Novinky v roce 2024

Napsali jsme před 5 lety

3.3.2019

RECENZE MINIPIVOVARU „ČERNÝ OREL“ V KROMĚŘÍŽI
Los se po dlouhé době objevil v Kroměříži a tak si nenechal ujít pozvání do místního minipivovaru Černý orel, který se nachází v horní části hlavního kroměřížského náměstí. Recenze na tento podnik jsou na našich stránkách víceméně rozporuplné, někomu zdejší pivko chutnalo, někomu ne. Je jasné, že každý má své chutě, a tak se Los těšil, že ochutná, a přikloní se buď na stranu chválitelů anebo na stranu kritiků. Jak to tedy dopadlo, to vše je v dnešní recenzi ke čtení.


Napsali jsme před 10 lety ...

2.3.2014

Recenze Retro baru v Holešově
Když Los v roce 2005 zavedl sekci Výjezdní recenze, tak jednou z historicky prvních výjezdních recenzí, čili recenzí hospod z měst mimo Bystřici p. H., byla recenze na „Retro“ bar v nedalekém Holešově. Od té doby už bylo vypito nemálo piv, ale Los na tuto hospodu nezapomněl a po neuvěřitelných devíti letech se sem vrátil a tuto knajpu zhodnotil. Jak se tedy pije v holešovském baru Retro se dnes dozvíte v Losově recenzi, doplněné o pár interiérových fotografií. (V tomto roce 2014 se majitel budovy Tomáš vrátil za výčepní pult, aby pozvedl dávnou slávu svého baru, který pod nájemcem začal uvadat. Úroveň sice pozvedl, ale ani to s ohledem na okolní konkurenci nestačilo, a tak bar za rok dva skončil opět v rukách dalšího nájemce. Ale i tak, jak asi mnozí víte, Retro bar je již dávnou minulostí a zdejší prostory jsou přebudovány na průmyslové účely - pozn. red.).


Napsali jsme před 15 lety!

1.3.2009

RECENZE NOVÉ HOSPODY „U ŠICÁKA“
Naproti v současné době rekonstruovaném Baru 8 vyrostla vloni nová hospoda, které někdo říká U Šicáka podle jména majitele, jiní zase „Ytong“ kvůli matrijálu, který byl na výstavbu použit ve větším než malém množství. Ať už je pravda takové nebo onaká, představujeme vám dnes historicky první recenzi této hospody, které se ujal náš šéfredaktor Los. Jak se teda chlastá v novém? Mrkněte na Losovu recenzi a posuďte sami. Bystřejší již asi tuší, že zdejšímu provozu se říká Las Vegas II a jde o nálevnu na křižovatce "U Benetkového", hned naproti nočnímu baru "Bingo". Věřte nebo ne, ale minulou sobotu jsme stáli před touto hospodou, že ji zrecenzujeme, ale nabídka radegastových tekutin nás odradila a tak se tedy můžete těšit na recenze jiných bystřických hospod, tuto ovšem vyjímaje - pozn. red.


KRONIKA PODHOSTÝNSKÝCH POHOSTINSTVÍ 35/60

27.2.2024

Destino, Bílavsko
V Bílavsku byly kdysi dávno hospody dvě, jedna tzv. obecní v přízemí Obecního úřadu, druhá pak hned u hlavní cesty vedoucí mezi Bystřicí p. H. a Holešovem. Zde se vystřídalo několik provozů, ale my si pamatujeme jen ten poslední pod názvem Destino. Dnes už je Bílavsko bez hospod a tak jsme příběh zdejší zaniklé hospody nazvali Příběh smutných mužů.


Recenze: U Babek, Stará Ves n. O.

25.2.2024 by Pavluscha
Vzdálené hospody

Další recenze ze severní Moravy od našeho externího dopisovatele Pavluschi. Tentokrát se podíváme na předměstí Ostravy, konkrétně do vesničky jihozápadně od ní, a to Staré Vsi nad Ondřejnicí, kam v rámci svého výletu zavítal do hospůdky U Babek (někde také nesoucí přídomek „pizzerie“).

Počet recenzí celkem: 667


REPORTÁŽ V ČT1

23.2.2024

Události v regionech
Nádražních restaurací ubývá.


Napsali jsme před 10 lety ...

