Méně lidí, menší porce ... že by přímá úměra? Snad se pletu ...






Hotel "Říka"
2011
( 2014, 2010, 2009, 2008, 2006, 2005 )



LOSÍ INFORMACE
Hotel Říka **
Rodina Volkova
Na Říce 59
768 72 Chvalčov
Česká republika (CZ)
tel: (+420) 573 381 163
     (+420) 573 380 065
LOS SLOVOS ÚVODŇOS
Los Jak tak koukám na počasí, tak dnešní recenze bude asi poslední v zimním období 2010/2011. Na Říku chodím víceméně jen v létě jako pěšo i kolo turista, ale shoda náhod mě sem zavála i v zimě, což je zcela jistě nová zkušenost.
Mimochodem, jedná se už o mou pátou recenzi tohoto podniku v řadě, což sice není zrovna optimální stav, na druhou stranu si čtenáři mohou udělat obrázek, jak se kvality tohoto hotelu vyvíjí v čase, a to už od roku 2006, kdy jsem Říku recenzoval poprvé.
 

LOS PIVOS KVALITOS
Los Budvar dvanáctka se v bystřických luzích a hájích moc nevyskytuje, proto je to velmi příjemná změna oproti všem těm Zubrům a Gambáčům, byť obě tyhle piva považuju za svá nejoblíběnější.
Nevím proč, asi to bylo kosou venku, ale pivo mi připadlo strašně přemražené. Zubní sklovina trpěla od prvního do posledního hltu prvního piva, které jsem si dával tedy hlavně na žízeň. Pěna byla i přesto docela solidní, vysoká a bílá jak má být. Barva byla pěkně tmavě žlutá, až okrová, škoda jen té spousty bublinek, které se v pivu vyskytovaly, což způsobovalo časté říhání po požití.
Druhé a další pivo už bylo chutné, po pěti škopcích jsme byli všichni docela navalení, přece jenom voltáž byla z piva cítit. Jak jsem zmínil v úvodu, změna značky je velmi fajn, ale díky výskytu jen dvanáctkové stupňovitosti piva a neexistenci žádné lehčí varianty je to tu vhodné tak na zapití oběda či večeře, ale určitě ne na dlouhonoční akce.
4.00

LOS JÍDLOS KVALITOS
Los Jídlo tu nikdy nevyčuhovalo z průměru, na druhou stranu jsem odsud nikdy neodcházel zklamán. Tedy až do dneška...
Jídla jsme se dali opět takticky každý jiné, abychom najednou okusili více zdejších dobrot. Já měl mix gril, což by mělo být ta největší porce, která se zde nabízí. Bohužel jsem přinesenou porci slupnul jako malinu a rozhlížel se, čím se dorazím. Na to, že masi mělo mít 300 gramů (já vím, že v syrovém stavu, ale i přesto), tak bych se asi docela hádal. Když to srovnám s běžnými 150 gramovými porcemi kdekoliv jinde, tak bych řekl, že to bylo tak nastejno.
Chuťově byla všechna jídla na lehce nadprůměrné úrovni, tak jak je tu zvykem, takže jsme se vlastně spíše oblizovali, než nadávali, a to je určitě pozitivum.
Cenově je to tu naštěstí lehce podprůměrné, takže moc peněz z vás tady naštěstí nevytáhnou, ale řejněme si to na rovinu, za tyhle porce by víc ani chtít neměli...
Hotelová restauračka je určitě vhodným místem pro pozvání manželek, přítelkyň, milenek apod. na jídlo, nic tím tady nezkazíte.
3.00

LOS OBSLUHOS KVALITOS
Los Běhal kolem nás jistý krátkovlasý mladík, k jehož službám jsme neměli žádné výhrady. Piva nosil pěkně spořádaně, před každým dalším škopkem se ptal, jestli chceme další, což je určitě fajn a příjemnější, než kdyby před nás automaticky cpal nový škopek v době, kdy bychom měli ještě půlku předchozího neodpitou. 4.50

LOS PROSTŘEĎOS
Los Místnosti restaurace jsou tu dvě, ale já osobně využívám jen tu "hlavní" s výčepem, kde to alespoň trochu žije.
Velikost restaurace je spíše komorní, což mi plně vyhovuje a je to pravý opak megaprostoru na Ovčárně na Hostýně. Bílé ubrusy, nějaké chaluhy na stole, dřevěné štokrdlata, prostě pohodička, romantička. Osobně se mi zdají zdejší stoly velikostně menší, tzn. že jsme my čtyřé měli hodně velký problém jednak všechny pochutiny na stůl vůbec dostat, a to už raději nezmiňuji akrobatické kousky při snaze o nalezení optimální polohy při jídle. I tak jsem měl loket souseda v talíři více než bylo zdrávo. Nejsem žádný architekt nebo kdo tohle udává, ale buď jsme všichni moc narostli, anebo je to normálka a já si tohoto jen nikde jinde prostě nevšímal nebo spíše nechtěl všímat.
3.00

LOS KLIENTELOS
Los Krize pokračuje, v polovině hospod, kam jsem v poslední době zavítal, bylo poloprázdno, spíše čtvrtzaplněno, a nejinak tomu bylo i tu. Pokud si dobře pamatuju, tak v restauračce se nachází 6 menších a 2 větší stoly, nicméně při našem příchodu byly obsazeny pouze dva menší a v průběhu našeho posezení se i ony uvolnily, naštěstí se jeden opětovně zaplnil, jinak bysme se tu snad i báli.
Na druhou stranu nám to nijak nevadilo, přece jenom jsme asi byli hlučnější, tzn. že čím míň lidí tu bylo, tím míň lidí slyšelo ty naše kecy a tím míň informací bylo na nás řečeno. Touto nízkou návštěvností se ovšem otevírá zmíněná možnost zcela soukromého posedu s příjemnou osobou opačného pohlaví...
3.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Dnešní zimní návštěva se nepovedla. Mně se Říka jinak moc líbí a chodím sem rád, ale asi zůstanu jen u návštěv v letních měsících, kdy se dá sednout ven. Přechlazený pivo a malé porce jsou hlavním důvodem mého průměrného hodnocení, naštěstí to zachraňuje stabilně kvalitní obsluha a čisté komorní prostředí, kde se cítíte opravdu jako host. 3.25

LOS PROGNÓZOS
Los Pánové, zvětšete porce (i kdybyste měli dávat více, než je oficiálně uvedeno na lístku), ztlumte chlazení na pivních trubkách, a máme tu adepta na hospodu roku!