Pivnice Masaro, Staré Město


31.5.2020, sepsal Los


Pivnice Masaro
Komenského 1735
686 03 Staré Město u Uh. Hradiště

Tel.: 577 102 619

E-mail: m.m.masaro@seznam.cz
Web: www.masaro.eu

Recenze z předchozích let:
---

Mapa

Los slovos úvodňos

A toš enem co odzvonilo restriktivním opatřéním v souvislosti s virem Covid-19, toš sem okamžitě vyrazíl na objed, abysem se furt enem neživíl těma krabičkovýma blafama, kerý si občas přinesu z domu, a pak je pár dní po sobje v kanceláři potupně pojídám. V tomtok podniku sem sa objevíl, páč od mojí knaceláře je to enem dajakých 10 minut pješky, a byť sú aj restauračky blíž, toš tady sem ot mejl doporučený, toš proč to nezkusiť, že?


Los pivos kvalitos

A toš piva sú tu v zásadě dvje, dvoje voltáže, dvoje názvy, prostě klasika drtivý vjetšiny restauračních provozů. Nižší gramáž si mysím tu je Radegast, vyšší voltáž zajiščuje polotučný Pilsner Urquell. S ohledem na to, že sem si vzál půl dňa volno a mjel odvoz vlakem, toš sem si konečně mohl dať k jídlu i alkoholickou verzi piva, ne-enem birellovou light verzi. Šel sem vjedomje do plzeňskýho moku, protože sem si nechťél kaziť páteční odpoledne, a Pilsner je přece enem jistota. Neináč temu bylo a je aj tu, tagže co k temu asi víc dodať; teplota fajná, pjena sa chvilku na povrchu zdržela, chuť bez zásadních výčitek. Mňam.

4.25


Los jídlos kvalitos

A toš jídlo možu hodnotiť docela regulérně, páč minimálně několik desítek pokrmů už sem tady ochutnál, tagže moje dnešní hodnocení není založeno enem na jednom poledni, a tudíž je trochu víc objektivní. Jedním dychem dodávám, že sa bavím enem o objedových meníčkách, ani jednou sem tu nemjel jiný regulérní jídlo z hlavního jídelňáka. Co se teda měníček týká, tak záleží asi na tym, jaxe kuchař vyspal. Něgdy si tu človjek pošmákne na čemkoliv, od suchých špaget počínaje, až po masové závitky, ale spíše častěji sa tu vyskytuje šeď a průmjer. Jakákoliv pizza je prostě vysušená a na ní něco zapečenýho; ale zase za 90 káčé je dost velká a pokáď ji človjek zdlábne celou, toš už si ani nemosí dávať večeřu. Ale otázkou je, ešlivá si človjek chce zaplácať žaludek neslaným nemastným koláčem. Taky stejky sú občas průser, vysušený kus zhužvanýho masa, doplněnýho na talířku docela úhlednou úpravou, to je docela častý výjev. I omáčky mají občas hodně co doháňat do dokonalosti, něgdy sú dobré, ale je jí na talířku málo, něgdy sú nic moc, a to je jí na stole pak víc než hodně. Paradox, kerý uvidí každý na první pohled, je nepomjer masa vůči příloze; každé přílohy je na taléřku taková hromada, že temu človjek na první pohled nechce ani vjeřiť, hlavně rýži tam snáď nandávajó kyblama. Naobjedvat sa tu dá, to je fše, co potřebujete vjedít.

3.25


Los obsluhos kvalitos

A toš na place sa točí něklik děvčat, od velmi mladých kúskú až po vyzrálý číšnice o minimálně čtyřech křížkách na krku. To je ofšem naprosto f pohodě, je viděť, že tyto starší kousky majó za sebú mnoho let praxe, protože lítajó mezi hostama jako za mlada. Tento velký prostor mají rozdělený, takže si navzájem nelezó do zelí, a to je dobře, určitě by mě nebavilo několika různým číšnicím odpovídat, že už mám ojednáno. Jediná vada na kráse je, že jakmile chcete zaplatiť, toš najednúc nigde nikeho.

4.50


Los prostřeďos kvalitos

A toš tady to je velikánský. Totok že je pivnica? Nevjeřím, totok je normální restauračka, do kerý byl narváno mnoho sedítek mega jak do vybavení, tak do různých atraktivních doplňků ve smyslu kamenného megabaru, dřevjený obložení sloupů, prosklených celých dvou stěn hospody apod. Moderí, čisté prostředí, toto nemá s pivnicí co společného, aspoň teda ne v mojem pojetí. Ale o toto jejich pojetí je daleko lepší, to si musím přiznat. Na stolech sú solničky aj pepřenky, opjet chybí zubní párátka, to nechápu, taková kravina, a v žádné restauraci to není automaticky k dispozici, zase si mosím řéct, aby se pak číšnica kvůli mně zdržovala a létala po restauračce s jedním párátkem v ruce. Na mně moc otevřené prostor pro ožrání se, človjek se nemá kam schovať, snáď kromje dvúch boxů hnedkaj u baru, ale ty sú permanentně obsazený popíjícíma důchodcama.

4.25


Los klientelos kvalitos

A toš pracanti z bližších aj vzdálenějších fabrik, ti z vjetší vzdálenosti sa poznajó tím, že dojížďajú autama, ti ostatníto tu klidně doklušou po svojich. Jakmile ale objed skončí, toš sa to tu vyprázdní, a pak několik číšnic kouká enem na tebe, ešli si dáš nebo nedáš další pivní kousek, páč nic inýho na prácu nemajó. A to je to, o čem sem mluvil výše v hodnocení prostřédí, prostě človjek sa nemá kam schovať. I gdyž sa tu sjížďajó desítky a desítky strávníků, toš sa f pohodě rozprostřú do tohotok velikýho interyjéra, tak aspoň že vám odvedle nečumí do taléřka.

3.25


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Abysem pravdu řekl, tak i gdyž sa tu žádný lukulský hody na objed nikdy nekonaly, toš sa jedná o jednu z těch více úspěšných a chutných restaurací (a to sem jich kolem prochodil několik, asi i je budu museť zrecenzovať, abyste si udělali představu). Pivo Plzeň na pohodu, najíst se tu človjek može dosytosti aniž by si (někdy) zkazil žaludek, čistota interiéru i sociálních zařízení pak dodává potřebnou jistotu, že si neodnesete nic jiného než co máte v žaludku. Můžu doporučiť.

4.00


Los prognózos

A toš co tak vidím na webových stránkách, toš sa Masaro rozlízá po celý střední Moravje, kromě St. Města sú aj v Uh. Hradišču, Napajedlách, Malenovicách, Bojkovicách a snáď aj v Kojetíně. No hezký, asi gdyby jim to nevynášelo, toš by to nemohlo tak expandovať. A potym, co sa tu dělo v Covidu, že fšecko bylo zavřený, toš sem enem rád, že sa jakýmukoliv pohostinství daří, tagže držím fšechny palce.