Novinky v roce 2019

Recenze PUORu ve Zlíně

21.4.2019 by Los
Zlínské hospody

Baťův areál ve Zlíně se zaplnil jak firmami, státními institucemi, tak restauracemi a hospodami. Jednou z nich je již vloni zrecenzovaný PUOR, kam tentokrát vkročil Los za doprovodu třech po pivu lačnících kumpánů. Předem objednaný stůl se ukázal jako výtečný nápad, protože v onen páteční večer tu bylo narváno, což svědčí o vysokých kvalitách této restaurace a pivnice, a Los tento předpoklad ve své recenzi jen potvrzuje.

Počet recenzí celkem: 556


Napsali jsme před 15 lety!!!

20.4.2004

os se opět rozepsal a zaslal nám recenzi hospody Zahájené. Nezapomeňte, že jaro už klepe na dveře - tato hospoda je proslulá zejména svou věhlasnou maxizahrádkou, na které stojí za to posedět a z povzdálí sledovat obnažené děvy skotačící na nedalekém koupališti. (Zahájka je nesmrtelná, nepřetržitě funguje již od konce 19. století, a nijak to nevypadá, že by se jí vedlo špatně. Sousedství s koupalištěm, přítomnost megazahrádky ukraté pod korunami velkých kaštanových stromů a blízkost hustě obydleného sídliště i bystřického sportovního areálu, to jsou všechno faktory, které nahrávají této hospodě k celoroční bohaté návštěvnosti. A proč ne, kvality jsou zde na vysoké úrovni a i my se zde vždy rádi objevíme - pozn. red.).


Napsali jsme před 10 lety ...

19.4.2009

RECENZE HOSPŮDKY "NA ROŽKU"
Čiva se krátce po Ozzym vydal taktéž dobýt hospodu u Kovony, která bude zanedlouho sousedit s bestiálním mega hyper super marketem Lidl. Ano ano, Čiva se nám zastavil na nejedno do denní hospůdky Na rožku a zaslal nám svou recenzi doplněnou o celou řadu aktuálních fotografií. K překvapení ostatních porotců nás Čiva přesvědčil o faktu, že na rožku se chlastá rok od roku lépe a lépe, což je zřejmé také z jeho výrazně pozitivní recenze. (Před necelým měsícem jsme tuhle hospodu na našem webu zmiňovali díky 5 let staré recenzi a dnes ji tu máme její recenzi ještě o dalších 5 let dřívejší. Jak už bylo řečeno, objekt byl zbourán, a tudíž se sem už nikdy nikdo nestaví, proto jsme rádi, že v dnes připomínané Čivově recenzi najdeme dostatek fotografií, abychom si ji připomněli aspoň takto - pozn. red.).


Napsali jsme před 15 lety!!!

16.4.2004

Naše další recenze je pro změnu od Rumcajse. Ve svém příspěvku popisuje své dojmy z nedávné návštěvy hostince U Krbu, dříve spíš známého pod označením "Bistro Z". Los nám zaslal nějaké ty informace o sobě. K vidění jsou jako obvykle v naší sekci "Porota". (Tato hospoda funguje do dnešních dní, ale již dlouhá léta pod názvem "Tipsport Bar", a předtím nesla označení "Z" alias "Zetko". Zajímavé jsou nicméně dvě věci, jednak tuto hospodu můžete vidět denně v obrázku nahoře v záhlaví našeho webu, a jednak, byť byla v této podobě uzavřena již před dobrými 12-13 lety lety, dodnes jsou funkční její webové stránky, včetně odkazů na jídelní i nápojový lístek :-) - pozn. red.).


Napsali jsme před 15 lety!!!

15.4.2004

Tentokrát vám přinášíme opravdovou lahůdku - recenzi Lázeňské koliby pro rok 2004, v Losově podání. Pro úplnost dodáváme, že se Los stává nejnovějším členem naší poroty, přestože o něm vůbec nic nevíme - teda až na to, že nemá foťák. :) (Tak dnes je to opravdová lahůdka, historicky úplně první Losova recenze, která odstartovala jeho hvězdnou kariéru jak recenzenta, tak po pár měsících šéfredaktora, kterým zůstává dodnes. Co se týče poznámky o foťáku, tak můžeme s odstupem času potvrdit, že Los v té době opravdu nedisponoval digitálním foťákem, nicméně naštěstí o rok později již ano, takže existuje dost fotografií interiéru pro představu čtenářů, jak nádherně a útulně zde bylo. Pro nás jednoznačná srdcovka a na věky věků se slzou v oku vzpomínáme - pozn. red.).


