako asi všude, dvanáctka je tu Plzeň, zde za docela solidních 25,- Káčé, a pak desítkový Radegast za dvacku. Plzeň leze hrozně do palice a já si chtěl dát nejen jeden kousek, takže jsem raději takticky zvolil desítku. Přinesena byla s bohatou pěnou, která bohužel velmi rychle spadla. Na druhou stranu aspoň bylo za chvíli vidno, že míra je tu jedna z nejpřesnějších, proto jsem si mírové pivko vyfotil a foto se válí někdo dole pod recenzí. Chuť byla výborná, možná bylo pivko na můj vkus moc studené. | 3.50 |
LOS JÍDLOS KVALITOS | ||
Los | Podobně jako v pensionu U kůla, i tady najdeme ty nejklasičtější jídelní kousky z těch nejklasičtějších, alébrž guláš, smažák, směs, hranolky, tatarka a knedlíky. Na těchto klasikách asi není co zkazit, a i kdyby byl kuchař kouzelník, tak na nich asi nevykouzlí lepší chuť, než lze na těchto jídlech vykuchtit. Opět podobně jako U kůla, i tady jsme z důvodu recenze vyzkoušeli každý jiný jídlo a z mlčících přežvykujících obličejů mých spolustolovníků bylo zřejmé, že chutná. A chutnalo. | 4.00 |
LOS OBSLUHOS KVALITOS | ||
Los | Lítala kolem nás velmi šikovná devčica, sice silná v bocích, ale zato usměvavá a příjemná, což navozovalo velmi přátelskou atmosféru. Veškeré pochutiny nám byly doručeny zavčasu a s úsměvem, takže tady nelze hodnotit jinak než velmi kladně. | 4.50 |
LOS PROSTŘEĎOS KVALITOS | ||
Los | Na okolních fotografiích může shlédnout interiér ve vší kráse. Zelené zd, zelené židle, červené ubrusy, spousta lebek a kůží divé zvěře na stěnách a jiných loveckých doplňků. Hospůdka není nijak malá, ale i tak jsem měl příjemný domácí pocit, na který jen tak nezapomenu a díky kterému se zde budu vždy těšit. | 4.50 |
LOS KLIENTELOS | ||
Los | Hospůdka je otevřena jen v pátek, sobotu a neděli, takže přes týden zde prostě není nikdo. My jsme sem naštěstí zavítali o víkendu, a měli jsme štěstí, protože o víkendové otevírací době jsme neměli ani potuchy. Potkali jsme se tu s pár turisty, s pár místními štamgasty sedícími u stolu vpravo směrem k výčepu (bráno směrem po příchodu do hospody, pokud jdete ven, tak vlevo). A toť vše. | 3.00 |
CELKOVÉ HODNOCENÍ | ||
Los | Musím souhlasit s Divokým prasátkem, že toto místo je fakticky velmi drakoidní. Já se asi na Rusavu přestěhuji, protože snad až na výjimky se tu nachází hospody velmi vysoké kvality, kam tuto hospůdku zcela jistě rád řadím. Jojo, je to tu silná konkurence posledně zrecenzovaného Kůla, byť bez venkovního posezení. Ach jo, proč takové hospody nemáme v Bystřici... | 4.00 |
LOS PROGNÓZOS | ||
Los | Nevím, co má znamenat pouze víkendová otvírací doba, jestli je to důsledek krize, nebo sem opravdu nikdo nechodí. Já doufám, že se aspoň o víkendech otevřou brány do této hospůdky, a že se nezavře nadobro. Já jí přeju to první. |