Memoriál Jana Vaculíka 2008

Menu

: Úvodní stránka
: Litrpůl
: Týmy
: Sponzoři
: Drbárna

: Memoriál
  - ročník 2009
  - ročník 2008
  - ročník 2007
  - ročník 2006
  - ročník 2005
  - ročník 2004
  - ročník 2003
  - ročník 2002
  - ročník 2001
  - ročník 2000

Jan Vaculík
Ročník 2008
V roce 2008 se uskutečnil již IX. ročník Memoriálu Jana Vaculíka. Turnaj se konal na hřišti u Sokolovny, a to v sobotu 21. června 2008 od 8:00 hod.

Vítězný tým ročníku 2008: U HANUŠA


Recenze 2018 ála Los

LOS SLOVOS ÚVODŇOS
A toš už je temu opravdicky deset rokú, co sa uskutečníl další, už devátý, a v tu chvíli ešče nigdo nevjeďél, že předposlední ročník Memoryjálu Jana Vaculíka, což byla akce kamarádů na počest smrti jistýho Gáry z Rusavy, keré v roku 2000 tragicky zahynúl ve svých 25 letech při autonehodě. Byl to jeden z nejvyhledávaňéjších minifotbálkových turnajů v širokém okolí Bystřicka, a kromje sportovcú sa semkaj těšili aji místní ožungři, keří si za pár kaček tady mohli kúpiť pivko od samýho rána až do pozdního večíra, semtam k temu cosik zakúsnúť, dokonca to zazdíť dajakým paňáčkem, a ešče k temu sledovať, jak borci čutajú mičudu po rozpáleným betónu sem a tam. Jedním z nich sem býl mockrát aji já, a toš vám možu přinýst osobní svjedectví, jak tato akcija vypadala z pohleda recenzenta pajzloidních kvalít.

LOS PIVOS KVALITOS
A toš klasika nad klasiky v týmto kraji, Zubr jak vyšité. Asi to byla desítka, netuším, či už sa v tý dobje nějak vyskytovala jedenáctka v objehu, ale vzhledem k temu, že sa tu dalo chlemtat o půl osmý od rána, tak nižší voltáž nebyla nijak na škodu. Pivo se rozlévalo ve výdejním okýnku kúšček od vchoda do areála, a bylo strategicky umístěný, páč pokáď ste chtěli projíť na tribuny, toš ste výdejnu moseli minót, a toš to mi řeknite, že gdyž už máte pejvo nadosah, že si ho nedáte. V plastových kelímkách chutnalo aji tak dobře, a vzhledem k charakteru akce to vlastně byl nejvhodňéjší obal.

LOS JÍDLOS KVALITOS
A toš od tehotok turnaja sem si slibovál tak pivko a párek, ale skutečnost předčila moje nadšéní. Pivko bylo, ale nejen že nebyl párek, ony byly výtečné klobásky na grilu, doplněné masitou stravou taktéž z grilu. Ochutnál sem fšecko a neco i v průbjehu dňa opakovaně, a možu řéct, že moje chuťové buňky byly velmi velmi uspokojéné. Enem sem litovál teho človíčka, co při tym pařáku mosel celý deň stáť u grilu, mjenit hotový kúsky za syrový kúsky, doplňovať rozžhavený dřevjený uhlí a tak furt dokola, dvanácť hodín f kuse.

LOS OBSLUHOS KVALITOS
A toš na fšecko tu byla samoobsluha, tagže za obsluhu idú považovať lidi, keří jednotlivý pokrmy připravováli, ať už sa točení pivka týká, přípravy jídla, anebo v baru v horním patře budovy rozlívání gořalek. Ale ono to tak mjelo svoje čaro, človjek sa aspoň pohnúl, protáhnúl, po cestě k výčepu vyhodíl plastové kelímek, aby za chfilku už držál čerstvje natočený opjet ve svých prackách, a pokáď mjel človjek chuť zahustiť něčím víceprocentním, tak babiska v baru nahoře nemjely problém aj v dobje objeda vám nalít už pátú desátú gořalku.