Recenze pivnice Rally bar ve Vizovicích

14.4.2019 by Los
Zlínské hospody

Los se opět vydal do Vizovic a byť jeho recenzentské kroky měly původně vést do úplně jiné hospody, tak nakonec vsadil na jistotu a zašel do pivnice Rally bar, kde se dobře napojil již vloni. A letos byl jeho zážitek ještě povýšen na vyšší level, čímž chceme říci, že to tu fakt stojí za to.

Počet recenzí celkem: 555


Napsali jsme před 5 lety

13.4.2014

RECENZE "DODO PUBU" NA NÁMĚSTÍ
RUMcajs není zrovna moc aktivní, ale v posledních letech standardně udržuje frekvenci v intervalu jedné až dvou recenzí za rok. Tato chvíle v roce 2014 přišla právě nyní a tak si můžeme přečíst aktuální recenzi na Dodo Pub, nacházející se v samém srdci Bystřice u náměstí, a postupně se, se vzrůstajícími teplotami, rozšiřující i na chodník před hospodu.


Napsali jsme před 10 lety ...

12.4.2009

RECENZE HOSTINCE "NA TROJÁKU"
Los jel zase lyžovat, je to magor, furt kdesi lítá po bílých planinách nahoru dolů, mno, každý svého (ne)štěstí strůjcem. Ale díky tomuto lítání nám donesl skvělou recenzi plnou aktuálních fotek, a to na hospodu, která doposaváď nebyla na našich srnkách zrecenzovaná (a jakože už jich moc nezrecenzovaných není). Jedná se o hostinec Na Trojáku. Aby se nenechal Los zahanbit Čivou, tak nám taktéž servíruje docela obsáhlou recenzi, plnou zajímavostí a postřehů. Jak se teda chlastá v lyžařském středisku? Kdo to chce vědět, tak má možnost si to přečíst v Losově nejnovější recenzi. (Hospoda na Trojáku má podobné kouzlo jako ta na Tesáku. Jde o typickou turistickou občerstvovnu, která je hojně navštěvovaná jak turisty, tak cyklisty a v zimě lyžaři. My se zde stavujeme pokaždé, kdy se na Trojáku vyskytneme, a návštěvu zde rozhodně doporučujeme - pozn. red.).


Napsali jsme před 5 lety

6.4.2014

RECENZE MOTELU "ZÁTOPEK" V RATIBOŘI
Kdo někdy projížděl vesnicemi Hošťálková a Ratiboř, tak určitě ví, jak je důležité mít pevné nervy, než se těmito nekonečnými dědinami prokousáte z jednoho konce na druhý. A přesně v místě, kde jedna dědina končí a druhá začíná, stojí motel Zátopek, který láká na domácí kuchyni a sportovní vyžití v podobě přilehlých tenisových kurtů. Los se sem vydal po tůře na Pržácích a tak si můžeme přečíst historicky první recenzi na tuto hospodu.


Napsali jsme před 10 lety ...

5.4.2009

PRVNÍ LETOŠNÍ VÝJEZDNÍ RECENZE
Věčný študák Čiva má pár zkušeností s návštěvami hospod v okolí busových či vlakových nádraží. Dnešek nebude výjimkou, protože se Čiva odhodal navštívit a pro vás zrecenzovat přerovskou putyku s názvem Bar Evropa, nacházející se kousek od obou nádraží. Podle jeho recenze se tam musí nejen přerovákům docela dobře chlastat, takže proto doporučujeme přečtení jeho opravdu hodně rozsáhlé recenze, doplněné o řadu zajímavých fotografií.


Odchod Milana ze stálé poroty

Porota

Dnes máme pro všechny čtenáře smutnou zprávu, a sice, že náš dosavadní právoplatný porotce Milan dobrovolně opouští řady naší stálé poroty. Za jeho rozhodnutím byla změna bydliště, práce a životního stylu. Určitě se ale budeme vídat na srazech poroty a přátel našeho webu, stejně tak na křtech dalších našich tištěných publikací, což Milan přislíbil, jen už od něj prostě nepřistane žádná recenze. Díky Milane za dosavadní recenzentské výtvory a někdy ahoj. Milan byl tímto přeřazen mezi ostatní bývalé porotce.


Napsali jsme před 5 lety

30.3.2014

RECENZE VÝTEČNÉ HOSPODY "BRUSÉNKA"
Los před pár týdny nahlásil hotel Říka jako kandidáta na hospodu roku 2014. Nyní si otevřeně řekněme, že to bylo prohlášení předčasné a v tuto chvíli již neplatí. Dnes tu pro vás máme opravdového, nefalšovaného kandidáta na nejlepší hospodu roku 2014, která se sice nenachází přímo v Bystřici, ale jen pár kilometrů vedle v dědince Brusné a odtud tedy i název tohoto skvělého podniku Brusénka. Los se zde objevil letos hned několikrát, protože tomu nechtěl věřit, jak skvělé to tu je, ale nakonec ho to tu natolik přesvědčilo, že už pak neváhal a zaslal nám obsáhlou a všemi směry chválu pějící recenzi. Zajímavé je, že nekolik je tento podnik dle Losa výtečný, tak dosud na našich srnkách recenzován nebyl. Nu podívejme, to je raketový vstup na recenzentské pole, první recenze, první místo, nu proč ne ...


