|
|
LOSÍ INFORMACE | ||
KONTAKT: Restaurace "Tesák" Tesák 206 768 71 Rajnochovice Tel.: 573 379 305 |
LOS SLOVOS ÚVODŇOS | ||
Los | A toš sem se vrátil na místo činu po dajakých dvou letách, v tymto případku zimách, abysem průbježně překontrolovál, ešlivá je to tu furt tak skvjelý jak vypovídajú dosavadní recenze, anebo co se zmjenilo či nezmjenilo. Okolnosti mý náfštěvy byly trošku podobný těm z roka 2010, to znamená, že Hosténské bus byl narvané, toš sem sedl na Tesácké a dorazíl sem. Naščestí sem nebyl sám a tak aj můj sparingpartner uznál, že to je ekscelentnaja příležitosť se tu trocha ožrat. |
LOS PIVOS KVALITOS | ||
Los | Toš totok je furt stejná klasika nad klasiky tych nejklasičtějších. Golďácký Zubr je stálicú týto turistický knajpy (pro lamy: Zubr Gold = Zubr 11°), aji venkovní výzdoba je totálně v Zubráckým duchu, takže žádné překvapéní sa nekonalo. A já todlenctodle pivánko možu, je to moje krevňí skupina, toš ešče před prvnotním ochutnáním bylo jasný, že tady se bodama šetřiť nebude. A ono nebude. Vysoký Zubrácký skleničky padnú do ruky jako ulitý, pjena na povrchu byla sněhobílá a chuť, ta chuť, nasládlá, studená, bez bublinek. Je fakt, že sem měl žízeň jako zasypaný horník, ale to nic nemjení na faktu, že mně tu pivo chutná. Jedinou výtku bysem mjel kvůlivá pjeně, kerá rychle mizela, takže při pátým škopku už sem mjel od půlky piva z teho čaj. | 4.25 |
LOS JÍDLOS KVALITOS | ||
Los | Dříf to tu bylo s jídlem jako na húpačce, to znamená, kdo vaříl, podle teho to bylo buď dobrý anebo nedobrý. Dneska se v kuchyni ochométál mladší týpek, tak třicet by se mu mohlo hádať, u kerýho byla aji v minulosti jakáštakáš jistota úspjechu. Dnešňí menu sestávalo z klasického Tesácké řízku, s hranolkama a hromadú tatarky. Kolega si dal (pro zmjenu) hranolkový hnízdo, takže kromě hromady hranolek a tatarky tam mjel inačí masisko, toť asi hlavní rozdíl. Tesáčák byl standardňí, ani špatný, ale ani bůhvíjaký ekscelentní kousek. Hranolkový hnízdo hajnýho Robátka se prej taky dalo, takže asi tak. | 3.25 |
LOS OBSLUHOS KVALITOS | ||
Los | Opjet tu byl legendární Lubínek doplňovaný blondýnú z Londýnú. Popořaďe. Dáš si pivo? byl dotaz Lubínka. Dáme si dva Zubříky zněla naša odpovjeď s tím pocitem, že snad vypadáme žízniví už od vystúpéní z autobusa. Po příletu pivních kusú sme vznesli dotaz na jídelňí lístek, kerej byl Lubínkem ukraden z vedlejšího stola lidem, keří si (asi) už vybrali. Pak při příletu druhého pivního škopku byla učiněna i jídelní objednávka, takže nám byl lístek odnesen a za čas přinesen příbor zabalené v ubrúsku jak na pionýrským táboře. Nečekaně byly obje jídla doneseny zaráz, v každý ruce jeden taléř, nesený jak špinavý nádobí do dřeza... Tento popis nemá signalizovať, že sme snáď nedejbože byli nespokojení, ale spíše to, že se tady obsluha nachodí, ale má natolik rozuma a zkušenóstí, že si umí poradiť, a svoje cesty si aji pokrátiť. Fajne. | 3.75 |
LOS PROSTŘEĎOS | ||
