Pizza všude kam se podíváš






Pizzerie Osíčko
2008
( 2011-2, 2011-1 )



Tuto recenzi věnoval autor památce zesnulého Jury Zely.

LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Pizzerie Osíčko
Osíčko 67
768 61 Bystřice pod Hostýnem

Zodpovědný vedoucí: Růžena Řičánková

E-mail: olexan@raabnet.net
Telefon: 573 390 261
ÚVODNÍ SLOVO
Čiva Občas, ale opravdu jen občas, máme s kamarády po kapsách víc než jen pár drobných na pivo a tak dáváme dopřát svým žaludkům i nějakou tou pevnou? stravou ve formě pizzy. Již nějaký ten pátek je naším favoritem podnik specializovaný na tento druh pokrmu v Osíčku, a to nejenom díky pizze…  

KVALITA PIVA
Čiva Pivko je zde k mání dvojího druhu (když nepočítám nealko pivo…) a to Gambrinus desítka za 20 peněz a Plzeň 12° za kdovíkolik. Jelikož už samotná pizza začíná v základním provedení někde na stovce korun, bývá naší volbou levnější Gambrinus. Žel, pivko postrádá chuťové vlastnosti, pěna se nás asi bojí a tak vždycky brzo uteče neznámo kam, o správné míře by se také dalo s úspěchem polemizovat. Jako již nejednou je u mě jedinou výhodou piva jeho nízká teplota, což přijde vhod hlavně poté, co Vás pálí huba od feferonek, které Vám k vyčerpání zfeferonkovaní kamarádi naházeli na talíř. 2.50

KVALITA OBSLUHY
Čiva Ano, možná to již někteří uhádli, další z věcí (feministky prominou), kvůli které sem jezdíme, je zdejší obsluha, sestávající se ze dvou (a možná více) VYNIKAJÍCNĚ vyhlížejících slečen okolo 20 let. Rychlost roznášení pivek není jejich nejsilnější stránkou, holt toto zařízení není typickou nálevnou a tak se zase tak často nesetkávají s případy, jako jsme my (ale pomalu už by si mohly začít zvykat…). Mají docela smysl pro humor, nejsou skoupé na úsměv, ovšem POZOR! Pozorní čitatelé nápojového a jídelního lístku zaznamenají na jeho samotném konci zvláštní položky a ještě zvláštnější je jejich ocenění. Pronesení vulgarity směrem k obsluze za 100 korun, osahávání obsluhy za 100 korun a pro změnu na stejný obnos Vás vyjde případné krknutí zaznamenané obsluhou. Takže se může stát, že utratíte tři stovky, ale budete stále hladoví a žízniví. 4.50

PROSTŘEDÍ
Čiva Jelikož je tento podnik především a hlavně restaurací a pizzerií, je tomu přizpůsobena i kvalita interiéru. Nábytek z masivního dřeva, židle ovšem pro naše zadní partie docela pohodlné, možná díky tomu, že jsme zde pobyli vždy tak dvě hodinky. Po vyšlapání několika schodů se návštěvník dostane do jakési předsíně, odkud vedou dveře na toalety. Naproti nim jsou dveře do samotné restaurace, resp. do její první části, kde je umístěn také bar. Krátkým průchodem se pak dostaneme do druhé části restaurace, kde je kromě jednoho velkého stolu několik menších a také hájemství frajera, co připravuje pizzu, takže ho někteří nedůvěřivci mají možnost sledovat, pokud si ovšem sednou blízko k němu. Tento chachar snad ve spolupráci se zdejším osvětlením ale znemožnil, abychom si ho zvěčnili pro Vás čtenáře. My jsme si oblíbili stůl pro čtyři u okna, což slouží také k tomu, abychom pozorovali stálou přítomnost našeho vozu na parkovišti. Interiér je bohatě zdoben různými serepetičkami ze dřeva, suchými květy atd. Venku je k dispozici zahrádka, u které by myslím vůbec nevadilo, kdyby ji o něco zvětšili, návštěvnický potenciál by tu byl. 4.00

KLIENTELA
Čiva Zdejší osazenstvo tvoří buď party výletu/pizzy/pohledu na pěkné číšnice chtivých týpků jako jsme my, rodiny s dětmi nebo zamilované páry. Výskyt někoho, kdo by se dal alespoň trochu označit za x-boďáka, je zde takřka nemyslitelný, takového Belmonda by vyhazovali snad už z parkoviště. 2.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Celkové hodnocení budiž nadprůměrné díky krásné obsluze, chutné pizze a klidnému posezení, samozřejmě výš už to asi nepůjde, především kvůli nekvalitnímu Gambáči a absenci nějakých pivních osobností. 3.50

PROGNÓZA
Čiva RTak mám pocit, že jsem ještě u žádného mnou recenzovaného podniku neměl příznivější prognostické myšlenky. Tento podnik je vyhledáván široko/daleko a pokud se kuchař nezblázní a číšnice nezačnou kvapem stárnout, lidi sem budou přijíždět v houfech dál.