Postřehy z rychlé návštěvy...






Pivnice "U Hanuša"
2014
( 2013, 2012, 2011, 2009, 2008, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 )



LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
U Hanuša
Čs. brigády 91
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Česká republika (CZ)
Tel.: 573 380 119
E-mail: uhanusa@email.cz
Web: www.uhanusa.cz
ÚVODNÍ SLOVO
Čiva Hanuš je knajpa prověřená mnoha recenzemi, jenže já tu dlouho nebyl a na zdejší prostředí jsem dostal chuť, kterou bylo třeba ukojit. A abych nezapomněl – venku pršelo.  

KVALITA PIVA
Čiva Nabídka je široká jak úhlopříčka zdejší hlavní televize. Čepuje se zde Plzeň, Brno 11°, Zlatý Bažant a Krušky 10°. První volbou byly Krušky za 20 českých – teplota solidní, pěna též, leč o žádné chuti nebylo možno hovořit – škoda, že zde nevedou Mušketýra (Krušky 11°). Bažant za 22 (!!!) byl lepší, ale i tak žádná sláva. Byla to taková slabší Plzeň – ovšem poměr cena/výkon zde mají vynikající. 3.00

KVALITA JÍDLA
Čiva Jídlo nám bylo výčepákem nabízeno ihned po dosednutí, leč nic z nabídky (obložené topinky, nakládaný hermoš, tlačenka) nás nezaujalo natolik, abychom podlehli – zejména i proto, že jsme hodlali jíst toho dne později v restauraci. Mám takový dojem, že příště ale jistě něco ochutnáme. x.xx

KVALITA OBSLUHY
Čiva Přivítal nás holohlavý výčepák usměvavého výrazu s brýlemi zajímavě posazenými na hlavě. S úsměvem přešel i to, že nehodláme jíst, a za chvíli byl již zpět i s objednanými Kruškami. Na změnu objednávky reagoval trochu šibalským úsměvem, ale což, kdyby si u mne host po prvním pivku hned vybral něco jiného, zřejmě bych reagoval stejně, obzvlášť když vím, že to pivko sem mu podal tak, jak nejlépe umím. Pak ještě několikrát připlul s Bažanty, vždy po několikerém sondování mírným vysunutím se před bar – žízniví jsme tedy jednoduše být nemohli. Před placením ještě prohodil pár legračních frází o tom, jak by raději byl turistou a ne do večera v práci, několikrát poděkoval, načež nás konečně propustil z osidel svého úsměvu. Těžko přesně vyjádřit, proč hodnotím tak vysoko, ale obsluha zanechala dojem naprosto vynikající. 4.75

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva Je to tady (samozřejmě) pořád taková nádražní hala – těžko vůbec dohlédnout na konec lokálu. Příjemné je, když je hospoda tak akorát zaplněná a klokotá přiměřeným hospodským šumem, když zde ale sedí celkem asi 7 lidu, z čehož pět na baru, působí to trochu neútulně. Na druhou stranu – nebyl ještě úplný večer a lidi jistě teprve hodlali tutu kvalitní knajpu navštívit. Kombinace masivního nábytku a celkově zvolených barev interiéru mi vyhovuje velmi, jen hajzlíky by zasloužily zkvalitnit; tuším, že od dob mého středoškolského studia vyzerají stále rovnako. 3.75

KLIENTELA
Čiva Pětice na baru si nás nevšímala, jelikož měla jistě co dělat s důvtipným výčepákem, a jelikož jinak tu nebylo nikoho široko daleko, uděluji (i kvůli mně a mé slečně) mírný nadprůměr. 3.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Vážení přátelé, tato knajpa má potenciál vyskytovat se nad hodnocením čtyř celých bodů pajzlovských, zejména díky skvělému výčepákovi a sportovní, resp. fotbalové profilaci, která by mohla konstituovat tomu přiměřeně kvalitní klientelu. A já věřím, že i tak činí, jen kolem páté odpolední se tu jaksi nevyskytovala. Hodnocení mírně sráží pivko, které bylo, žel, docela plané, Krušky deset ani Bažant dvanáct se mými oblíbenci tedy nestanou. 3.80

PROGNÓZA
Čiva O několik hodin později téhož dne bych, věřím, měl prognostický základ daleko lepší, nicméně takto mi jen nezbývá než doufat, že sem lidi chodí v houfech, jako si pamatuju z dřívějška – tato návštěva tomu nenasvědčovala. Příště sem půjdu zřejmě později večer a asi si dám Brno jedenáct či Plzeň, abych mohl ty čtyři body udělit.