Los | Toš ten nejkrásnější pohled je, když sú otevřený mříže od vstupního vchodu. Na něm je taky přibitá černá tabula, na kerý sú uvedený místňí špeciality jako vepř-knedl, gulásh a podobný laskominy. Jakmile projdete vstupním koridórem, toš to hned ucítíte. Minulost, kerá je s túto búdou spojená. Nemám tím na mysli jakýkoliv smrad ani zápach, ale jistý typ atmosféry, okolní zdi nasáklý minulostí, súčasností, výpary z kuchyně i cigaretovým kouřem, tohlectodle všechno dohromady zapúsobí na moji náladu o dvjestě procent vzhúru. Interijér se popisoval v minulých recenzích už mockrát, takže jen v rychlosti: po projití koridorem sú vpravo za plentú vchody na hajzlíky, kerý sou teda v nicmoc stavu a na velkou bysem sem nešél ani gdyby mi to mjelo rozervať střeva. Na malou sem musím, ale pocit čistoty tu fakt nemám. Vedle plenty sú schody dovrchu k pokojům. Po levý ruce je služební vchod do kuchyně a před váma dřevjený vrata do hlavní místnosti knajpy. Tam je po levý ruce zaplentovaný vstup do kuchyně, vedle teho typicky štyřkový chromovaný výčep s komančskou výlohou, kde sú vystavený drobný pochutiny. Stolů je tu spousta a nad nima ... je jasný co, ne? Desítky a stovky vlaječek z hloubi minulýho století, na kerých se vyskytuje srp s kladivem víc než by bylo zdrávo. Místnost je rozdělená na dvje části, vpředu pro kuřáky a vzadu (opět za plentú) pro nekuřáky. Z teho množství plent a jiných hader je zřejmý, že provozovatel má blízko k nějakýmu distributorovi potahů, ináč to není možný. Já tu atmosféru tu žeru, ale ty hajzlíky to opravdu kazí, a to dost. | 3.25 |
LOS KLIENTELOS | ||
Los | Toš v dobje naší náfštěvy se to tu hemžilo opravdu houfem osazenstva, páč se blížila doba objeda a tak jedni túristi přicházeli ze svých túr zakončit je v příjemným prostřeďí této hospody, jiní tady svou túru enem zpestřovali a po krátkém čase vypadli, další tvořili příchozí z našeho busu a v neposlední řadě tu byli asi ubytovaní v okolních chatách. A tak je to tu furt - túristi, túristi, cyklotúristi, lyžotúristi, pěškotúristi a ubytovanci. Nikdo inačí tu určitě jen tak nepáchne, ale proto se to tu menuje "túristická chata" že jo... | 3.00 |
CELKOVÉ HODNOCENÍ | ||
Los | Je to knajpa plná paradoxů. Na jedný straně výborný pivko, na druhé straně zas jen jedna značka a jeden typ, takže kdo si chce dát něco jiného než Zubra jedenáctku, toš musí šáhnút do lednice pro lahvoidní Plzeň. Na jedný straně široká nabídka na žrádelním lístku, na druhý straně nic svjetaborného co do typů žrádel ani chuťové bomby to tu taky není. Obsluha bez větších problémů, ale věkový průměr je hodně nad důchodový věk. Prostředí na vás dýchne skvělou atmosférou, ale špinavý hajzlíky jsou špinavý hajzlíky. V každým případku i přes výše uvedený si uvědomme, že se jedná jen a pouze o turistickou chatu a ne o žádnou měststkou restauračku pro bílé límečky. Pro tento účel a typ návštěvníků je totok to pravé a skvělé místo, oáza uprostřed Hostýnských vrchů a já musím náfštěvu víc než doporučiť. | 3.75 |
LOS PROGNÓZOS | ||
Los | Toš sem byl fakticky překvapené, že mladík v kuchyni je zároveň provozovatelem a spolumajitelem této hospody. Údajně se snaží tento objekt prodat, aby mohl vyplatit svoje příbuzné. Toš co nás čeká? Snáď né průser jako hospoda u cesty na Trojáku ... |