|
|
LOSÍ INFORMACE | ||
Motel Zátopek Ratiboř 52 756 21 Ratiboř tel. (+420) 571 442 591 e-mail: motel.zatopek@seznam.cz E-mail: motel.zatopek@seznam.cz Web: motelzatopek.zde.cz |
LOS SLOVOS ÚVODŇOS | ||
Los |
Z Bystřice do Vsetína jezdím docela často a pokaždé, když míjím tenhle motel, tak si říkám, že už jsem za půlkou
projíždění nekonečně dlouhých dědin Hošťálková a Ratiboř. Párkrát jsem se tady stavil na jídlo, protože jejich
"meníčka" jsou rychlé a chutné, ale nikdy jsem nedoufal, že bych tady mohl skončit i na pivku, protože přece jen
jsem tu vždy jen projížděl a nikoli procházel. A přece to jednou přišlo, i když ne v podvečer, ale přes den, kdy jsme s přáteli sem zavítali po výletě po Prženských pasekách a odsud jsme pak měli odvoz zpět k domovu. A protože tento motel ještě na našich srnkách recenzován nebyl, tak jsem si řekl, že je potřeba to napravit ... |
LOS PIVOS KVALITOS | ||
Los |
Už na vývěsním štítu před hospodou se objevil znak piva, které se mi v posledních letech hnusí, a tak jsem
šel dovnitř už dopředu negativně naladěn. Gambáč. Ale co, při současných jarních, skoro letních, teplotách nám vyžíznilo,
a navíc byla sobota, takže proč se žynýrovat a nejít do toho po hlavě. A musím říct, že jsem byl příjemně překvapen, protože nešlo o úplně bezchutnou, studenou a bublinkovou vodu, tak jak tomu u tohoto europiva normálně bývá, ale tady to snad umí i natočit a tak z něčeho hrozného jako je eurogambáč dokáží stvořit docela poživatelný pivní tekutinu. Žahl jsem tři kousky a docela jsem litoval příjezdu odvozu na čas, protože jeden dva bych tady klidně ještě loupnul. A to je ta nejlepší reference... |
3.50 |
LOS JÍDLOS KVALITOS | ||
Los |
Tak jídlo určitě můžu ohodnotit více než pivo, přece jen jsem tady jedl již mnohokrát, a tak místní
jídelní lístek mám projitý minimálně z poloviny. Tady nečekejte žádný gastronomický hody, jedná se o typická jídla patřící přesně sem, co této typicky vesnické, ale o to více přívětivé domácí hospůdky. Takže například dnešní smažené kuřecí stehno s bramborovým salátem bylo kulinářsky sice zvládnuto bez chybičky, ale rodinu bych na něj nevyhnal. Když nad tím tak přemýšlím, ta se vlastně jedná o podobný jídelní lístek jako na Tesáku, prostě obyčejná jídla, nicméně za ta léta mistrovsky uvařené, upečená, usmažená a dochucená; a to je velmi dobře, protože kuchyně dělá hospodu a tady to určitě platí! |
4.00 |
LOS OBSLUHOS KVALITOS | ||
Los | Lítá tu pravidelně podsaditý chlapík tak mezi 30-40 lety a slovo "lítá" je tu fakticky na místě. Svým vlastním příjemným a humorným stylem se nás vždy ptal, co a jak donést a je fakt, že to pak nosil rychle a s grácií člověka, který už v roli číšníka strávil nemále let, možná desetiletí. Navíc mně u něj fascinovaly jeho humorné hlášky, případně už jen usměvavá tvář a to je prostě samo o sobě příjemné a uklidňující, že tady je vlastně všechno v pohodě a nemusíme se o nic starat, on to oblítá a zařídí a my jen konzumujme. Jelikož se mi za těch mých X návštěv zde nestalo, že by byl jiný, než jsem právě popsal, tak nelze hodnotit jinak než velmi velmi vysoko. | 4.50 |
LOS PROSTŘEĎOS KVALITOS | ||
Los |
Škoda, že jsem nic uvnitř nenafotil. Za prvé jsem chtěl být tajný jako hrad v Karpatech a za druhé jsem doufal,
že se nějaké fotky snad najdou na internetu. Bohužel jsem se mýlil a tak musím interiér popsat alespoň slovy. Po příchodu do hospody se vám otevře místnost s výčepem na pravé straně a po levé pak pár stolků víceméně určené pro štamgasty a kuřáky. Taky zde pořád někdo seděl a hulil, ať už byla doba oběda, před, nebo po obědě. Vzadu se pak místnost stáčí doprava za roh, kde se nachází hromada dalších stolů pro posezení, jejichž kapacitu bych odhadoval klidně na nějakých 50-60 míst. Ouha, tady musí být ale spářky, oslavy apod. Já vždycky sedával v té "druhé" místnosti za rohem; jednak jsem si netroufnul sednout si nějakému štamgastovi na místo, a jednak za roh nezaletělo tolik cigaretového kouře. Ale abych to uvedl na pravou míru, tady není rozdělena kuřácká a nekuřácká část, kuří se tu všude, ale přece jen ta zadní místnost je pocitově trošku "čistější". Celé prostředí je jedním slovem "komunistické"; jednak rozmístění stolků, jednak výčep, jednak velká okna působící spíše jako výloha; jednak výška stropu, prostě všechno. A mně to neskutečně fascinovalo a dodnes fascinuje. Asi to tu není pro každého, ale která hospoda se líbí všem, že jo? Aspoň že tu mají ubrusy čisté, stoličky taky, hajzlíky vlastně taky, pípy asi taky a kuchyni asi taky, tak co víc chtít? |
3.75 |
LOS KLIENTELOS | ||
Los |
Jak už jsem zmínil, tak "přední" místnost byla vždy obsazena štamgasty, a to ať už rodícími se x-boďáky,
anebo chlapy v montérkách krátící si pracovní dobu u píva. To bylo ale vždy přes týden, nyní o víkendu
se zde chlapi v montérkách objevili taktéž, nyní ale pro změnu odpočívající po práci na vlastních záhoncích nebo
kde že to. Kromě nich se tu zastavují auta s kolemprojíždějícími cestovali a samozřejmě kolaři. Moc pěškoidních turistů tu nepotkáte, protože kolem nevede žádná turistická stezka třeba jako na na Tesáku, Trojáku či Hostýně. A to je škoda, protože třeba hned bych Zátopka šoupnul na Troják na místo současného pajzlu u cesty. Pozitivní ovšem určitě je, že zde štamgasti jsou, což zase na rozdíl od uvedených turistických míst je příjemné, a tak i za špatného počasí tu pořád někdo je a nesedím tu sám jak kůl v plotku ... |
4.00 |
CELKOVÉ HODNOCENÍ | ||
Los | Já jsem tu byl vždy spokojen. Pivko je na svou značku ucházející a osvěžující, jídlo domácí, jednoduché, ale o to více zvládnuté a chutné, obsluha humorná, rychlá a příjemná, klientela furt nějaká v podobě štamgastů a pak pár okoloprojíždějících návštěvníků a prostředí příjemné, sice strohé, ale o to více útulné. Jo, tak to možu! | 4.00 |
LOS PROGNÓZOS | ||
Los | Škoda umístění zcela mimo turistické trasy, sem bych chodil zcela jistě častěji. Ale zase se motel nachází přesně mezi dědinami Hošťálková - Ratiboř, takže má návštěvníky určitě z obou dědin, no a díky přilehlým tenisovým kurtům je zde od jara do podzimu zcela jistě plno sportovců. A to je jen dobře, přeji provozovatelům dlouhá léta fungování. |