23.2.2014

Recenze hotelu Říka na Chvalčově
Když si pročteme historické recenze na dnes recenzovaný podnik, tak zjistíme, že Los je asi jediný, kdo hotel Říka navštěvuje, protože jinak si nedovedeme vysvětlit, jak je možné, že je toto již jeho 6. recenze této knajpy v řadě! De facto tuto hospodu recenzoval kromě něj jen a pouze Myšák, a to už někdy v pravěku v roce 2005. Naposledy byla tato hospoda recenzována v roce 2011 a to je dost dlouhá doba na to se tu opět podívat, takže pojďme na dnešní Losovu dlouhatánskou vševypovídající recenzi. (K dnešnímu dni se chlubíme již 12 recenzemi této hotelové restaurace a s ohledem na naši oblíbenost zdejšího místa toto číslo určitě není konečné - pozn. red.).


KRONIKA PODHOSTÝNSKÝCH POHOSTINSTVÍ 34/60

20.2.2024

Formanka, Bystřice p. H.
Až v této 34. kapitole se dostáváme k úplnému prvopočátku, a sice k úplně prvnímu, premiérovému, příběhu o zaniklé hospodě, který vznikl z pera Losa někdy v polovině roku 2019. Jelikož byl Los s výsledkem spokojen, tak jen díky tomu vzniklo několik desítek dalších příběhů, které jsou součástí této kroniky. A tak tedy prostřednictvím Příběhu prvního příběhu nahlédněme do dávno zapomenuté, ale v 90. letech 20. století hojně proslulé, pivnice "Formanka", která se nacházela v bočních prostorách bývalého hotelu "Podhoran" na náměstí v Bystřici p. H.


KRONIKA PODHOSTÝNSKÝCH POHOSTINSTVÍ 33/60

13.2.2024

Pod Skálou, Bystřice p. H.-Rychlov
V těchto místech na samotném chvostu bystřické čtvrti Rychlov směrem na Přerov se pohostinství střídala rychlostí blesku a ani si netroufáme spočítat, kolik provozů zde ve skutečnosti fungovalo. Ale v jednom roce to víme; v roce 2014 jsme odsud zaznamenali pro náš web hned dvě recenze s docela nadprůměrným hodnocením. O to více nás překvapilo, když se provoz pod názvem hospůdka anebo restaurace Pod Skálou po necelých 7 měsících uzavřela. Následující provozy jsme již nesledovali, ale jejich životnost byla podobně jepičí jako ten z roku 2014. I proto jsme zaniklý příběh této hospody nazvali Příběh zakleté hospody.


Recenze: Base Camp, Přerov

11.2.2024 by Čiva
Přerovské hospody

Na přerovské hospody tak nějak zapomínáme, a nebýt mimořádné loňské recenze na Baštu U Dokládalů, tak vězte, že poslední hodnocení přerovské putyky bylo až z roku 2019. Tímto hodnocením tedy aspoň trochu napravujeme naši reputaci pro opomíjenou oblast Přerovska, a přinášíme Čivovu recenzi na hospodu Base Camp, nacházející se v samotné centru Přerova, vedle kostela Sv. Cyrila a Metoděje, kousek od Žerotínova náměstí.

Počet recenzí celkem: 666


Napsali jsme před 5 lety

10.2.2019

Moravská jídelna Avion, Kroměříž
Před 3,5 lety našel Los na kroměřížském náměstí typickou nádražku a rozplýval se nad atmosférou i pochutinami v ní. Aktuálně se zde objevil Myšák, který taktéž obdivoval její nabídku. Ano, doposud stále ještě funguje Moravská jídelna Avion na kroměřížském hlavním náměstí, obklopena jedním hotelem vedle druhého, a doposud bojující svou skromností proti luxusu okolních reastaurací a náleven. Jak dlouho to ještě vydrží, to nám není známo, ale dokud funguje, určitě stojí za to ji navštívit. Jakmile se na jejím místě totiž vyskytne fast food či jiné stereotypní zařízení, pak už bude pozdě nasát nostalgickou atmosféru dob nedávno minulých. (A jídelna funguje skvěle do dnešních dní. Do roku 2019 jsme si nedokázali vůbec představit, že tento typ stravovacího podniku by mohl jakkoli konkurovat a přežít v sousedství desítek luxusnějších restaurací v centru Kroměříže. Ale nyní po covidu vidíme, že nejenže může, ale dokonce že podobné jídelny vznikají i v dalších městech jako houby po dešti. Holt covid výrazně změnil preference návštěvníků, a my samozřejmě všem, nejen Avionu, přejeme do budoucna jen "samá pozitiva a sociální jistoty" - pozn. red.)


