Kdyby se tento podnik nacházel v Bystřici, tak je asi furt plný ... a on je i tu, v Holešově ...






Restaurace "Tacl"
Holešov

2013



LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
TACL RESTAURANT
Palackého 518
76901 Holešov
tel.: 573331079
e-mail: info@taclrestaurant.cz
Web: www.taclrestaurant.cz
LOS SLOVOS ÚVODŇOS
Los A toš bystřický pajzly mám projitý křížem krážem, a toš už dopředu možu tušiť, co mně tam čeká, respektive, co mně tam nečeká, a tak už dopředu mám mnohdy chuť se recenzi dané putyky buď vykašlat, anebo mám takové předsudky, že lze již předem tušit, zda-li recenze bude pozitivní anebo negativní. Toto se naštěstí ale vůbec nedá říct o neprozkoumaných holešovských vodách, kam koncem roku 2013 zamířily i mé kroky. A který podnik si vybrat? No ten, o kterém se hodně mluví, a tím je určitě restaurace/hospoda Tacl, nacházející se na rohu ulic Palackého a Nerudova. Pokud vám to nic neříká, tak vězte, že pokud pojedete od kostela po hlavní na Hulín, tak to bude kousek za poštou po pravé straně na nejbližší křižovatce; pokud pojedete naopak směrem od Hulína kolem bus nádru, tak to najdete po minutí gymplu na nejbližší křižovatce po vaší levici...  

LOS PIVOS KVALITOS
Los A toš kruvapes, tu se to pivy enem hemží. Já si hned na úvod všiml, že se tu točí jedenáctkový Svijany, kterým jsem samozřejmě neodolal a hodlal se ochutnat i ohodnotit tuto značku. Kromě toho tu mají standardní Radek 10, Plzeň 12 a docela se rozšiřující Hoegaarden pro fajnšmekry. Ale my pivaři máme jasno, Svijánky jsou Svijánky ...
Doprdele, chcu bydlet v Holešově. Tak skvělý pivko jsem už fakt nepil dlouho ! Pěna jak ze scifi románu, po bublinkách ani vidu ani slechu, vůně byla pivní a chuť prostě taky pivní! Dal jsem si tu hned pět kousků a nelituji ani koruny za pivo zde utracené. Osobně za tohle pivo dávám plný počet bodů.
Nicméně celkové hodnocení piva nemůže být absolutní, protože se zde nachází i sračkoidní desítkový Radegast, což je ostuda ostud jak pro pivaře, tak už si myslím, že i pro ty podniky, které tuto pivní hrůzu ještě pouští do svých trubek. Ochutnal jsem, takže má slova opravdu berte jako výsledek recenzování na vlastní kůži (anebo spíše jazyk), nejedná se v tuto chvíli o žádný předsudek z jiných ochutnávek. Já vím, že podepsaná smlouva s pivovarem je podepsaná smlouva, ale určitě by nebylo na škodu přehodnotit pokuty z předčasné výpovědi smlouvy a raději hostům nabídnout kvalitu.
Dvanáctka Plzeň je povinností pro všechny restaurace, nezávisle na tom, kde se nechází, prostě tam, kde se vaří, tam se čepuje Plzeň, tak to je. No a Hoegaarden už je jen fajnšmekrovské doplnění nabídky.
Já jsem spokojen, jak s nabídkou pivních značek, tak s jejich chutí, tedy až na zmíněnou výjimku, ale proti gustu ... znáte to ...
4.75

LOS JÍDLOS KVALITOS
Los Netuším, čím je nebo není restaurace Tacl tak proslulá, ale prostě se o ní mluví. Osobně nyní můžu s klidem říct, že to určitě není díky zdejší kuchyni. My si dali čtyři různá jídla a navzájem jsme samozřejmě ochutnávali jeden od druhého, zvědavost je prostě neúprosná. No abych to zkrátil, všichni jsme se shodli, že nám všem velmi velmi chutná jen jeden pokrm. Co to už bylo, resp. jak se to jmenovalo, to už nevím, ale 25%-ní úspěšnost není prostě nic moc, respektive je to nic.
Ne že by ostatní pokrmy byly špatné, nebo zkažené, nebo podobně, to nelze říct ani náhodou, ale jednalo se o jídla "standardních" chutí, nic extra specifického a výjimečného ani chutí ani vzezřením. Najíst se tu ovšem dá dosyta, porce nejsou nijak šizeny a je fakt, že něco jsme ani nebyli schopni do sebe nasoukat, a to je určitě lepší, než nad prázdným talířkem bědovat a uklidňovat kručící žaloudeček.
Takže abych to uzavřel, na jídlo sem klidně zajdu, kdykoliv, ale už ne s kýmkoliv - kamarády sem vzít je bez problémů, ale třeba rodinku na slavnostní oběd už tak optimální volbou určitě není...
2.75

