ÚVODNÍ SLOVO
|
Candát
|
Sobota 26. března byla opravdu výjimečná. Spolu s Kryšpínem, Kuzmičem a
Kunou jsme měli štěstí, že jsme se mohli
zúčastnit slavnostního galavečera pořádaného u příležitosti otevření výše
jmenovaného podniku. Účast byla veliká -
dostavili se i zakladatelé těchto stránek - Jaryn, Vanďas a Štajny a
také Srnec a několik zlatomládežníků. Bohužel
Jura Zela ani Belmondo nepřišli, nejspíš museli odmítnout pozvání z důvodu
účasti na jiné, ještě prestižnější akci.
|
|
|
|
|
KVALITA PIVA
|
Candát
|
Pivo Janáček teklo z pípy proudem a hosté pili tempem vskutku nevídaným - bodejť
by ne, když bylo podáváno zcela
zdarma. Nutno ovšem dodat, že následky mého počínání pociťuji ještě teď -
skoro půl dne po opuštění prostor této
nové putyky. Zlatavý mok, ač velmi chutný (navíc i s různými příchutěmi -
klasickou, zázvorovou, colovou, citrónovou
a kdoví jakou ještě), totiž neobyčejně leze do hlavy, v závěru si většina
návštěvníků odnášela domů silnou škytavku.
|
4.50
|
|
|
|
OBSLUHA
|
Candát
|
Alžbětovi a jeho kolegům šla práce od ruky, vesele točil pivo a na jeho
tváři nebylo vůbec poznat, že by ho trápilo,
že se chlastá za jeho. Kromě klasických pochutin, které se dají sehnat v
jakékoli jiné knajpě, si pokroková obsluha
dovolila zdarma nabídnout velikonoční specialitu v podobě pažitky - k pivu
dobrá věc. A protože máme březen měsíc
internetu, byl i přístup na internet pro všechny návštěvníky zdarma. Bohužel
jsem byl k ránu zmožen natolik, že jsem
nebyl schopen napsat zdravici všem věrným čtenářům těchto srnek, za což se
omlouvám, ja. Takto pozitivním přístupem
k zákazníkům si mne obsluha zcela získala.
|
5.00
|
|
|
|
PROSTŘEDÍ
|
Candát
|
Abych pořád jen nepovídal, doporučuji všem k zhlédnutí několik zajímavých
fotografií interiéru, které přikládám k
této reportáži. K vidění je na nich spousta věcí - coby specialista
na hajzly musím pochválit zejména pestré
kachličky a existenci hajzlu pro invalidy - bohužel však zamčeného.
Jedna z fotografií také skýta pohled na gauč,
vlastnoručně očalouněný samotným Alžbětem. Celkově považuji interiér
za velmi vydařený, i když souhlasím s
Kuzmičovým názorem, ze ještě potřebuje "zabydlet".
|
4.00
|
|
|
|
KLIENTELA
|
Candát
|
Do hospodské kroniky se už navždy zapíše jistý Bukus, který se překvapivě
stihnul ožrat už v 9 hodin večer a
kolíbavým krokem opustil organizátory. Ještě před ním opustila útroby
lokálu skupinka zlatomládežníků. Asi se jim
nezamlouval kulturní program slavnostního večera a šli nejspíš hledat
zábavu někam jinam. Tím se ovšem v hospodě
uvolnila spousta místa a zůstalo tu jen skalní alkojádro. Po půlnoci
několik lidí dokonale vytuhlo a šlo si hrát na
Belmonda (chrápali v boxech).
|
4.00
|
|
|
|
CELKOVÉ HODNOCENÍ
|
Candát
|
Hospoda U Trojnožky bude přístupná široké veřejnosti až 28.3., díky naší
recenzi jste však mohli trochu nahlédnout
pod pokličku už dnes. Takže všichni tam buďte v pondělí co nejdřív, abyste
se stihli nažrat pažitky, dokud tam ještě
nějaká bude. Jo a taky pozor na Trojnožku!
|
4.50
|
|
|
|
PROGNÓZA
|
Candát
|
Zde neznámé pivo Janáček, navíc s různými přichuťmi a možnost přístupu k
internetu si najde v našich končinách mnoho
přiznivců a bystřičtí občané můžou být pyšní na to, že tu máme první
(jak řekl Kuzmič) internetovou pivárnu na
světě. Nápad je to vskutku skvělý a uvidíme jakým směrem se bude nadále vyvíjet.
|
|