KRONIKA PODHOSTÝNSKÝCH POHOSTINSTVÍ 32/60

6.2.2024

Stánek U Madony, Sv. Hostýn
Stánků je na Sv. Hostýně několik desítek po obou stranách schodiště vedoucího k bazilice a jejich zaměření je opravdu všeho druhu. Najde se mezi nimi i několik čistokrevných občerstvení a jedním z nich bylo i to zvané U Madony. Toto bylo provozováno paní Madonou v letech 1998 až 2018 a specifikem byla netradiční otevírací doba „od rána do večera“. Bohužel, paní Madona se odebrala na zasloužený důvod, a noví nájemci již ctí tradiční hostýnskou otevírací dobu „od příjezdu prvního a odjezdu posledního autobusu“, takže příběh věčně otevřených dveří je opravdu již minulostí. Dnešní kapitola je okořeněna o čerstvě získané informace přímo od paní Madony, takže čtenáři jsou schopni nahlédnout i do dosud neznámého pozadí zdejšího provozu.


Recenze: Hotel Säntis, Komorní Lhotka

4.2.2024 by Pavluscha
Vzdálené hospody

A máme tu opět po delší době hodnocení hospody, která je od rodné podhostýnské hroudy trochu dál, konkrétně na samém severním cípu CHKO Beskydy, místopisně ve středu mezi Frýdkem-Místkem na západ a Třincem na východ, kterou nám přinesl externí dopisovatel Pavluscha, pocházející práv z těchto severních oblastí. Tato část Beskyd není dosud turisty přelidněna, což jsou právě místa, které Pavluscha vyhledává, a tak přijměte tedy pozvání do restaurace hotelu Säntis v dědince nazvané Komorní Lhotka.

Počet recenzí celkem: 665


Napsali jsme před 5 lety

3.2.2019

Nádražní bufet, Hulín
Po kritické recenzi zlínského bufetu je tu Luťas znovu, a jak je vidět, tak i po předchozí špatné zkušenosti na nádražky nezanevřel. Tentokrát si vzal na paškál „domácí“ nádražní Bufet, který v jeho hodnocení docela obstál. Na hulínském nádraží se nicméně nachází i vyhlášené občerstvení Mašinka, a tak se tamní bufáč musí snažit, aby přežil. A jestli se mu to daří nebo ne, to vám napoví Luťas ve své dnešní recenzi.


Napsali jsme před 10 lety ...

2.2.2014

Recenze Farmy v Brně
Dnes slaví naše srnky malý svátek, protože nám po celých čtyřech letech zaslal recenzi náš specialista na výjezdní recenze Myšák. Žije, a to je to nejpodstatnější! Díky němu máme dnes možnost poznat, jak se chlastá v Brně, konkrétně v restauračce zvané  Farma. Kdo navštíví Brno, měl by navštívit i tuto knajpu, když už ne kvůli hodnocení, tak určitě kvůli exotickému pivu, které se tu čepuje, a které tady v okolí prostě nikde nenajdete! Jinak se jedná již o druhou recenzi této hospody na našich srnkách, ta první je z pradávného roku 2006, takže určitě stojí za to si přečíst i ji a porovnat rozdíly... (Tato restaurace se stále těší dobrému zdraví, což můžete posoudit z jejich Facebooku - pozn. red.)


KRONIKA PODHOSTÝNSKÝCH POHOSTINSTVÍ 31/60

30.1.2024

Motel Zátopek, Ratiboř
Restaurace motelu Zátopek s teplým jídlem nejvíce připomínala turistickou občerstvovnu a venkovskou pivnici než motelovou restauraci. A díky tomu si držela jak své kouzlo, tak svou klientelu i své štamgasty. Já to tu navštěvoval pravidelně, nejen kvůli lidovým pokrmům za lidové ceny, ale hlavně pak kvůli již zmíněnému prostředí a taktéž famóznímu číšníkovi, který pobavil i slovem potěšil, a který vlastně dal i jméno zaniklému příběhu zdejšího v roce 2018 zaniklého motelu, a sice Příběh vtipného vrchního.