LOS PROSTŘEĎOS KVALITOS
A toš venkovní hřišče u Sokolovny prošlo za nekolik posledních dekád výraznými promjenami. V roku 2008 tu byl jako povrch už dosluhující tartan či co to bylo za povrch. Tribuna byla taky ve skoro katastrofálním stavu, ale svůj účel plnila, to né že né, lidi byli schovaní buďto před slunkem anebo před deščem, střecha byla ešče nepromokavá. Dolní místnosti, gde sa točilo pejvo a byly aji šatny a sprchy, byly taky už tak na chycéní žlótenky a jedině snáď horní bar byl ešče jakžtakž slušné v tom tam trocha poseděť. Ale o interyjéry v rámci turnaja až tak moc nešlo, fšecko sa odehrávalo venku a podle teho je taktéž potřeba súdiť. A já možu řéct, že díky vzrostlým stromům fšude kolem, klidné části Bystřice, a oplocenýmu pozemku navozujícímu klid a bezpéčí, tu byla fantastická atmosféra, na kerú enem tak nezapomenu. Více je možno shlédnúť ve fotogalerii.

LOS NÁVŠTĚVNÍKOS KVALITOS
A toš tu byli enem ti nélepčí, to znamená jak fotbalisti z Bystřice a okolní dědín, tak jejich kámoši a kámošky, a kámši a kámošky kámošů a kámošek a tak podobně. Samozřéjmje sa tu objevíli i ožungři, keří si namísto ranní kocoviny šli pro spravovací škopek či šťopičku, a svými nekoordinovanými pohyby už kolem objeda dotvářeli pohodovú atmosféru. Kolem objeda sa začaly rojit přítelkyně a manželky hráčů, tagže přibylo aji omladiny, pro kterú tu letos, svjete div se, byl připravené aji nafukovací skákací hrad. To sa pořadateli moseli ale plácnúť přes kapsu, ale jak bylo viďéť, toš to mjelo úspjech a na hradu sa motalo furt děcek jako smétí. Po turnaji do podvečérních hodín sa to tu vylidnilo, a zůstali enem pořadateli s týma nejvjerňéjšíma, gdy rozebírali, jaxa letošní ročník povédl, a mosím aji po deseti letech potvrdiť, že sa povédl fakt hodňě!

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Jelikož sem byl účastníkem minimálně šesti sedmi ročníkú, toš možu docela objektívně potvrdiť, že takto skvjelá sportovně společenská akce už sa na bystřické Sokolce jen tak nezopakuje. Organizace perfektní, zapomňél sem zmínit, že spústa náfštěvníkú si dom odnesla aji vjecný dary, kerý byly losovaný v tombole, v některý ročník to bylo aji vystúpení mažoretek, letos to býl skákací hrad, jindy zase neco jiného, prostě promjenlivost zaručovala každé ročník nějakú další atrakciju, což bylo velmi příjemné. Z nostalgickýho hlediska možu už jen zatalčiť slzu v oku, že už sa nemožu těšiť na další ročník, gde človjek potká spústu známéch aji neznáméch, a celú sobotu má o program postaráno. Mysím si, že 9. ročník byl ten nejlepčí, bezstarostný, plný elánu, nadšéní a radosti, ten desátý v roku 2009 pak už byl smutné v tom, že sa vjedělo, že sa bude končiť; ale o tym až za rok ...

LOS PROGNÓZOS
A toš jak už fšeci víme, jednalo sa o 9. ročník, a zároveň o předposlední ročník tohoto turnaja. Už počas jeho konání sa proslýchalo, že to bude 10x a dosť (z teho by si mjeli vzíť poliši příklad, oni furt dajakých 2x a dosť a podobný zhovadilosti), a jaxa následující rok ukázalo, toš to byla pravda. Nicméně počas turnaja 2008 to nebyl nijak známý fakt, a toš si to fšeci včetně mňa užívali plnýma dúškama. Škoda přeškoda, že neco podobnýho sa už nepodařilo nigdy uskutečniť, i gdyž určitý snahy o dajaký minifotbálkový aktivity na Sokolce v Bystřici sú, tak Memoriál Jana Vaculíka byl prvňí takto populární, a to už mu nigdo nevezme. RIP!
Odkazy