Hotel "Na Trojáku", Troják
18.10.2020, sepsal Los
Hotel Na Trojáku
Hošťálková 217
756 22 Hošťálková - Troják
Tel.: 573 391 090, 778 778 232
E-mail: hotel@natrojaku.cz
Web: natrojaku.cz
Recenze z předchozích let:
2014
Mapa
Los slovos úvodňos
A toš pokáď sledujete f čase moje kroky, toš ste si určitě moseli fšimnóť, že sa na Trojáku nacházám pravidelně, a to několikráť do roka. A taky ste si moseli fšimnóť, že pravidelně kontroluju vývoj kvalit f čase v hospůdce u cesty, kerú sem zrecenzovál už celkem 6x, aj letos, a vjeřím temu, že f příštích letech budu v tymto trendu enem pokračovať. Ale nevím, ešlivá víte, že na Trojáku sa nacházá aji plnohodnotné hotel, takovém 100 metrů od zmíněný hospůdky, smjerem k rozhledně Maruška, hnedkaj u zdejšího lyžařskýho svahu. A už vůbec netuším, ešlivá víte, že aj tento hotel už prošél mojím hodnocéním, konkrétně v roku 2014. Od tý doby sem nemjel odvahu tam jít, páč zdejší restauračka je opravdu čistě hotelová, a to se fším fšudy, což nemám rád. Ale dnes sem mjel čas aj chuť prozkúmávať neprozkúmané, a i gdyž to na Trojáku v hospodě u cesty hučalo jak v úlu, a bylo viděť, že to tam žije, toš sem odolál, a ušél tých pár krokú navíc do nitra hotelové zástavby...
Los pivos kvalitos
A toš nevím, gdo z vás četl moju knihu, konkrétně kapitolu s názvem "Příběhy z Prženských pasek"? Moc asi né, ale ti, gdo jo, toš vjedí, že v tomto hotelovým občerstvéní mjeli odjakživa točenú Plzeň, což byl taky jediný důvod, proč sme s kamarádem Milanem chodívali právje tu, a ne na hnusný Radegast do hospody u cesty. Ale gdeže ty minulé sněhy sú, tady to vzali od podlahy a rozchod s plzeňským gigantem vzali natvrdo. A to tak, že jak v hospodě u cesty, tak tu, sa už čepuje enem Holba, a to různých voltáží. Tu v hotelu mi nabídli desítovou a dvanáctkovou verzi, přičemž já sem šáhnul po tý vyšší voltáži; přece enem ta sa k této restauračce hodí víc, a já navíc nechtěl prosedět střízlivé u desítky hodiny a hodiny, na to sem zase tolika času nemjél. A jedny dychem říkám, že moje volba byla správná. Pivko bylo fakt hutné, že by sa aj dalo krájeť, chuť skvjelá, stejně tak jako teplota. Mysím, že gdo si toto pivo objedná, neprohlúpí. Bohužál, sme v hotelu, a toš mi pivo donésli v baňatý sklénce na stopce, a toš to sem málem nerozdýchál, veškerý moje těšéní bylo rázem v trapu. Ale zmíněná výtečná chuť vytáhla dnešní pivní hodnocéní hodně nad průmjér.
4.00
Los jídlos kvalitos
A toš tady asi nevaří gdejaké hejsek, to by si hotel nedovolíl, tady určitě vaří něgdo na úrovni, aby si mohli přijít na svoje hlavně hoteloví hosti. Hlad sem dneskaj nemjél, ale gdy sa mi zase poščéstí sem přijíť že? A toš se si objednál alespoň kyselicu s pečivem. Dosud nejlepší kyselicu sem jedl v hotelu Abácie ve Valmezu, ale po dnešku asi zmjením názor; polívka byla přinesená v krásným taléřku, byla bílá, ne žádná připaprikovaná majda, navrchu aj se šlehačkú. A chuť? Vynikající, nakyslá, s normálníma kúskama zelí, žádný dlúhý cáry trčící z mojí pusy sa dneskaj nekonaly, prostě paráda. Dal bysem aj plný počet bodú, ale nemožu, páč sem navyzkúšál druhý jídlo, a enem z chuti polívky nemožu tak hodnotiť celkový kuchařský um, ale vjeřím temu, že aj z hlavního chodu bysem sa najedl par excellence. Bravo!