Napsali jsme před 5 lety

27.1.2019

RECENZE RESTAURACE „LIDOVÝ DŮM“ V PROSTĚJOVĚ
Máme tu nového externího přispěvovatele, který hned svou premiérovou recenzí velmi příjemně překvapil. Jmenuje se Gryzly a bydlí v Prostějově, odkud k nám taktéž přistála jeho prvotina. A ne ledajaká, jde o velmi obsáhlé hodnocení kvalit prostějovské restaurace Lidový dům. Gryzlyho jsme osobně potkali i poznali a tak jeho příslib následujících recenzentských počinů vypadá více než reálně, což nás díky jeho spisovatelským kvalitám velmi těší. (Nadšení Gryzlyho bylo krátké a vlastně se omezilo jen na tuto pouhopouhou jednu jedinou recenzi. Ale zdaleka není a nebyl sám; jen tak pro zajímavost, podobně jako on, který napsal jedinou recenzi, si počínalo hned 21 dalších přispěvovatelů, celkem tedy 22 - pozn. red.).


KRONIKA PODHOSTÝNSKÝCH POHOSTINSTVÍ 30/60

23.1.2024

Příběhy z Prženských pasek
Hospůdky jako restaurace Na Trojáku, Ve dvoře v Rajnochovicích anebo Krčma na Prženském vrchu, byly často součástí výletů, kterých se Los účastnil v letech cca 2009-2014 za účasti pana Milana, přičemž závěrečné posezení pak vždy končilo na jeho chatě těsně pod vrcholem Chladná. Vše podstatné je shrnuto do článku pod názvem Příběhy z Prženských pasek, díky kterému si budete mít možnost utvořit základní představu jak o ne/kvalitách daných pohostinských zařízení jako takových, tak o jejich nabídce, prostředí i atmosféře.


Recenze: Penzion Pod Kyčerou II. Tesák

21.1.2024 by Los
Bystřické & podhostýnské hospody

Ti, kdož četli první část společného putování Murzina a Losa na Silvestra 2023 z pera nového přispěvovatele Murzina, tak vědí, že dnes přichází část druhá z pohledu šéfredaktora Losa. Zatímco Murzinova verze byla spíše zaměřená na detailní popis onoho slavného dne, Los se zaměřil víc a detailněji na samotnou restauraci penzionu Pod Kyčerou, kde se oba hlavní aktéři zdrželi více než chtěli. Ale udělali určitě dobře, protože výsledné velmi vysoké hodnocení je určitě zárukou, že v těchto prostorách na Tesáku se návštěvníci špatně určitě nemají. Ale dost bylo tlachání, pojďte si tedy přečíst Losovu recenzi v podobě Příběhu Silvestrovského veselí II.

Počet recenzí celkem: 664


Napsali jsme před 5 lety

20.1.2019

RECENZE PENZIONU OVČÁRNA NA HOSTÝNĚ
To, že provozovatel a vynikající kuchař pan Pavel v restauraci Ovčárna na Sv. Hostýně vloni zemřel, to je známé. Nicméně méně známé pak bylo, kdo a jestli a jak tuto hospodu i s penzionem povede. Dle webových stránek to tu aktuálně řídí manželé z Bystřice, bývalí provozovatelé restaurace Sušil i restaurace Amio. Restaurace Ovčárna byla vyhlášená díky obřím porcím toho nejlepšího jídla široko daleko, a právě díky výše uvedenému se Brtník v čase vánočním vydal zjistit, jakým způsobem se změna provozovatele projevila na kvalitách. A jedním dechem si řekněme, že projevila, minimálně na jídle, ostatní kritéria nejsou až takový průser, ale více již nebudeme prozrazovat a vy si najděte chvilku na přečtení dnešní Brtníkové recenze. (Ovčárna byla za dob pana Pavla v letech cca 2008-2018 opravdu vyhlášenou restaurací. S panem Pavlem mě osobně dokonce pojilo i pevné přátelství, o to výraznější byla jeho ztráta. A díky tomu, byť restaurace Ovčárna nadále funguje, se Příběh plných talířů objevil i v 13. kapitole naší Kroniky - pozn. red.).


Napsali jsme před 10 lety ...

19.1.2014

Recenze pajzlu „Černá hora“
Tak dnes recenzovaný podnik je na bystřické scéně již spousty let a kromě časů, kdy této hospodě šéfoval jistý p. Němec z Holešova a pozvedl její kvality na nejvyšší stupeň, tak její kvality patří mezi podprůměrné. V 90. letech se tady tomu říkalo „City Bar“ alias „Siťák“, ale dlouhá léta je to tu známé jako Bar Černá Hora.