Napsali jsme před 10 lety ...

29.3.2009

TRESTNÁ VÝPRAVA KE KRAJCAROVI ALIAS DO AMIA
Amio nebylo zrecenzováno už skoro čtyry roky. Od těch dob změnila tato restaurace jednak majitela a jednak název. Los se sem vypravil zjistit po tak dlouhé době, jestli stojí tento podnik poctít svou návštěvou či nikoliv. Z jeho recenze vyplývá spíš to druhé. Proto čtěte smrtící Losovu recenzi na restauraci U Krajcara.


Napsali jsme před 15 lety!!!

26.3.2004

S téměř měsíčním zpožděním nám zaslal Pivoj své hodnocení hospody s našim interním označením Bílá hora, mezi některými bystřičany známé spíš pod názvem "Udírna". Pokud jste alespoň trochu zvědaví a zajímá vás, co se v této hospodě od naší poslední recenze změnilo, jste na tom správném místě. (Tato hospoda na sídlišti funguje do dnešních dní. Oficiální název stále nemá, ale podle příjmení majitele se jí říká "U Icely" - pozn. red.).


Recenze hospůdky Moštárna v Neubuzi

24.3.2019 by Los
Zlínské hospody

Zima nám venku již asi definitivně skončila, ale ještě jednou si ji připomeneme zimní Losovou recenzí hospůdky Moštárna, nacházející se u fotbalového hřiště na kraji obce Neubuz u Slušovic. V loňském roce zdejší venkovní zahrádku Los s Luťasem pravidelně navštěvovali v rámci svých cyklovýletů, ale tentokrát se zde objevili za třeskutých mrazů, aby si užili i vnitřek hospody a nasáli tak komplexní atmosféru. A že se jim líbilo i vevnitř, to Los potvrzuje v dnešní recenzi.

Počet recenzí celkem: 554


Napsali jsme před 5 lety

23.3.2014

RECENZE UPADNUTÉ LEGENDY "NA ROŽKU"
Čiva se opět odvážil do těch nejhorších hospodských zákoutí z těch nejhorších a z těchto odvážných cest vám přinášime další recenzi. Dnes je to recenze na hospodu u Lidlu Na rožku, která v dobách minulých byla oblíbeným podnikem místních dělníků, ve které trávili jak svačinové, tak obědové i odpolední pauzy; bohužel, minulý čas je zde na místě; více v Čivově recenzi. (Tak sem se už nikdy nikdo nepodívá, protože budova byla zbourána a na jejím místě se nachází parkoviště zmíněného sousedního Lidlu. S ohledem na poslední recenze to vlastně ani není škoda, ale pro ty, kteří zde v 80. a 90. letech trávili své mládí, to je určitě z nostalgického hlediska velká rána - pozn. red.).


Napsali jsme před 10 lety ...

22.3.2009

SEDMÁ RECENZA HOSPODY U HANUŠA
Los se nějak letos rozchlastal, aji rozepsal. Dneska má pro vás recenzu nejčastěji recenzované hospody v historii našich srnek; věřte nevěřte, ale je to fakticky už sedmá recenza pajzlu U Hanuša. (Hospoda U Hanuša je již druhým rokem nefunkční; na jejím místě se nyní nachází další z bystřických vietnamských nonstop barů s výherními tomlan automaty. O to víc je tedy dnešní připomenutí této 10 let staré recenze zajímavější, protože nás zavádí do časů již dávno zaniklých, do atmosféry, která se v těchto prostorách již nikdy nebude opakovat - pozn. red.).


Recenze restaurace "Říka" na Chvalčově

17.3.2019 by Los & Rotkader
Bystřické hospody

Jakmile vysvitne sluníčko a ptáci začnou zpívat, tak Los vylézá ze svého brlohu a hledá si hned cestičky skrze Hostýnské hory a lesy. Dnes mu na jeho výletě dělali společnost Rotkader s Pítkečem, a že šlo o výlet více než úspěšný, to dokládá i dnešní recenze na restauraci v hotelu Říka, což je hned první stavení na Chvalčově poté, co se směrem z Tesáku vynoříte z lesa. Jde o jedinou chvalčovskou restauraci, ale i tak velmi kvalitní. Návštěvu zde doporučujeme a důvody si přečtěte v dnešní Losovo Rotkaderově rozsáhlé dvojrecenzi.

