|
|
LOSÍ INFORMACE | ||
KONTAKT: Na Klempírně Bělidla 318 768 61 Bystřice p. H. Mobil: 737 881 051 |
ÚVODNÍ SLOVO | ||
Čiva | Jelikož jsem Klempírně v roce 2013 udělil nejvyšší počet bodů, není překvapením, že jsem se na místo činu vrátil hned, jakmile to bylo z hlediska nové recenze relevantní. |
KVALITA PIVA | ||
Čiva | K mání je zde stále Zubrova jedenáctka za 22 peněz a polotmavá Holba 11° za 23 českých. Stejně jako minule byla volbou Holba, tentokrát však na stůl přistávala ve vysokých a „úzkých“ sklenicích, přičemž já se těšil na krygl s uchem. I chuťově už to nebyl ten opojný, slastný okamžik z minulého roku, kdy jsem se se zdejší Holbou setkal poprvé, nicméně pořád kvalitně studené, pěna výrazná, avšak hebká, chuť lehce karamelová i rozšafně řízná. | 4.00 |
KVALITA JÍDLA | ||
Čiva | Co se jídelního průzkumu týká, tak byl učiněn krok vpřed, a to v podobě klasického utopence. Jelikož jsem ho ale nekonzumoval já, nýbrž kolega Žabáček, nelze tento produkt bodově hodnotit, nicméně vypadal kvalitně (ten utopenec). | x.xx |
KVALITA OBSLUHY | ||
Čiva | Obsluhu konala příjemně působící žena středního věku, možná až příliš výtazně nalíčená, což já moc nemusím. Jelikož donáška pivka i ostatní komunikace probíhala solidně, nemohu si stěžovat, nicméně oproti roku předchozímu... | 3.50 |
KVALITA PROSTŘEDÍ | ||
Čiva | Prostředí se v bystřických hospodách až na některé šílené experimenty nemění, zde naštěstí také vše při starém, a proto ohledně popisu interiéru pouze odkazuji k pojednáním dřívějším. | 4.00 |
KLIENTELA | ||
Čiva | Osazenstvo působilo dojmem poklidným, na druhou stranu ve vzduchu byla cítit atmosféra pátečního večera, kdy na celé dlouhé dva dny lid pracující starosti své za hlavu odhodí a pivku i jiným tekutinám se oddá. Příjemný cvrkot, který vytvářel dojem, že zde to žije „tak akorát“. | 4.00 |
CELKOVÉ HODNOCENÍ | ||
Čiva | Magično je sice pryč, jak již byl avizoval Havraní vlas, nicméně hospoda stále drží vysokou laťku, kterou minulý rok nastavila. Pivko stále výtečné, obsluha rychlá, své řemeslo ovládající, klientela a prostředí vytvářející tu správnou hospodskou atmosféru. | 3.90 |
PROGNÓZA | ||
Čiva | Na tomto místě bych rád vyjádřil přání, ať to tady šlape, neboť se mi tu tuze líbí, a snad se sem zase někdy v budoucnu podívám. Dnes chce každý vypadat ultramoderně (viz např. nová Zahájka nebo Sedmička), ale ne vždy se to povede. Tady se snaží naplňovat heslo „tradiční česká hospoda“ a vypadá to, že na to ještě pořád lidi slyší. |