LOS OBSLUHOS KVALITOS
Los Dvě slečny se tu točily kolem stolů docela v rychlém tempu, ale ani tak moc nestíhaly. Hospoda je totiž docela rozlehlá, takže na dvě perzóny je to fakt dost, navíc, když se tu fakt sešlo hodně osazenstva. K jejich cti ovšem hovoří ta skutečnost, že byť se zrovna neusmívaly (a kdo by se jim v daném frmolu divil), tak aspoň že se nemračily a jejich "neslané nemastné" pohledy a výrazy tváří byly pořád lepší, než průser, který jsem zažil na Zahájce (těšte se na recenzi za 2 týdny).
I přesto, že holčiny snažily točit se kolem chlastajících hostů, tak neustále se stačily točit kolem známých na baru, se kterými prohazovaly někdy méně někdy více slov, a to bylo mnohdy nepříjemné, protože každou další vteřinu, kterou pak čekáte na svoje pivo, přičítáte těmto barovým hovorům a začínáte být na tyto pokecy alergický. Aspoň já to tak cítil, ale byl to asi jen momentální pocit vyvolaný žízní a nestoudnou chutí vypít víc než málo škopků; na druhou stranu si ale zpětně nevybavuju, že bych dostal pivo nebo jídlo nějak nepříjemně pozdě, tak nevím; prostě lehký nadprůměr.
3.50

LOS PROSTŘEĎOS
Los Jak si můžete všimnout na fotkách pod touto recenzí, tak interiér je opravdu velký, nicméně tak nevypadá, protože se vlastně jedná o nudli a ne o velkoprostorovou místnost. Po příchodu do této restauračky se ocitnete tváří v tvář rohovému barpultu, nalevo je několik velkoobjemových stolů, napravo naproti barpultu u oken několik malých stolečků pro páry a dále dozadu pak další stoly pro 4-6 členné popíjecí party.
Stěny jsou pokresleny zajímavými motivy a celkově se mi to tu líbí, určitě je to příjemnější než jednobarevný stěny anebo interiéry přeplácaný světýlky či dřevěnými trámy apod. Jelikož se jedná, jak už jsem napsal, o nudli zatočenou do pravého úhlu kolem barpultu, tak vlastně v jakémkoliv místě hospody najdete své určitě soukromé, protože kolem sebe nemáte celou hospodu, ale vždy jen pár nejbližších stolů a zbytek se pak nachází už v příjemné vzdálenosti.
4.00

LOS KLIENTELOS
Los Musím říct, že tady bylo fakt narváno, ne že by kolem všech stolů bylo zcela plno a další pak stáli ve druhé nebo dokonce ve třetí řadě, ale stoly byly obsazeny snad bezezbytku. A to se jen tak nevidí a musím říct, že to bylo i příjemné zjištění.
Osazenstvo bylo docela mladé, ale zase ne příliš, prostě takových 25-35 let, což bylo v pohodě, protože neotravovali puberťáci ani jiní mladí šulinoidi, na druhou stranu tu zase neseděli dědci, kterým by vadil jakýkoliv hlasitější projev.
Není zde žádný štamgaststký stůl, takže pokud byste bydleli v Holešově a tento podnik navštěvovali častěji, tak je klidně možné, že zde potkáte ty samé ksichty častěji, ale pro nás přespolní je to tu pole x-boďácky neorané. Je to dobře nebo špatně? Asi dobře, i když nějaký x-boďák patřící k dané hospodě je vždy velmi příjemné zjištění, na druhou stranu to tu fakt slouží i jako restaurace, a osobně neznám žádnou restauračku, která by měla nějaké x-bodáky (snad s výjimkou bystřického Ronda, kde se na oběd schází furt ta samá partička podnikatelů a mnohdy i rádobydůležitých obyvatel daného maloměsta).
4.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Celkově hodnotím tento podnik velmi pozitivně. Jedná se sice o restauračku, ale chlastat se tu dá skvěle jako v typické pivnici (narozdíl od Ronda), a dokonce si tady představím, že bych tu chodil opakovaně na jídlo (narozdíl od Zahájky). Výběr čtyř piv je skvělý, přítomnost dosud stále nepříliš rozšířených Svijan velmi potěšila, a chuť tohoto pivka přímo nadchnula! Jídlo je poživatelné, ale žádný orgie nečekejte. Na druhou stranu posedíte v příjemném nudloidním prostředí, kde vás dokonce i zavčas obslouží, a okolní spolupiči či spolujedlíci jsou v pohodě.
Jo, to možu, opakuju, doprdele, chcu bydlet v Holešově a sem chodit chlastat a občas i nacpat kufr, když mně žena nenakrmí. Doporučuji návštěvu, a nejen jednu, ale klidně i pravidelnou a opakovanou, z BpH je to opravdu kousek a objevíte tu nečekaně solidní služby.
4.00

LOS PROGNÓZOS
Los Tacl už není jen hospoda a restauračka, ale je tu hned vedle i herna a zezadu pak po novu hotel, takže je vidět, že to tu prosperuje. A osobně říkám, že zaslouženě, takže se těším opět do Holešova. Hovno, ne do Holešova, ale do Tacla...