Klub malých pivovarů, České Budějovice


11.2.2018, sepsal Čiva


Klub malých pivovarů
Husova 119/103
370 05 České Budějovice

Tel.: 721 769 711
E-mail: janlehen@gmail.com
Web: www.kmpcb.cz
Facebook: KMPCB

Recenze z předchozích let:
2016

Mapa


Úvodní slovo

Ne že bychom se ženou občas nedali šanci i jiné budějovické hospodě, ale přece jen, jak asi víte nebo aspoň tušíte, v nabídkách je převážně fádní Budvar nebo nekvalitní Samson, i když z tamního pivovaru zní, jak moc pracují na zlepšení. Holt se zatím v tomto krajském městě neobjevila knajpa, která by aspoň trochu mohla konkurovat KMPCB co do pivní rozmanitosti, a tak tedy většina našich pivních vycházek směřuje právě sem.


Kvalita piva

Pivko je zde čepováno s péčí a láskou, i když sem tam je třeba zařadit i kvalt, když máte plnou hospodu. Krom vánočního období se počet aktivních píp ustálil na 13, což je krásné číslo. Cca polovina bývají ležáky, kterým moc pozornost nevěnujeme (i když z poslední doby stojí za zmínku vynikající Hendrych 11° světlé nebo polotmavá 13° od Jílovic), druhá část jsou pak různé laskominy – stouty, portery, piva typu ALE, (D)IPA, vždy jedno pšeničné, sem tam nějaká Belgie atd. apod. Z poslední doby stojí za zmínku např. Winter ALE od Chyše, pivko s chutí višní v čokoládě, extra tmavé, sladší (trochu do stoutu) s lehkým nádech lesních jahod nebo vynikající ovocná bomba SQBRU Hopo Sapiens IPA s převládajícím tropickým ovocem (mango), grepy a lesními jahodami, pryskyřičné, řízné, svěží. Většinou vynikající Matuška onehdy nabízel Californii APA 12°, která k našemu překvapení byla ovocná jen mírně, spíše bylinná, trávová, bílého vína, avšak stále svěží, velmi čisté pivo.

5.00


Kvalita jídla

Poslední dobou toho zde moc nepojíme (zato více vypijeme). Kuchyň má na starosti dredatý chlapík, který dříve exceloval na place, takže není důvod o kvalitě a bohatosti zdejší krmě pochybovat.

x.xx


Kvalita obsluhy

Poslední dobou je zde k vidění častý výskyt tovaryšových učňů – holt hledá se stálý personál, zájemců by bylo dost, ale jen málokdo zřejmě dokáže splnit zde nastavená kritéria. Těšíme se, až se to co do obsluhy více ustálí – osobně bych se pak přimlouval za častější výskyt paní provozní na place.

5.00


Kvalita prostředí

Prostředí je stále stejně útulné, místa je zde opravdu hodně, a pokud nepreferujete sezení v přední místnosti u baru, často najdete (s příchodem okolo 19. hod.) místo v zadní části podniku i bez rezervace. Jen ty klaustrofobní pisoáry, ale to si zvyknete.

4.75


Klientela

Staří, mladší, nejmladší, psi i jejich páni, milovníci dobrého piva i sedánky u čaje a minerálky. Řekl bych, že pivaři naštěstí převládají, a pokud tomu tak bude i nadále, bude to jen dobře.

4.75


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Poslední dobou máme pocit, že se zde pivní repertoár poněkud ustálil na značkách jako Permon, Matuška, Zichovec a Krušnohor, což zejména u Zichovce a Matušky jistě není špatně, ale toužebně vyhlížíme i povovary další, namátkou něco svrchního od Hendrycha, ZHŮŘÁKA, Falkona, Antoše nebo Albrechta či Mazáka. Samozřejmostí jsou i lednice plné piv, která si můžete odnést s sebou nebo si je nechat otevřít přímo v hospodě – i zde by to však chtělo trochu oživit. Prý ale na vyhledávání nových pivek byl najat speciální člověk, tak snad se to brzo v lednicích projeví. Suma sumárum se stále jedná o nejlepší hospodu v Českých Budějovicích a možná i v Jihočeském kraji. Nechte Budvar Budvarem (a Samson Samsonem!!!) a pokud zde budete třeba jen na krátkém výletě, rozhodně se sem zastavte.

4.88


Prognóza

Tady pivo poteče proudem ještě hodně, hodně dlouho!