Tady vám v neděli uvaří i oplatky ...






"U dvou lvů"
2013

( 2008, 2007, 2002 )


LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
U dvou lvů
Za Drahou
768 61 Bystřice pod Hostýnem
+420 605 958 358
ÚVODNÍ SLOVO
Čiva V rámci bystřické Tour de Svijany jsem chtě nechtě musel vážit cestu i (a až) na Mrtvolku, teda vlastně pardon – ke „dvěma lvům“. Co vím, tak po totálním prekopání knajpy na asijský způsob byl tento podnik opět chvíli v nečivosti a po opětovném otevření zde po Asiatech zbylo úplně všechno krom jich samých.  

KVALITA PIVA
Čiva Svijánky 13° za 29 peněz – toť cena nemalá, ba dokonce vysoká. Za tento peníz přistálo nám na stole pivko v obyčejné sklenici (!!!) bez ucha, avšak hezky vychlazené, chuti plné – mírně nasládlé, s pěnou bohatou – která však s přibývajícím časem po okrajích mizela a na středu ostávala, což je pro pivko svijanské docela typické. Jinak kvalita. Krom Svijan mají zde ještě Krušky 11° za 24 a černou desítku za 22 českých. 3.75

KVALITA JÍDLA
Čiva Podniku lze k dobru přičíst to, že nabízí jakési víkendové menu (výběr ze dvou jídel) za cca 100 peněz, v rámci menšího hladu a chudší portmonky je k mání např. nakládaný hermelín. Podle mého však ke třináctce stačí přikusovat další třináctku. x.xx

KVALITA OBSLUHY
Čiva Vytáhlý švihák italského vzhledu – takhle nějak asi vypadá obsluha v nějakým tom Intercontinentalu. Od takové obsluhy pak věta „Dáte si ještě jedno?“ zní asi tak, jako kdyby vám na Říce nabízeli párek v rohlíku s hořcicí. Švihák byl však i na nás „jen pivaře“ relativně milý, a tak nelze hodnotit negativně. 3.25

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva To se asi od recenze Dědy Lebedy z roku 2008 nezměnilo aneb jak bylo psáno v úvodu – Vietnamci to tady tak vyzdobili, že to asi dalšímu provozovateli bylo líto bourat. Hrozně moc kusů masivního nábytku, skleněné stoly, vše velmi noblesně vyzerající – jen jsme uvnitř takhle o víkendovém odpoledni seděli ouplně sami. Zahrádka měla docela obrat, to jo, jen mám pocit, že na ní jsou stále ty samé stoly a židle, které před pěti léty Lebeda nafotil – jen z nich slezla barva. Samostatnou kapitolou jsou pak poutače před hospodou, které oznamují, že knajpa vaří mj. svatohostýnské oplatky. 3.00

KLIENTELA
Čiva Sem tam žena s kočárkem, sem tam starší pár bez kočárku – jednoduše nuda, nuda, šeď, šeď. Totální absence čehokoliv bodovatelného – inu aby ne, když si tady ani kryglem do stolu pořádně třísknout nemůžete. 2.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Pivko velmi chutné, avšak je nutné sáhnout trochu hlouběji do prkenice, nabídka jídel neurazí, číšník jak z jiné cenové galaxie, prostředí – ač přeplácané asijskými výmysly – se dá zkousnout, klientela nezajímavá – toť suma sumárum přece jen mírný nadprůměr, jelikož pivo hlavní jest. 3.25

PROGNÓZA
Čiva Soudě podle této návštěvy mám dojem, že se hospa drží zuby nehty. Možná se ale pletu a jindy je zde lidí jak hub po dešti. Každopádně ve mně převládá skepse – a se hřbitovem naproti to nemá co dělat.