KRONIKA PODHOSTÝNSKÝCH POHOSTINSTVÍ 29/52

16.1.2024

Nádražní bufet Mašinka, Hulín
Pokud si dobře pamatujete, slibovali jsme vám sérii „jen“ čtyř zaniklých podhostýnských nádražek, kterou jsme završili minulý týden zaniklým nádražním bufetem v Přerově, a dnes jsme měli pokračovat opět v Hostýnských horách. Opak je ale pravdou; na základě aktuální fotografie z předchozího víkendu z nádraží v Hulíně jsme zjistili, že zdejší nádražní bufet Mašinka, nacházející se kousek vedle nádražní budovy na hlavním perónu, je trvale uzavřen, a snad dokonce i vyrabován, takže obnova asi už nehrozí. A tak náš nádražní seriál je neočekávaně prodloužen o další díl strávený na kolejích, ale doufáme, že to nebude tak vadit. Vše podstatné jsme shrnuli do krátkého, ale všeříkajícího, článku pod názvem Příběh otevřeno furt, k jehož čtení vás tímto srdečně zveme.


Recenze: Penzion Pod Kyčerou I. Tesák

14.1.2024 by Murzin
Bystřické & podhostýnské hospody

Na Tesáku se v posledních pár letech událo několik novinek; vyhořela chata Tesák, byl otevřen a zavřen náhradní provoz v chatě Meopta, byl otevřen a zavřen náhradní provoz č. 2 v chatě KČT, byl postaven a otevřen stálý náhradní provoz chaty Tesák i s venkovním stánkem, čímž ovšem definitivně zanikla možnost obnovení činnost letního občerstvení U Michala, kromě toho v chatě KČT probíhají významné renovace za účelem zlepšení prostředí jak pro ubytované, tak je chystaná i nová restaurace a vinný sklípek, významně se zvedla úroveň bufetu na sjezdovce, kde přímo pod sjezdovkou byl znovuobnoven provoz ubytovací chaty Slovan, mezitím je stále na prodej areál střediska TON s hlavní budovou a několika chatkami, byla uzavřena chata Čerňava i s pokusy o pobyt ve tmě, a kdoví na co jsme ještě zapomněli. Jedna jistota ale zůstává – Penzion Pod Kyčerou! Jasně, v zimním období jsou brány zdejší restaurace otevřeny spíše jen přes víkend, nicméně jakmile se oteplí, tak je tu otevřeno furt; nehledě na to, že ubytovat se tu ale můžete po celý týden i zimě. A právě sem vedly kroky nového dopisovatele Murzina v poslední den roku 2023, aby za asistence Losa začal slavit svou verzi Silvestra. Jak pro něj tento den dopadl? To si přečtěte v první části Příběhu Silvestrovského veselí, přičemž část č. 2 bude následovat příští neděli.

Počet recenzí celkem: 663


Napsali jsme před 5 lety

13.1.2019

RECENZE NÁDRAŽNÍHO BUFETU VE ZLÍNĚ
Náš nový externí dopisovatel Luťas, dnes příjemně překvapil svou rozsáhlou recenzí nádražního bufetu na zlínském vlakovém nádraží, nazvaného podle cedule nad vchodem Fast food, kterou doplnil celou řadou autentických fotografií a zážitků z tohoto nejšpinavějšího nádraží v celé ČR. Za jeho odvahu mu budiž dík, a vy všichni, kteří sem chcete někdy vkročit, nedělejte to! Důvody si přečtěte v Luťaově recenzi. (I přes veškerá Luťasova varování je zlínská nádražka permanentně obležena místními vágusy, čehož jsem byl např. svědkem na Silvestra, kdy už v 8 ráno zde bylo poloplno a každý zde dlábil jedno pivo za druhým. Holt, ne každý má asi takový fajnový jazýček jako tehdy Luťas, anebo je v tom něco jiného? No, zjišťovat to asi delší dobu nebudeme - pozn. red.).


Napsali jsme před 10 lety ...

12.1.2014

RECENZE NA KLEMPÍRNĚÍ
Jak je z předchozího příspěvku zřejmé, nejlepší hodpocenou hospodou roku 2013 byla „Na klempírně“. Tato byla ovšem zrecenzovaná již v únoru, takže ode dneška skoro rok nazpět. Proto děkujeme Čivovi, že se ujal nového hodnocení pro letošní rok a tak můžeme porovnat, co se Na klempírně za tu dlouhou dobu změnilo, a zda-li tu opět máme či nemáme kandidáta na nejlepší hospodu 2014.


