Sami, ale v teple






Hostinec "Na Trojáku"
2014
( 2013, 2009-2, 2009-1 )




LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Hostinec Na Trojáku
756 22 Hošťálková č. 217
Tel.: 573 391 090
Fax: 573 391 259
E-mail: info@natrojaku.cz
Web: www.natrojaku.cz
LOS SLOVOS ÚVODŇOS
Los Většinou, když začínáme nějakou tůru po Hostýnských vrších, tak si nenecháme ujít návštěvu Tesácké hospody. Tentokrát to bylo ovšem jinak, protože cíl naší trasy nesměřoval k Bystřici p. H., ale opačným směrem na ValMez, proto jsme se rozhodli zkrátit si cestu a vystupit z busu až na Trojáku. No, a když už jsme na Trojáku, tak proč nenavštívit hospodu "Na Trojáku", že?  

LOS PIVOS KVALITOS
Los Těšil jsem se na točáka jako malej. Sice z vlastní zkušenosti vím, že zdejší desítkový Radegast není nic moc, ale říkal jsem si, že lepší bude dát si horšího Radka, než lahváča. Joj, jaký to byl omyl, omyl dne! Byli jsme tu snad první za ten den, a tak čepovaný pivko bylo nechutný, odstátý, s nepříjemnou pachutí i buketem. Opak byl pravdou, nedostali jsme první piva dne, ale asi poslední piva z bečky, protože pípa zlověstně zasyčela. První pivo jsem ani nedopil a čekal jsem na druhé, čerstvě naražené. A jo, rozdíl byl patrný na první hlt. Pořád je to jen desítkový Radek, ale osvěžil a ... to bylo tak vše. Chuťově nezáživné, vodové, barevně světlé, pěna byla a chvíli i držela, všechna čest, ale celkově jsem si prostě nepochutnal. Takže jaký byl závěr? Jednoduchý, lahvová Plzeň to jistila a chuť všem jednoznačně spravila ... 2.50

LOS JÍDLOS KVALITOS
Los Tak tady se připravují jen a pouze rychlovky ve smyslu smažáku s hranolkama, nakládaný Hermelín, utopenci, topinky apod., vše samozřejmě podporované nějakými polívkami a gulášem. Ochutnal jsem guláš, a ten byl vynikající. Kolega se smažákem taky moc nemusel bojovat, tam snad není co zkazit a druhý kolega držící dietu si spokojeně broukal nad vynikajícím nakládaným Hermoušem. Jojo, zážitková gastronomie to jistě není, ale na zdejší hospodu to bohatě stačí, a stačilo to i nám, super! 4.00

LOS OBSLUHOS KVALITOS
Los Postarší paní neměla moc práce, protože kromě nás u jednoho stolu se tu jen na chvíli mihli nějací dva turisté dávající si čaj s rumem, nebo rum s čajem, už nevím. No jo, přece jen dopolední hodiny nejsou optimální pro nějakou popíječku. Ale paní byla v klidu, usměvavá a docela často se nás dotazovala na další pchutiny, co ještě chceme nebo nechceme. Nebyla ani vlezlá, když jsme naše sezení brzy ukončili, že musíme i někam dojít, určitě je na tyto rychlovky zvyklá. V poho! 4.25

LOS PROSTŘEĎOS KVALITOS
Los Po příchodu se octnete v minimístnůstce s výčepem proti vám a dvěma stoly po pravé straně. Toť vše, na levé zdi je džuzna s průchodem do hlavní místnosti s dostatkem stolů a židlí na 25-30 návštěvníků, což je určitě dostatečná kapacita pro účely tohoto zařízení. Doplňky na zdech žádné, okna stará a zastaralá, kamna v zimě fungují a přes léto je to zajímavý interiérový doplněk i včetně rezivé roury vedoucí do zdi a komína. No nic moc, čtyřka jako vyšitá, ale co, pro zapocené turisty až až. Hodnocení ovšem pozvedává kvalita toalet, krásně vymalovaných a čistých. 3.25

LOS KLIENTELOS
Los Jak už bylo zmíněno výše, tady není v zásadě co hodnotit, protože těch pár lidí, co jsme tu potkali, není dostatečný vzorek pro hodnocení. Ale asi i těch pár lidí ukazuje jednoznačnou orientaci této hospody jen a pouze na turistický ruch, což je vlastně logické, nikdo jiný sem prostě nepáchne. A takové hospody jsou fajne, neurazí ani neuškodí a je to příjemné zastavení při výletech, bez nichž bych si výlet už ani nedokázal představit. 4.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Klientela tu bude vždy, pokaždé jiná, ale co se týče typovosti neměnná, kuchyně je dostatečná, pivo osvěžující na doplnění tekutin, ovšem už ne na chuť a obsluha rychlá. Pro mně jednoznačně splnění dostatku kritérií pro to, abych se sem klidně příště zase vrátil. 3.25

PROGNÓZA
Los Umístění hospody u lyžařských vleků v zimě, a u hlavní cesty i cyklostezky v létě jednoznačně určuje, že tato hospoda byla, je a bude nesmrtelná, ať už to tu půjde od desíti k pěti nebo od pěti k deseti. Je to dobře? Podle mně je...