Pivnice Parník, Přerov


31.1.2016, sepsal Čiva


Pivnice Parník
Tovární 1021/5
750 02 Přerov

Tel.: 733 535 222
E-mail: cvesperova@parnikpivovar.cz
Web: www.parnikpivovar.cz
Facebook: parnikpivovar

Recenze z předchozích let:
---

Mapa


Úvodní slovo

Už cca 5 nebo 6 járů existuje v Přerově co do piva asi nejzajímavější podnik, a sice za Hyperalbertem blízko nádraží situovaný minipovar Parník, který nabízí posezení ve dvou oddělených podnicích. Tím prvním je docela známá restaurace, tím druhým zezadu přístupná pivnice, o které zase tak moc lidí neví. Já recenzuji dohromady restauraci i pivnici, přičemž jsem se zde vyskytoval zejména v srpnu, září a párkrát taky na přelomu roku – tak jen račte!


Kvalita piva

Jantarová jedenáctka super, svěží, řízná za 21kč, druhá a třetí návštěva trochu slabší (?), čtvrtá však opět na úrovni návštěvy první – doporučuji chodit až k večeru, kdy je pivo pořádně odtočené a chlazení v plném záběru. Polotmavá 13° výborná, hutná a nasládlá, v akci k dostání dokonce za 20 českých!!! (jinak za 26, což je i tak super cena). Mandarinka 10° se nepovedla, pivo bylo mírně nakyslé a hlavně teplejší, rovněž v akci za 20, patrná byla jeho neodtočenost. 14° ananasová sv. Mikuláš také neodtočené, ale plně ananasová chuť to zachraňovala (a opět byla v akci za 20). U ovocných piv počítejte s tím, že moc pita nejsou, a tudíž celkový dojem nebude nic extra, u některých to však dokáže zachránit výrazná ovocná složka. Obsluha žel o ne/odtočenosti pivka sama od sebe neinformuje. Na přelomu roku byl ochutnán ALE belgického typu sv. Mikuláš – vynikající polotmavá hra ovocnějších chutí a vůní, jakou jinde v Přerově určitě nedostanete. Posledním pivkem je pak 16° Admirál – tmavý speciál s výraznou hořkostí a praženým sladem. Obě posledně jmenovaná piva jsou běžně za 28 korun – naprostá paráda.

4.50


Kvalita jídla

Jídlo vám snad v pivnici donesou v té samé formě i cenové relaci, jako vedle v restauraci – dali jsme si nějaké to kuřecí a bylo to dobré. Toť vše.

4.00


Kvalita obsluhy

Bývaly zde minimálně dvě směny – v první vysoký hoch a mladá, usměvavá a zdvořilá dívčina, tuto směnu já rád; druhou směnu pak tvořily dvě ženy okolo čtyřicítky, z nichž jedna byla relativně v pohodě, ale druhá (ta nižší) byla poměrně chladná. Naštěstí jsme měli spíš tu čest se směnou číslo jedna.

4.00


Kvalita prostředí

Je to zde hodně dřevěné, sem tam nějaký kus sítě, aby byl navozen mořský dojem, ale ne tak moc jako vedle v restauraci; dále je zde výčep obložený spoustou prastarých a cizokrajných lahváčů, spousta betelných stolů a židlí, podlaha kamenná, toalety na úrovni vysoké. V létě je před hospodou i pár stolů jakožto zahrádka, uvnitř já však sedím raději, neboť se mi velmi zamlouvají kruhová světla po stěnách, která zejména po rozsvícení působí jako okénka kajut. Podobná okénka jsou i v části restaurace, kde se nachází výčep, spousta míst k sezení je pak jak nahoře v patře, kam ale nechodíme, nebo taky ve „sníženém přízemí“ v podobě jakýchsi boxů nebo snad kójí – vybere si jistě každý.

4.50


Klientela

V pivnici málokdy někdo je, resp. byl za našich návštěv. Vzhledem ke kvalitám této knajpy se jedná sice o fakt trestuhodný, nicméně mou osvětou mezi (nejen) přerovským obyvatelstvem by se to mohlo časem zlepšit. Když už nic, je zde vždy klid – žádný konflikt široko daleko. Restaurace pak bývá zaplněna vždy solidně klientelou všeho věku, pohlaví i vyznání – no problemo.

4.00


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Knajpa má potenciál vysoký, jen kdyby pivo mělo absolutně konstantní úroveň (v letních měsících), kdyby nebývala jedna směna o tolik lepší než druhá a kdyby do pivnice chodilo víc pijanů dotvářet hospodský kolorit.

4.20


Prognóza

Zajímavé je, že výčep v pivnici stojí a piva se nosí z restaurace, přitom pamatuju, jak kdysi po otevření jela pípa i v pivnici – zřejmě si provozovatel myslel, že bude mít zaplněné lokály oba. Já jen doufám, že pivnici nezruší jakožto nevýdělečnou část podniku, to by byla velká škoda!!!