Nádražní restaurace ČD "Dvořan", Staré Město u Uh. Hradiště


14.6.2020, sepsal Los


Nádražní restaurace ČD - Dvořan
Nádražní 243
686 01 Staré město


Recenze z předchozích let:
2019

Mapa


Los slovos úvodňos

A toš tuná sa vyskytuju docela často, páč to tu mám kúšček ze zamjestnání na objedy. Aj gdyž už sem tady byl snáď stokrát, tak ešče nigdy sem neochutnál místní pivní mok, tagže sem ešče nigdy nebyl schopné sepsať plnohodnotnú recenzu. Teda až do dneška, gdy sem si vzal v práci půl dňa volno, a šel sa tu naplno vjenovať svojim recenzentským povinnostem. Přece enem po Covidu nerostú recenze na stromech, fšeci další porotci ešče asi majú zimní spánek, toš je potřeba našim čtenářom přinýst na náš web trocha teho hodnotitelskýho vzrušení.


Los pivos kvalitos

A toš Svijany. A toš dobře natočený, dobře odtočený, dobře chutný. Nejeden další host si k objedu dává pivko, proto výtoč tu néni špatná, a trubky tak nésó zanesený. A to bylo moc dobře, možu řéct, že mi pivko hodně šmakovalo.

4.25


Los jídlos kvalitos

A toš i gdyž sa tu stravuju docela pravidelně, toš určitě sú aj lepší knajpy, gde si človjek može dať polední meny. Gdyby nebyla tato nádražka tak blízko, tak by sem se tu na jídlo určitě vysral, protože výbjer ze dvúch jídel, gdyž jedno je furt cosik s knedlíkama a druhý je furt nějaký vepřový plátek jednúc s rýžú, podruhý s bramborem, potřetí zase s rýžú, to není zrovna extra výbjer. Ešče ščestí, že každý pátek tu majó řízek, aspoň dajaká zmjena. Dneska byla zmjena na entú, páč řízek nebyl vepřové, ale kuřecí, docela měkké a chutné. Brambory ale stály za hovno a polívka, dle lístku kyselica, byl dajaký červený vývar se zelím. Lepší by fakt občas bylo dať si smaženku z chlaďáku, ale ty vješinou už v dobje objeda bývajú vyprodaný.

2.50


Los obsluhos kvalitos

A toš tady sú enem baby gerontofilního vjeku, a majó v obsluze hezké zmatek. Napřed človjek mosí zaplatiť u pokladny u vchodu, pak dostane lístek s číslem objeda, pak se přesune o pár metrů podél pultu dál a tam buď ta samá baba anebo jiná baba lístek převezme, zanese do kuchyně a tam další baba nebo baby začínajó nakládať do taléřků. Pak si človje na chvílu sedne a čeká, až nějaká z oněch bab zařve typ objeda, co drží v rukách. Nejlepší bývá, gdyž si človjek dá třeba ono meny s knedlíkama, číslo jedna, a pak čeká ... a nakonec baba vyřvává, že gdo si to objednal to vepřové. Kua, copak já vím, jestli tam je vepřové, nebo hovjezí, nebo co? A gdyž sa nigdo neozve, toš huláká dál. Ale to, že sa nigdo nehlásí, to sa moc často nestává, pokaždý sa něgdo zvedne a ide si pro to k pultu; to je ofšem potem problém, protože pokáď človjek zaspí, toš sa na něho taky nemosú drahnú dobu dostať. Ato ešče gdyž to spletú v kuchyni a nachystajó něco, co si nigdo neobjednál, to je pak prča, jak baba vyřvává, vyřvává a žádná odezva; a pak ide sprdnóť baby do kuchyně, co že to sakra nachystaly, gdyž to nigdo nechce. No zmatky nad zmatky.

3.00


Los prostřeďos kvalitos

A toš typická nádražní jídelna, se socialistickým nádechem, a takové prostředí já možu. Určitě ne každýmu sa to zamlúvá, ale já bývám s podobným interyjérů unešen, a nejinak temu je tady. Po letoší rekonstrukci už sice z vysokéch stropů nevisí na šňůrkách lampičky, jak temu bylo například ve Valmezu, tady už je nainstalováno řádné zářivkové osvjetlení, ale ináč hliníkové barpult s prosklenýma chlaďákama na smaženky, PET nápoje a další dobroty, to navozuje skvelú atmošku dob dávno minulých. Pa-pa-paráda.

4.75


Los klientelos

A toš tu je otevřený enem v dobje objeda, takže je jednoduchý vysledovať, gdo sa tu nacházá. A sú to dělňasi z okolních fabrik, keří si tu v zavšivenýc montérkách a jinak zasraným oblečení chodija nažrat. A pak, po dvanáctý je tu pusto prázdno, teda až skoro do třech, gdy sa tu dveře zavřú, a človjek sa mosí přenusúť do vedlejší pivnice. Aj tak sem tady občas vysledoval pár solidních x-boďáků, keří namísto objeda do sebe dlábijó paňáky vodky či režné a statečně to už v poledne zapíjajó svijanským pivkem. A to potěší, že jakožto ve správné nádražce se tady vyskytujó správní nádražní týpci. Bez nich by bylo hodnocéní o několik stupňů nižší, byť sa tam zdržéli enem tak hoďku a pak padli pryč, abysem je pak potkál ve vedlejším lokále...

4.00


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Asi takto; najest sa tu dá, gdyž si človjek chce zaplniť žaludek teplú stravú, a nečeká žádný mišelinský hody. Pivko výtečné, ale enem do dvúch hodin, paxa tu zavírá. Obsluha nad hrobem je zmatená, ale nakonec se človjek nějak dočká; ovšem mosí si pro to stejně zajít k pultu, baby mezi stolama nelícó. Ale fše vynahrazuje kouzelné prostředí typické nádražky, občas dolněné nádražními typy opilců, a právje proto hodnotím vysoko nadprůmjerně.

3.75


Prognóza

A toš gdyž už to tu přežilo Covid, toš už to snáď přežije nafurt. Lidi só a budó hladní a žízniví navjeky, tagže se nebojím, že by tu nigo nechodil, a navíc, je to nádraží, gde lidi korzují v průbjehu celýho dňa, tagže o cestující náfštěvníky tu asi nigdy nouze nebude. A to dobře, takových nádražních restaurací je potřeba, aby človjek v nich trocha zvolnil, usadil se, občerstvil se a oddychnul si.