Tak tohle mi hlava nebere ...






Pension "U KŮLU"
2014
( 2013, 2010 )




LOSÍ INFORMACE
Vladimíra Trefilová
Pension U KŮLU
Rusava 313
768 61 Rusava
Tel.: +420 573 392 087
Mob.: +420 777 123 214 
E-mail: ukulu@seznam.cz
Web: www.ukulu.cz

ÚVODNÍ SLOVO
Čiva O tom, že má tato knajpa své kvality, svědčí minimálně dosavadní recenze; jelikož je však třeba podniky neustále kontrolovat, zda neusnuly na vavřínech, proběhla taková kontrola právě i u rusavského kůlu, který bych po ukončení zdejšího pobytu nejraději někomu někam zasadil.  

KVALITA PIVA
Čiva AV patrnosti jsem toho večera vedl minimálně dvě pivka, a to klasickou Zubrovu jedenáctku a pak též artikl nový, čili čtyřikrát chmelenou jedenáctku Zubr s přízviskem Grand, snad podle slavného a již neexistujícího přerovského hotelu. Chuť, pěna i teplota výtečné, podáváno v kryglech, tudíž spokojenost značná – jen ho bylo málo. 4.00

KVALITA JÍDLA
Čiva Pokud jste nechtěli chroupat jen brambůrky či (jinak výtečné) cibulové (?) kroužky, mohli jste si vybrat z pestré nabídky tří jídel: smažák a hrancle, tvarůžky a hrancle nebo něco jako výpečky, to není podstatné. Sýra bylo dost málo (o gramáži jsme se nic nedozvěděli), nicméně za 70 českých (v případě tvarglů) i s hranclema byl poměr cena/výkon ucházející, s povděkem kvituji zejména oblohu o několika druzích zelíčka. 3.00

KVALITA OBSLUHY
Čiva Těžko říct, kde přesně se stala chyba. Jistou míru mého rozčarování z této položky má možná na svědomí i kotel zkonzumované whisky, nicméně ze strany obsluhy došlo jednak k totálnímu podcenění situace, kdy tato paní nestíhala zároveň „vařit“ a točit, a tak při přípravě několika jídel musel člověk mající zájem o pěňáka čekat i půl hodiny (!!!), jednak na mě značně negativně působila bodrost paní výčepní hraničící s drzostí, kdy např. na otázku, zda mohu něco teplého k jídlu, s kamenným výrazem odvětila, že nemohu, kuchařce že se už nechce. Po chvíli mého tichého smutnění však otočila a nabídla jeden či druhý sýr s hranclemi atd. apod. Takový způsob komunikace já zřejmě vůbec nechápu, to bude asi ta zdejší vysokohorská nátura. Na lístku mi tedy přistálo Kč 70, cca za hodinu však paní zřejmě procitla, přitočila se ke mně a se slovy „sem se předtím spletla“ přepsala 70 na 80 – paráda, že? To, že jsme jakožto značně rozjařená a především stále po pivku prahnoucí společnost byli nuceni platit a nadále nám byla odepřena možnost konzumace, to bylo zlatým hřebíčkem do rakve hodnocení zdejší obsluhy. 0.50

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva Vnější i vnitřní prostory byl již zevrubně popsal (a nafotil) kolega Los, pročež já k tomu mnohé nemám, snad jen to, že jsme si sami židle a stoly uspořádali dle svého, což pak sice působilo trochu nábytkově chaoticky, zato si již snad nikdo nemohl stěžovat. Já obecně nemusím zejména židle, jako mají zde, ale šutrem úrazu onoho večera byly jistě jiné věci. 3.00

KLIENTELA
Čiva Zde raději ponechám nevyplněno, jelikož i když osazenstvo sestávalo ze samých kvalitních pijanů a pijanek společného smýšlení, nesešlo se zde náhodně, proto tedy objektivně přiznávám, že by jinak hodnocení muselo být značně subjektivní. Pokud by se někdy tato sestava sešla v nějaké knajpě náhodně, pak by i pět bodů bylo málo. 5.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Hodlal jsem býti v tomto případě kritikem sžíravým, leč ucházející prostředí i jídlo a zejména velmi chutné pivko nedovoluje mi udělit tak špatné hodnocení; zdejší paní výčepní ale už doufám v životě neuvidím, což se mi snad snadno splní i vzhledem k tomu, že jsem ji neviděl nikdy předtím. 2.50

PROGNÓZA
Los Hospodě samotné nic zlého nepřeju, ale žel musím konstatovat, že pokud ji navštíví početnější osazenstvo lačné kvantitativně i kvalitativně zašmakovat, pak s největší pravděpodobností jeho požadavky uspokojeny nebudou, pročež takovému potenciálnímu osazenstvu radím, ať se raději poohlédne hned jinde.