Počet recenzí celkem: 553


Napsali jsme před 5 lety

16.3.2014

RECENZE PENZIONU "OVČÁRNA" NA HOSTÝNĚ
Na Hostýně je restaurací "něúrekom", jak říkají naši bratia Slováci; Poutní dům, Poutní dům 2, U Madony a hlavně pak dnes Losem recenzovaná Ovčárna. Tato hospoda, respektive penzion, protože se tady opravdu dá bydlet, se nachází kousek od zastávky autobusu směrem z kopce (viz obrázek níže, vyfoceno z autobusové točny). Zároveň byla nejlépe hodnocenou hospodou roku 2010, takže toto jsou reference samy o sobě ty nejlepší. A dnes vám Los ve své recenzi dokáže, že kvality zůstávají... (Kvality jídla jsou v této restauraci již minulostí. Důvod je jednoduchý a smutný - kuchař a bývalý provozovatel Pavel Plhal vloni zemřel. A je nutno zmínit, že jeden z nejlepších kuchařů, co jsme měli tu čest poznat. Aktuálně mají v podnájmu hostýnskou Ovčárnu bývalí provozovatelé již neexistující bystřické restaurace Sušil, tak uvidíme, jakým způsobem se to zde bude vyvíjet - pozn. red.).


Napsali jsme před 10 lety ...

15.3.2009

OPĚT SOKOLKA
Sokolka je pojem, pro mnohé generace je to stálice mezi bystřickými hospodami. Také proto se sem naše porota ráda stavuje na pivko, a také proto tu máme dnes již šestou recenzi za doby existence našich srnek. Tentokrát se hodnocení ujal Los, který Sokolku zrecenzoval pro letošní rok.


Recenze turistické hospody "Tesák"

10.3.2019 by Los
Bystřické hospody

Tesák, to je u naší poroty pojem. Zde se slavily veškeré důležité události, ať už to byly narozeniny, pohřby, narození dětí, nebo jen to, že mají porotci volno. Proto jakmile se Losovi uvolnil víkend, okamžitě na Tesák nasměřoval své kroky s kamarádem Pítkečem, který razí pravidlo, že v "hospodě je líp než na světě". A že to o této turistické restauraci platí, to je jasné, a Los to dnes ve své recenzi jen potvrzuje. Shodou okolností jsme skoro na den před pěti lety zveřejnili taktéž recenzi na tuto hospodu, což máte možnost shlédnout níže, takže se dnešní Losova recenze datumově docela trefila. Losova recenze je obohacena o celou řadu aktuálních fotografií jak exteriéru, tak hlavně interiéru, čímž je daleko aktraktivnější, a člověk se už při čtení může ponořit do zdejší atmosféry.

Počet recenzí celkem: 552


Napsali jsme před 5 lety

9.3.2014

RECENZE "TESÁKU" NA TESÁKU
Na Tesák se nemálo členů naší poroty pravidelně vrací, kde buď začíná nebo končí jejich tůristické úsilí. Proto jsme byli zvědaví, jak to tam pro letošní rok vypadá, protože jaro už klepe nezvratitelně na dveře a tento podnik bude hojně navštěvován. Hodnocení protentokrát ujal Čiva, který vám dnes přináší recenzi na restauraci Tesák. Zajímavostí této recenze je, že se jedná o jubilejní 200. bystřickou recenzi! (Tato turistická občerstvovna neustále funguje, ba co víc, nechává si stále stejný ráz interiéru se stovkami pověšených vlaječek u stropu. Díky tomu se zde člověk cítí jako před desítkami let, naštěstí jen díky neměnnému prostředí, kvality této hospody jsou na nadstandardní úrovni - pozn. red.).


Napsali jsme před 10 lety ...

8.3.2009

RECENZE BARU ČERNÁ HORA PO TŘECH LETECH
Ozzy je odvážlivec, jinak to ani není možné, že se odvážil dovnitř jednoho z největších pajzlů v Bystřici a širokém okolí, a sice do Baru Černá Hora. Ale jakožto člena poroty ho tam donutily recenzentské povinnosti, takže budiž mu za jeho recenzi dík. U Šicáka alias Ytong (Podle nejnovějších zvěstí je bar Černá Hora uzavřen a funguje už jen restaurace Best v prvním patře budovy. Ono ani není divu, kvality této hospody po odchodu zakladatele p. Němce z Holešova nešly jen od desíti k pěti, ale od desíti k jedné, a byť se určitě najde klientela, která upřednostňuje zaplivané putyky, tak těch je v Bystřici celá řada, takže mají tito milovníci paluší na výběr, a toto prostě Černá Hora nebyla schopná ustát. I tak je tohoto podniku škoda - pozn. red.).


