Restaurace Modré hory, Bořetice


11.9.2021, sepsal Los


Hotel Modré hory
Bořetice 445
691 08 Bořetice

Tel.: 731 156 974
E-mail: hotelmodrehory@zdboretice.cz
Web: www.hotelmodrehory.cz

Recenze z předchozích let:
---

Mapa

Los slovos úvodňos

A toš letošní rozvolňéní nenechalo nikeho f klidu seděť doma, ale fšeci sa vydali ven, kamkoliv, jakkoliv, prostě hlavně někam vypadnóť z baráku. Nejináč sme to mjeli aj my, keří sme se vydali na cykloturistiku v okolí Velkéch Pavlovíc, tak jako skoro posledních pár rokú každoročně. Po loňským gastronomickým prúseru v restauraci Réva v Rakvicách sme přehodnotili trasu výletu, a vydali sa tentokrát z Pavlovíc smjerem na opačnú stranu, na východ. Finální zastávkú před návratem pak byla zvolena restaurace v hotelu Modré hory, teda né že by sme ju znali, ale podle gúglovéch recenzí sa tu vaří prej skvjele. A toš sme teda neváhali a svoje vnitřnosti sme dali všanc týto putyce.


Los pivos kvalitos

A toš na začátek hned prúser mezi dveřma, tu majó enem Gambrinus. Tyvole, co sem kemu udělál, že sa tu nabízá taká sračka. Jasně, vím, nésu blbé, sme v oblasti vína, toš co bysem chtěl, ale stejnak! No, a finální výsledek mně fakt přesvjedčíl, že néni vjetší sračky než Gambáč. Pivo bylo studený, faň, za to dávám bod, ale ináč hnus fuj bluj. Odporná pachuť, vodový nádech připomínající zvětralú tekutinu s možná trochu pivním aróma. Ani ti nejvjetší pivaři nedokázali dať víc jak jeden škopek, mnozí z nás s díky vraceli aji do půlky rozpitý krýgle. Toto sa fakt nepovedlo.

1.00


Los jídlos kvalitos

A toš tak jak bylo pivo nechutné, tak pravý opak nás naščéstí čekál v podobje pevný stravy. Ať už donésli na náš stůl cokolivjék, toš to neenem že skvjele vypadalo, ale ono aj skvjele chutnalo. A to sme si prosím dali meníčka, žádný vypičičandovaný spešlity. Králík na smetaně s karlovarským knedlíkem byl asi top, pak následovalo maso zapečený v bramboráku, takový lehký nadprůmjér, a nakonec lasagne, suchý, míň jak víc chuti, takový lehký průmjér. Vjeřím temu, že standardní nabídka mosí byť o třídu ešče lepčí, ale nemjeli sme teho času.

3.75


Los obsluhos kvalitos

A toš tohle byl top zážitek. Všichni číšníci byli oblečení par excellence, do bílých oděvů, či minimálně bílej zástěry, šik gatě a nablýskaný polobotky. No a fšeci okolo zpocení cyklisti jako by totální paradox k této luxusní garderóbje obsluhy. Ale abysem pravdu řekl, vůbec to nebylo rušivé, naopak to bylo velmi příjemné, že sa kolem nás otáčajú takoví príma odění lidé. A úroveň jejich obsluhy byla fakt vynnikající, mosém řéct, že se dajú klidně srovnať s obluhú v nedalekým hyper luxusním penzijónu André, kerý je tady braný jako takový etalon pro kvalitní služby. Bravo, skvjelý zážitek.

4.75


Los prostřeďos kvalitos

A toš tadyk je kameň úrazu, gdo vymyslél restauračku v súsedství místního JZD, to nechápu. Už samo o sobje tu mosí byť smrad z přilehléch stájí a to vám nechcu ani říkať, jak to tam zasmrdí, gdyž projede kolem dajaký traktór s hnojem. A abysme si to užili se fším fšudy, toš teďka vám tu přísahám, že počas nášho pobytu projél traktór s totálně vrchovatú vlečků hnoja hned 12x (slovy dvanáctkráť)! Tagže pak už načichly aji naše spocený dresy, toš nebylo úniku, ani zaboření nosa do trička už po chvíli nezabíralo. Ináč je to tu krásně vybavený, vnitřek opravdu hodný hotelový restaurace, a aj zahrádka na terase je příjemná, ale ...

2.50


Los klientelos kvalitos

A toš s ohledem na umísťéní je strukturu osazenstva možno uhádnúť razdva - cyklisti, a možná pár lidí projíždějící autama. Nic víc, nic míň.

4.00


CELKOVÉ HODNOCENÍ

No, sem z teho voľaaký zmetěný. Je to sicéj restauračka, ale její otvírací doba je jakásik prapodivná; přes týdeň od 11 do 16, faň, chápu, že meníčka to tu živí, ale že by sa tu večír nedalo poseděť, toš to je minimálně zvláštní. A co je ešče divňéjší, tak o víkendech je to tu zavřítý furt, a to už kurva temu fakt nerozumím. No tak každoprdně sme mjeli tím pádem ščestí, že sme to tu zastihli otevřítý ve fšední den. Ale naopak tato skutečnosť silně hovoří proti venkovnímu pobytu právje díky zmíněnýmu súsedství s místní JZD, gde to přes týden zapáchá jak v prasečinci (a ony tam možná aji dajaký prasata sú, minimálně pak dajaký krávy). Gdyž to shrnu, toš na jídlo asi gdykoliv, ale to je tak fše, nic inačího tu k opakovanýmu zkúmání nevybízí, totok a mnohem více totiž nabízá každý druhý, možná každý prvníapůltý podnik v okolí Velkéch Pavlovic standardně.

3.50


Los prognózos

A toš podle mně je to tu otevřítý teprve čerstvje a hledá si to stálejší klientelu, ináč si nedovedu vysvjetliť ty zvláštní zavírací doby. Jako já přeju fšem to nej, ale nevím, co bysem přál tomutok pohostinství, protože nemá čím zaujmout. Tak snáď aby majitél nepřicházél o moc velký prachy, aby to tadyk nemusél dotovať, to je asi to max, v co tu dúfať.