4.50
Los obsluhos kvalitos
A toš nevím, ešlivá sa mně to enem zdálo, ale poté, co sem vydal svoju knížku a stal sa veřejně známú osobú, toš sem možná začal trpjeť stohomamem. Ináč si neumím totiž vysvjetliť můj pocit, že se bjehem chvilky sebjehl za barpult snáď veškerý personál z hotela, aby si mňa prohlédli, přičemž kuchař mě zkušeným okem prohlídnúl a pak pokýváním hlavy asi odsúhlasíl, že sem to já. Ale tento záchvat schizofrenie mě spíš pobavíl než odradíl. Ale ať už to je jak je, toš servírka byla naprosto v pohodě, ptala sa, co si dám, co si nedám, doporučovala různý kombinace a variace, a pivko nosila s grácií pingla ze Sokolky. Při placení sa mňa ešče snažila přemluvit na další škopek, ale vlídně a s úsměvem, žádný tlaky. Tady sa teda báť nemusíte, tu sa o vás postarají, a s nejvjetší pravděpodobností na vás nezapomenou, naopak si vás budú hýčkat k delšímu posezení, a to sa mě líbí.
4.25
Los prostřeďos kvalitos
A toš toto já nemosím, a to jako vůbec, prostředí hotelový restaurace sa mi vyloženě hnusí. A nejináč temu bylo aji tu, už při příchodu mňa naskočila husí koža z teho, jak je to tu fšecko sterilní. Rozprostření stolů sa oproti minule trochu zmjenilo, asi kvůlivá navýšení kapacity, ale ináč stoly aj židle zostaly ty samý, včetně sněhobílých ubrusů na nich. A to, že sa jedná o stejné nábytek, to bylo zřejmý při podrobňéjším zkúmání, gdy dřevjený nohy byly dobitý používáním a načernalý od podrážek těch tisícovek bot, keré o ně zavadily. Ale jinak je viděť, že o hygienu tu dbají, o tym nebylo žádných pochyb, a taxem s klidem sundal roušku a jal sa hodovať.
2.00
Los klientelos kvalitos
A toš bojim bojim! No fakt, já su tu jediný host! Při příchodu sa na mně upřely zraky všech oblsuhujících, aji kuchař vylezl z kuchyně sa mrknóť, gdo za odvážlivca sa tu hrne; no antré jako prase. Seděl sem tu dobrú hodinu, možná dýl, a za tu dobu sa tu ukázal párek důchodců, keří si ale sedli do prosklený zimní zahrady, a pak manželský pár na kafé, podle vzhledu i řečí hoteloví hosti, co si přišli odpočnout od děcek. Jo, a pak ešče přišli dva dělníci, keří tu asi něco spravovali, na objed. A toť fše. No potěš koště! Vjeřím, že sa tu určitě vytočí víc lidí než dneska, gdy počasí bylo jakože začne každú chvílu pršet, ale aj tak fšem doporučuju tu jít minimálně ve čtyřech, abyste si tu nepřipadali jak něgde ve výloze.
1.00
CELKOVÉ HODNOCENÍ
Nelituji, že jsem se sem vypravíl, protože jak pivko tak polívka byly vynikající. Horší je to už s prostředím a klientelou na bodu mrazu. Obsluha sa može otáčat jak sce, ale gdyž není kolem keho, tak je to pak těžký. A jen taková poznámka - díky zmjeně značky piva sa tu už příběh z Prženských pasek nigdy nebude moct zažiť, a to aj gdyby mně život náhodú opjet přivedl do cesty bývalýmu kamarádovi Milanovi, čímž je osud těchto příbjehů jednúc provždy pohřben, a to je vlastně dobře. Myslím si ale, že tento rekreační areál přesně takovouto restauračku potřebuje, protože velká část klientely je určitě majetňéjší, a ta sa chce stravovať na úrovni, ne mezi békajícíma turistama jako v hospodě u cesty. Proto každý náfštěvník Trojáku má na výbjer podle svého nevkusu; já i nadále budu preferovať nalévárnu u cesty, a aj gdyž hodnotím průmjerně jak hodnotím, tak v konečným důsledku možu hotel aj tak f klidu doporučiť pro poklidňéjší občerstvéní.
3.00
Los prognózos
A toš areál enem vzkvétá, toš není jediný důvod si myslet, že by to tu upadalo, ba právje naopak. Spůsta sportovního aji relaxačního vyžití na tomto místě jednoznačně odsuzuje toto místo k vysokým náfštěvám, a to je podle mně hodně dobře.