Recenze minipivovaru "Černý orel" v Kroměříži

3.3.2019 by Los
Kroměřížské hospody

Los se po dlouhé době objevil v Kroměříži a tak si nenechal ujít pozvání do místního minipivovaru Černý orel, který se nachází v horní části hlavního kroměřížského náměstí. Recenze na tento podnik jsou na našich stránkách víceméně rozporuplné, někomu zdejší pivko chutnalo, někomu ne. Je jasné, že každý má své chutě, a tak se Los těšil, že ochutná, a přikloní se buď na stranu chválitelů anebo na stranu kritiků. Jak to tedy dopadlo, to vše je v dnešní recenzi ke čtení.

Počet recenzí celkem: 551


Napsali jsme před 5 lety

2.3.2014

RECENZE BARU "RETRO" V HOLEŠOVĚ
Když Los v roce 2005 zavedl sekci Výjezdní recenze, tak jednou z historicky prvních výjezdních recenzí, čili recenzí hospod z měst mimo Bystřici p. H., byla recenze na "Retro" bar v nedalekém Holešově. Od té doby už bylo vypito nemálo piv, ale Los na tuto hospodu nezapomněl a po neuvěřitelných devíti letech se sem vrátil a tuto knajpu zhodnotil. Jak se tedy pije v holešovském Baru Retro se dnes dozvíte v Losově recenzi, doplněné o pár interiérových fotografií. (Majitel domu definitivně vzdal chod zdejší restaurace a baru a přízemí domu aktuálně přestavuje na prostory pro bydlení. Proto tato recenze je opravdu již plnohodnotně nostalgická a fotografie v ní uvedené patří již do archivu, protože v těchto místech již žádná restaurace nikdy nebude - pozn. red.).


Napsali jsme před 10 lety ...

1.3.2009

RECENZE NOVÉ HOSPODY "U ŠICÁKA" ALIAS "YTONG"
Naproti v současné době rekonstruovaném Baru 8 vyrostla vloni nová hospoda, které někdo říká "U Šicáka" podle jména majitele, jiní zase "Ytong" kvůli matrijálu, který byl na výstavbu použit ve větším než malém množství. Ať už je pravda takové nebo onaká, představujeme vám dnes historicky první recenzi této hospody, které se ujal náš šéfredaktor Los. Jak se teda chlastá v novém? Mrkněte na Losovu recenzi U Šicáka alias Ytong a posuďte sami. (V současné době je tato hospoda stále otevřená, ale už dlouhá léta pod taktovkou vietnamských majitelů, kteří tento podnik přejmenovali na "Las Vegas II". Jedná se o skoro nonstop otevřený podnik mající svou nemalou klientelu, takže i v konkurenci okolostojících hospod typu "Bar 8", "Rondo" či "Zahájené" neustále funguje - pozn. red.).


Napsali jsme před 5 lety

23.2.2014

RECENZE HOTELU "ŘÍKA" NA CHVALČOVĚ
Když si pročteme historické recenze na dnes recenzovaný podnik, tak zjistíme, že Los je asi jediný, kdo hotel Říka navštěvuje, protože jinak si nedovedeme vysvětlit, jak je možné, že je toto již jeho 6. recenze této knajpy v řadě!!! De facto tuto hospodu recenzoval kromě něj jen a pouze Myšák, a to už někdy v pravěku v roce 2005. Naposledy byla tato hospoda recenzována v roce 2011 a to je dost dlouhá doba na to se tu recenzentsky opět podívat, takže pojďme na dnešní Losovu dlouhatánskou vševypovídající recenzi. (Na Říce jsme nebyli již několik let, ale z doslechu víme, že si zde stále udržují výtečnou kvalitu piva i jídla, a díky neměnnému interiéru si zachovávají podobný nostalgický status jako restaurace Na Tesáku. Díky tomu je a bude Říka naším trvalým favoritem pro zastavení při průjezdu či průchodu kolem - pozn. red.).


Recenze hospody v Sehradicích

17.2.2019 by Luťas
Zlínské hospody

Luťasova sbírka recenzí se rozrůstá a tak bude na čase jej pozvat do stálé poroty. Mezitím vám předkládáme jeho aktuální recenzi na Hospodu v Sehradicích, kde se mu potvrdilo pravidlo, že "v hospodě je líp jak na světě". Nevěříte? Tak si přečtěte jeho recenzi a posuďte sami.