KRONIKA PODHOSTÝNSKÝCH POHOSTINSTVÍ 28/52

9.1.2024

Nádražní bufet, Přerov
Přerovská nádražka na peróně nebyla námi nějak extra navštěvovaná, ale jedno prvenství si stejně ponese navěky - právě zde se totiž uskutečnilo první osobní setkání zástupců spřátelených webů, zabývajících se recenzemi hospod, a to Pajzly.cz a Vágus.cz; více o této skutečnosti si můžete přečíst v následujícím Příběhu premiérového setkání.


Recenze: Bar-Bar, autobusové nádraží Zlín

7.1.2024 by Los
Zlínské hospody

Dnešní recenze by spíše měla být zařazena mezi nádražní hospody, nicméně tam řadíme spíše pajzly na/vedle/u vlakových nádraží, přičemž ta dnešní je spíše nádražka autobusová. Ať tak či onak, vítejte u první recenze roku 2024 z pera šéfredaktora Losa, který si to na Silvestra štrádoval po horách a při cestě zpátky při čekání na autobus premiérově navštívil tuto zvenku nevzhlednou knajpu pod názvem "Bar-Bar". Jsa si vědom svých povinností, tak venkovní nevzhlednost přehlédnul a naštrádoval si to dovnitř, kde jej čekalo překvapení v podobě útulné hospůdky. Proto neváhejte a přečtěte si dnešní hodnocení, které dostalo název Příběh příjemného barbara.

Počet recenzí celkem: 662


Napsali jsme před 5 lety

6.1.2019

RECENZE „VALAŠSKÉHO ŠENKU“ VE VIZOVICÍCH
Dnes pro vás máme připravené hodnocení dřevěnice ve Vizovicích, nesoucí název Valašský šenk, která doposud unikala pozornosti porotců i jiných recenzentů. Tuto skutečnost se rozhodl těsně před Vánoci změnil sám šéfredaktor Los, který se sem vydal s dalšími kumpány provětrat jak vnitřnosti, tak peněženky. Nenechte si tedy ujít premiérovou recenzi tohoto vyhlášeného podniku, tentokrát nejen z pohledu návštěvníka jdoucího sem zahnat hlad, ale spíše jdoucího sem zahnat žízeň. Příjemným zjištěním je, že se po více než 10ti letech Los vrátil ke komentování přiložených fotografií, což ještě více vtáhne čtenáře do atmosféry.


KRONIKA PODHOSTÝNSKÝCH POHOSTINSTVÍ 27/52

2.1.2024

Pivnice ČD, Valašské Meziříčí
Třetí příběh cestování vlakem po zaniklých podhostýnských nádražkách nás zavede do nedalekého Valašského Meziříčí, kde do roku 2015 fungovala Pivnice ČD přímo v nádražní budově, a to dokonce jako dvojprovoz, levé dveře do hospody a pravé dveře do bufetu. Bohužel, od těch dob nenávratně uzavřeno a tak atmosféru této nádražky je možné nasát už jen díky jejímu zaniklému příběhu pod názvem Příběh legendární nádražky.


Napsali jsme před 20 lety!!!

1.1.2004


Jak jinak než novými recenzemi uvítat příchod nového roku. Mnoho lidí má v současné době namířeno na Hostýn – proto jsme se rozhodli zrecenzovat pro vás dvě hospody nacházející se na samém vrcholu tohoto posvátného kopce. Takže nezapomeňte pravidelně navštěvovat naše stránky, aby vám něco neuteklo. Slavnostně tedy uvádíme další ze série výjezdních recenzí za hranice města, a to na Sv. Hostýn, do Poutního domu č. 2 a ubytovacího hostince Ovčárna. (Obě dvě hospody na Sv. Hostýně jsou neustále v provozu, což je velmi pozitivní zjištění. Obě mají zkrácenou otevírací dobu podle toho kdy sem jede první a kdy odjíždí poslední autobus, což nám dává smysl a s tím problém nemáme. Problém je v tom, že na Hostýn se moc nedostaneme, a pokud už ano, tak jen naskok a žádná návštěva místních pohostinství není moc reálná. A tak například Poutní dům č. 2 nebyl na našem webu ohodnocen již skoro 15 let, což je tedy ostuda. Mno, i tak nevíme, zdali tento rest někdy brzy napravíme, tak dejme zavděk alespoň dnešní vzpomínce na tyto prehistorické recenze - pozn. red.).