Restaurace "U krále Ječmínka", Prostějov


7.10.2015, sepsal Čiva


Restaurace U krále Ječmínka
Újezd 4a
796 01 Prostějov

Tel.: 582 346 401
E-mail: restaurant@ukralejecminka.cz
Web: www.ukralejecminka.cz
Facebook: restaurace.jecminek

Recenze z předchozích let:
---

Mapa


Úvodní slovo

Mnoho zajímavého jsem se dočetl na interfernetu o tomto podniku, ale to raději nechám na aktivitě a zvědavosti samotného čtenáře – já jsem tu od toho, abych popsal, jak vypadala naše návštěva první zářijový týden roku 2015.


Kvalita piva

O této krčmě jsem dopředu věděl, že s jídlem je to všelijaké, pivo by ale mělo býti jistotou. Nebylo to tak. Natěšenost na třináctku pšeničnou nás rychle přešla – bylo to teplé, takřka bez chuti, navíc s obligátním kolečkem citronu (1,5 bodu). Kupodivu jsme si lehce spravili chuť desítkou, správně vychlazenou, trochu nahořklou, chuťový ocásek však taky žádná hitparáda (3 body). V nabídce dále višňové, citronové pivo, pak černý „Anděl“ 13° a ležák 12°, některé však jen 0,4 l, bacha na to!

2.25


Kvalita jídla

Po dlouhém listování typografickým pornočasákem, který zde vydávají za jídelní lístek, jsme si objednali pikantní kuřecí křídla (750g) s tím, že na tom toho snad moc zkazit nejde. Na stole nám přistálo velké prkénko se sedmi ne úplně malými křídly, velmi hezky opečenými a pikantními tak akorát. Vedle toho hezké porce hořčice a křenu, čtyři půlky chleba a dokonce i trocha čerstvé zeleniny – najedli jsme se oba!

4.00


Kvalita obsluhy

Obsluhu zde musíte pozdravit, když procházíte kolem výčepu – alespoň tak zní návod na to, aby si vás někdo všiml. Mladý muž přišel s dotazem, co že si dáme; potlačil jsem chuť opáčit „a co máte?“ a objednal dvě pšenice a jídelák. Za chvíli byl požadavek splněn. Pak se u nás vyskytovala spíše zachmuřená čtyřicátnice, bruneta, která sice objednávky plnila relativně rychle, ale „prosím“ spolu s pivem postaveným na stůl by slyšel jen člověk s naslouchadlem. V závěru sice uctivě poděkovala za spropitné, nicméně podivný chlad čišící ze zdejší obsluhy byl až hmatatelný.

2.50


Kvalita prostředí

První, co vidíte, když vejdete průjezdem na dvorek s minipivovarem, je zahrádka a ne moc daleko od ní tuze páchnoucí kontejnery. Na zahrádku se však musíte dostat tak, že obejdete celý vnitřní prostor podniku! Zřejmě opatření proti neplatičům, řekli jsme si, a procházeli něčím na způsob ohrady pro dobytek. Interiér je většinou potemnělý, místy úplně temný, je zde spousta nikým nevyužívaného placu (nechápu, jak tohle mohl někdo tak předimenzovat). Námi vybraná místnost byl krom zahrádky asi nejsvětlejší bod podniku, snad nějaká přístavba či co – nábytek se leskl (snad) novotou, vše ale působilo tak, jako by to někdo narychlo posbíjel stovkama hřebíkama den před otevřením. Na stěnách nezbytné kožešiny ze zvířat, lapače prachu v podobě chmele, rádio tuze nahlas.

3.00


Klientela

Nějaké ty slečinky ve dvou, nějaké ty menší skupinky spíše starších lidí, pár borců „jen“ na pivě. Absolutní průměr.

3.00


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Obavy z této návštěvy se úplně nepotvrdily, leč vzhledem k tomu, na co si tento podnik hraje, musím hodnotit jako lehký podprůměr. Pivo, zdejší chlouba, bylo průměrné až nedobré, jídlo, i když jednodušší, naopak mile překvapilo, obsluha však působila značně otráveně – asi se jim nechce dvanáct hodit makat v honosné chýši z prken.

2.90


Prognóza

Pořád sem lidi chodí, i když je půlka pracovního týdne a ještě ne večer, i když volného místa zde bylo habaděj – kde jsou ty časy, kdy se sem šlo prý dostat jedině s rezervací. Vzhledem k tomu, že negativní ohlasy podobné mým dojmům jsem četl i třeba z roku 2010, je s podivem, že se situace jaksi zakonzervovala a nikam to zde nesměřuje.