Počet recenzí celkem: 550


Napsali jsme před 5 lety

16.2.2014

RECENZE "BINGO BARU" U BENETKOVÉHO
Čiva poslal tuhle recenzi s následujícím textem v e-mailu: "A sklad je vymetenej". No poteškoště, jestli se jeho slova naplní a opravdu už nic nemá připraveno, tak nás čeká v brzké době silné oddobí recenzentského sucha. Snáď něco našetří a opět půjde někde pít, protože jinak nevimnevim... Abychom to ale dlouho nezdržovali, dnešní recenze je na Bingo Bar, alias dříve nazývaný "8" anebo "Osmička". Tato hospoda byla naposled recenzována v roce 2008 Divokým prasátkem (pokud tedy nepočítáme Davulkův rádobyrecenzentský počin z roku 2010, a to fakt nepočítáme), takže co se zde za oněch 6 let změnilo anebo nezměnilo? Čtěte dnešní Čivovu recenzi. (Bingo bar funguje bez větších problémů do dnešních dní. Jeho nespornou výhodou je dlouhá otvírací doba, o víkendech de facto až do rána. My jsme měli vždy problém tam udělat nějaké fotografie, buďto jsme při recenzování zapomněli, anebo fotky díky tamní tmě nevyšly. Proto jsme aspoň dnes rádi, že jsme několik fotek interiéru dohledali na FB profilu této hospody, a tyto jsme dali na náš Twitter - pozn. red.).


Recenze moravské jídelny Avion v Kroměříži

10.2.2019 by Myšák
Kroměřížské hospody

Před 3,5 lety našel na kroměřížském náměstí typickou nádražku a rozplýval se nad atmosférou i pochutinami v ní. Aktuálně se zde objevil Myšák, který taktéž obdivoval její nabídku. Ano, doposud stále ještě funguje Moravská jídelna Avion na kroměřížském hlavním náměstí, obklopena jedním hotelem vedle druhého, a doposud bojující svou skromností proti luxusu okolních reastaurací a náleven. Jak dlouho to ještě vydrží, to nám není známo, ale dokud funguje, určitě stojí za to ji navštívit. Jakmile se na jejím místě totiž vyskytne fast food či jiné stereotypní zařízení, pak už bude pozdě nasát nostalgickou atmosféru dob nedávno minulých.

Počet recenzí celkem: 549


Napsali jsme před 5 lety

9.2.2014

RECENZE HOSPODY NA PATŘE "BEST"
Rozchlastaný Čiva nás nenechává na pochybách, že to myslí s pajzlama vážně. Dnes vám přinášíme jeho další z celé řady recenzí, tentokrát na restauraci Best, která se nachází nad bývalou saunou. Jak tak sledujeme, tak nadprůměrná kvalita tohoto podniku je stabilní, což potvrzuje i dosavadních devět recenzí na našich srnkách. Hlavním problémem tohoto podniku tak vidíme v tom, že se tu nevyskytuje žádné bezplatné parkování v okolí, a tak si hosté musí připlatit už před příchodem sem ...


Napsali jsme před 15 lety!!!

8.2.2004

Kuzmič nám zaslal první dvě ze svých bystřických pověstí. Jedná se o dojemné příběhy Prodaná švestka a O záhadném upírově zmizení. (Uvedené báje a pověsti bystřické byly z Kuzmičova pera na hodně hodně dlouhou dobu prvními a posledními příběhy, které se na našich stránkách objevily. Až po více jak 10 letech se Kuzmič opět ozval a v roce 2014 zaslal svou třetí pověst Jak Jura objevil výhody bezhotovostní platby. Díky jeho nepopiratelným pisatelským kvalitám doufáme, že nebudeme muset čekat dalších 10 let na jeho příští báji - pozn. red.).


Recenze nádražního bufetu v Hulíně

3.2.2019 by Luťas
Nádražní hospody

Po kritické recenzi zlínského bufetu je tu Luťas znovu, a jak je vidět, tak i po předchozí špatné zkušenosti na nádražky nezanevřel. Tentokrát si vzal na paškál "domácí" nádražní Bufet, který v jeho hodnocení docela obstál. Na hulínském nádraží se nicméně nachází i vyhlášené občerstvení Mašinka, a tak se tamní bufáč musí snažit, aby přežil. A jestli se mu to daří nebo ne, to vám napoví Luťas ve své dnešní recenzi.

Počet recenzí celkem: 548


Napsali jsme před 5 lety

2.2.2014

VÝJEZDNÍ RECENZE BRNĚNSKÉ "FARMY"
Dnes slaví naše srnky malý svátek, protože nám po celých čtyřech letech zaslal recenzi náš specialista na výjezdní recenze Myšák. Žije, a to je to nejpodstatnější! Díky němu máme dnes možnost poznat, jak se chlastá v Brně, konkrétně v restauračce zvané Farma. Kdo navštíví Brno, měl by navštívit i tuto knajpu, když už ne kvůli hodnocení, tak určitě kvůli exotickému pivu, které se tu čepuje, a které tady v okolí prostě nikde nenajdete! Jinak se jedná již o druhou recenzi této hospody na našich srnkách, ta první je z pradávného roku 2006, takže určitě stojí za to si přečíst i ji a porovnat rozdíly...


