Steakhouse "U supů", Ostrava-Jih


21.11.2021, sepsal Pavluscha


Steakhouse "U supů"
Šeříkova 763/13
700 30 Ostrava-Výškovice

Tel.: 608 723 633
E-mail: lsklenakova@seznam.cz
Web: www.usupu.cz

Recenze z předchozích let:
---

Mapa


Úvodní slovo

Sídlištní restaurace, bary, pivnice či nálevny začaly hromadně vznikat v tzv. porevolučním období, kdy se spousta lidí vrhla do podnikání a s vidinou rychlého a snadného zisku. A tak spousta provozoven vznikala v prostorách bývalých jeslí, mateřských škol, kulturních středisek, čistíren či dokonce protiatomových krytů.
Historie podniku , který jsem navštívil nesahá až do raně 90. let minulého století, ale i tak za dobu od roku 2003 kdy zde poprvé zavítali hosté, prostory kde dnes sídlí Steakhouse U Supů, mnohé zažily.
2003-2013 Steakhouse U Supů , restaurace zaměřená na steaky všech druhů masa.
2014-2019 Kýbl Krve a Hospoda zvaná Kýbl krve. Pivnice s rotující pípou a specializující se na nabídku minipivovarů. Během 5 let a působení dvou majitelů zde mohli hosté ochutnat přes 200 značek piv.
2019 Nový majitel a restaurace se navrací k původnímu názvu a nabídce.


Kvalita piva

V současné době se podnik vrátil k pevné nabídce tří druh piv a jedné rotující, která se však mění v řádu měsíců. Takže v současné době podnik nabízí Otakara 11° z Poličky, Radegast 12 °, Nachmelenou Opici 14° a belgický Kasteel Rogue 18°, který ovšem zrovna neměli v nabídce, neboť došel a jak mi prozradila obsluha, během pár dní bude opět v nabídce. Já zvolil zlatou střední cestu a ochutnal klasiku z Nošovic a IPU z Krnovského minipivovaru. Obě piva mě plně uspokojily. Studené, kroužkovaly a Nachmelená Opice mě svými ovocnými tóny velmi potěšila.

4.50


Kvalita jídla

Jelikož jsem nepojedl, tak nemohu hodnotit kvalitu jídla. Omezím se pouze na hodnocení nabídky a ta je velmi široká. Jak název napovídá, jedná se o jakýsi steak house i když v případě tohohle podniku mi to zní dost honosně a to nemyslím zle. V mém myšlení je steak pouze flák hovězího masa, takže vepřový nebo dokonce kuřecí kus kvalitně připraveného masa beru spíše jako řízek, ale to je můj osobní problém. Ve výrazu tváře konzumujících hostů se dala číst spokojenost a proto .....

4.50


Kvalita obsluhy

Mladý muž roznášející pivo a jídlo na mě působil dost zmateně, objednané pivo mi správně přinesl až na druhý pokus a dokonce se mi snažil vnutit jídla hostů od vedlejšího stolu. Pokud bych měl být zcela otevřený, tak na mě působil dojmem lehce omámeným a alkoholu bych jeho pernametní úsměv nepřipisoval. Nemám nic proti pokouření a ať si každý hulí co chce, ale ať tím host netrpí.

2.00


Kvalita prostředí

Uvnitř čisto a útulno. Dostatek míst k posezení a interiér kombinovaný z cihel a dřeva se mi líbí Venkovní posezení také není k zahození i když se člověk dívá na parkoviště a paneláky. Tak už to však na sídlištích bývá, takže hodnotím spíše kvalitu posezení a odpočívadel které slouží k odložení nápojů či jídla , nazývající se už od nepaměti jako stoly. Tady mohu jen konstatovat, že je průměrné a nijak odpozující více méně odpovídající okolnímu prostředí.

3.50


Kvalita klientely

Během mé návštěvy vládl v podniku klid a pohoda což plně uspokojilo potřebu za kterou jsem zde přišel. Co jsem vypozoroval, tak zde byli lidé sídlištní čili panelákoví, kteří dle mého názoru oceňují, že mají v blízkém dosahu podnik, kde si mohu posedět, slušně se najíst a potkat se se známými či sousedy. Dva muži na terase četli, jeden Sport a druhý knihu. Tím dodali podniku lehce intelektuální rozměr. "Pokud se v hospodě čte a pije pivo, je svět ještě v pořádku", říkal jeden můj starší známý a já tohle moudro podepisuji.

4.50


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Návštěva provozovny splnila svůj účel. Osvěžil jsem se, ochutnal netradiční pivko i když Nachmelená Opice je v našich zeměpisných šířkách celkem profláknutá, ale hlavně díky speciální edici Staré Myslivecké, kterou jsem od té doby a ani předtím nikde jinde neviděl. Považuji návštěvu za maximálně přínosnou a z podniku jsem odcházel spokojen. Musím přiznat, že hlavně nabídka speciálního Myslivce na mě zapůsobila a zvedla celkové hodnocení o 0,5 bodu . Nicméně objektivně si myslím, že celkové hodnocení odpovídá kvalitě nabízené v době mé návštěvy.

4.00


Prognóza

No co už....., sídlištní osvěžovny či chcete-li restaurace v dnešní době plné rychle měnících se restrikcí a zákazů nemají zrovna ustláno na růžích . Já osobně jsem rád, že mě živí,to co dělám a nemám starosti s tím, kdo má, nebo nemá průkaz o očkování. Nevím, jestli další vlnu Covidu přežije současný pronajímatel, ale jsem si jist, že prostory jako takové, zůstanou hladovému a hlavně žíznivému lidu zachovány. A k tomu všemu jim dopomáhej Bůh.