Recenze restaurace "Lidový dům" v Prostějově

27.1.2019 by Gryzly
Olomoucké hospody

Máme tu nového externího přispěvovatele, který hned svou premiérovou recenzí velmi příjemně překvapil. Jmenuje se Gryzly a bydlí v Prostějově, odkud k nám taktéž přistála jeho prvotina. A ne ledajaká, jde o velmi obsáhlé hodnocení kvalit prostějovské restaurace Lidový dům. Gryzlyho jsme osobně potkali i poznali a tak jeho příslib následujících recenzentských počinů vypadá více než reálně, což nás díky jeho spisovatelským kvalitám velmi těší.

Počet recenzí celkem: 547


Napsali jsme před 5 lety

26.1.2014

DESÁTÁ RECENZE "JAZAJKY" ALIAS "ZAHÁJENÉ"
Dnes recenzovaná hospoda má v posledních dvou letech velkou progresi. Po převzetí novým provozovatelem tu došlo k tak zásadním změnám zevnějšku i vnitřku, že to nemá na bystřickém poli obdoby. Jestli jsou to změny k lepšímu či k horšímu, to ať posoudí každý sám, nicméně dnešní Losova recenze "restaurace a pizzerie" Zahájené vám může mnohé napovědět. Los má tuto hospodu výjimečně v oblibě, vždyť zde trávil i spoustu let na "vánočním pivku" na Štědré dny. Byť se to tu tváří jako restaurace, jde podle nás o čistokrevnou pivnici, která se nicméně rozrostla o další místnosti, kde jdou pořádat firemní či soukromé párty odděleně od ostatního osazenstva. Dodnes jde o velmi navštěvovanou hospodu hlavně v letních měsících díky své obrovské a kaštany kryté zahrádce, sousedící s místním koupalištěm. Jde taktéž o námi historicky první hospodu oceněnou titulem Nejlepší hospoda roku - více viz naše stránky Publikace pajzly.cz - pozn. red.).


Recenze penzionu "Ovčárna" na Hostýně

20.1.2019 by Brtník
Bystřické hospody

To, že provozovatel a vynikající kuchař v restauraci Ovčárna na Sv. Hostýně vloni zemřel, to je známé. Nicméně méně známé pak bylo, kdo a jestli a jak tuto hospodu i s penzionem povede. Dle webových stránek to tu aktuálně řídí manželé z Bystřice, bývalí provozovatelé restaurace Sušil, kde je aktuálně nasáčkovaný pizzabar Angelo. Restaurace Ovčárna byla vyhlášená díky obřím porcím toho nejlepšího jídla široko daleko, a právě díky výše uvedenému se Brtník v čase vánočním vydal zjistit, jakým způsobem se změna provozovatele projevila na kvalitách. A jedním dechem si řekněme, že projevila, minimálně na jídle, ostatní kritéria nejsou až takový průser, ale více již nebudeme prozrazovat a vy si najděte chvilku na přečtení dnešní Brtníkové recenze.

Počet recenzí celkem: 546


Napsali jsme před 5 lety

19.1.2014

RECENZE PAJZLU "ČERNÁ HORA"
Tak dnes recenzovaný podnik je na bystřické scéně již spousty let a kromě časů, kdy této hospodě šéfoval jistý p. Němec z Holešova a pozvedl její kvality na nejvyšší stupeň, tak její kvality patří mezi podprůměrné. V 90. letech se tady tomu říkalo "City Bar" alias "Siťák", ale dlouhá léta je to tu známé jako Bar Černá Hora. Černo tu je, ne sice díky místním obyvatelům Podhoranu, ale ... čtěte dnešní Čivovu recenzi!


Recenze nádražního bufetu ve Zlíně

13.1.2019 by Luťas
Zlínské hospody

Náš nový externí dopisovatel, a horký kandidát na členství ve stálé porotě, Luťas, dnes příjemně překvapil svou rozsáhlou recenzí nádražního bufetu na zlínském vlakovém nádraží, nazvaného podle cedule nad vchodem Fast food, kterou doplnil celou řadou autentických fotografií a zážitků z tohoto nejšpinavějšího nádraží v celé ČR. Za jeho odvahu mu budiž dík, a vy všichni, kteří sem chcete někdy vkročit, nedělejte to! Důvody si přečtěte v Luťaově recenzi.

Počet recenzí celkem: 545


Napsali jsme před 5 lety

12.1.2014

RECENZE NEJLEPŠÍ HOSPODY ROKU 2013 "NA KLEMPÍRNĚ"
Jak je z předchozího příspěvku zřejmé, nejlepší hodpocenou hospodou roku 2013 byla "Na klempírně". Tato byla ovšem zrecenzovaná již v únoru, takže ode dneška skoro rok nazpět. Proto děkujeme Čivovi, že se ujal nového hodnocení pro letošní rok a tak můžeme porovnat, co se Na klempírně za tu dlouhou dobu změnilo, a zda-li tu opět máme či nemáme kandidáta na nejlepší hospodu letošního roku.


Napsali jsme před 15 lety!!!

9.1.2004

Při našem prosincovém výletu na Hostýn jsme na zpáteční cestě narazili na opravdový hospodský skvost - jeho název zní Lázeňská koliba. Původně jsme váhali, jestli vůbec máme hospodu takovýchto kvalit recenzovat, přeci jen se specializujeme na hodnocení putyk a pajzlů a nikoliv restaurací. V tomto případě jsme však museli učinit výjimku. (Tato restaurace je již na věky věků uzavřena, protože si z ní zhruba před 10ti lety udělal syn původního majitele rodinný domek. Jedním dechem dodáváme, že je této restauračky velká škoda, protože podobně laděnou hospůdku jsme již od té doby nikdy nikde neobjevili - pozn. šéfredaktora).


Recenze "Valašského šenku" ve Vizovicích

6.1.2019 by Los
Zlínské hospody

Dnes pro vás máme připravené hodnocení dřevěnice ve Vizovicích, nesoucí název Valašský šenk, která doposud unikala pozornosti porotců i jiných recenzentů. Tuto skutečnost se rozhodl těsně před Vánoci změnil sám šéfredaktor Los, který se sem vydal s dalšími kumpány provětrat jak vnitřnosti, tak peněženky. Nenechte si tedy ujít premiérovou recenzi tohoto vyhlášeného podniku, tentokrát nejen z pohledu návštěvníka jdoucího sem zahnat hlad, ale spíše jdoucího sem zahnat žízeň. Příjemným zjištěním je, že se po více než 10ti letech Los vrátil ke komentování přiložených fotografií, což ještě více vtáhne čtenáře do atmosféry.

Počet recenzí celkem: 544


Napsali jsme před 5 lety

5.1.2014

RECENZE RESTAURACE "TACL" V HOLEŠOVĚ
Vítejte v novém roce 2014 a jak se říká na nový rok tak po celý rok, tak vám hned první neděli roku 2014 přinášíme novou recenzi. Tentokrát se jí zhostil šéfredachtor Los a je na podnik z nedalekého Holešova pod názvem restaurace Tacl. Pokud nás paměť neklame, tak se jedná teprve o třetí recenzi holešovského podniku za celou historii našich srnek. A to je určitě škoda, protože jak už bylo řečeno, Holešov je kousek, vlakmo i busmo se sem dá dostat skoro 24 hodin denně, a co víc, dá se tu zachlastat a nažrat určitě lépe než v drtivé většině bystřických pajzlů.


Napsali jsme před 15 lety!!!

1.1.2004

Jak jinak než novými recenzemi uvítat příchod nového roku. Mnoho lidí má v současné době namířeno na Hostýn - proto jsme se rozhodli zrecenzovat pro vás dvě hospody nacházející se na samém vrcholu tohoto posvátného kopce. Původně jsme sice chtěli se zveřejněním recenzí počkat na Pivojovo hodnocení. Ten se však stále ještě neprobral z alkoholického opojení. Proto uvádíme následující recenze bez něj, s tím, že Pivojovy postřehy k nim později připíšeme. Takže nezapomeňte pravidelně navštěvovat naše stránky, aby vám něco neuteklo. Slavnostně tedy uvádím další ze série výjezdních recenzí za hranice našeho města: Poutní dům č.2 a ubytovací hostinec Ovčárna.


Vzpomínka na bývalé porotce

24.12.2018 by Los
Články

Aktuálně na náš web přispívá několik recenzentů, které jde na prstech obou ruk spočítat. Nicméně za naši více než 17ti letou historii zde dopisovalo daleko daleko více osob, které se buď jenom mihli, anebo vydrželi s námi dlouhé roky, než nakonec upustili kormidlo. Myslíme si, že je čas pořádně se na tyto osoby podívat, protože se taktéž zasloužili o to, že se dnes pyšníme již více než 500 zveřejněnými recenzemi. Los si tedy dal tu práci, vytáhnul všechny dostupné informace a recenze o bývalých porotcích a sepsal pro naše čtenáře a příznivce sáhodlouhý článek se vzpomínkou na tyto bývalé porotce.