Restaurace "Na Růžku", Brno
23.9.2015, sepsal Čiva
Restaurace Na Růžku
Štefánikova 96/25
602 00 Brno - Ponava
Tel.: 515 545 852
E-mail: restaurace-naruzku@email.cz
Web: www.naruzkubrno.cz
Recenze z předchozích let:
---
Mapa
Úvodní slovo
Dal jsem na doporučení páně Myšáka a snažil se při své brněnské anabázi vyhledat knajpu točící Dalešice, nejlépe v kombinaci se strakonickým Klostermannem. Úkol to byl nelehký, leč nakonec se to povedlo v květnu 2015 právě v restauraci Na růžku.
Kvalita piva
Začnu tím nejlepším: Dalešice 11° (4,5 bodu) byly skvělé: svěží, studené, lehce zakalené a zejména výborně pitelné, leč muselo se dostat i na polotmavou 13° Klostermanna (2,75 bodu), kteréhožto znalce šumavských luhů a hájů naháním už nějaký ten pátek. Stalo se však to, čeho jsem se obával – příjemnou karamelovou chuť narušovala pachuť dlouho netočeného pivka, i přesto bylo lze zaznamenati Karlovy kvality. Závěr patřil Poličce 10° (3,25 bodu), která nenadchla, ale ani neurazila.
3.50
Kvalita jídla
Vybrat se zde z lístku obecně snad dá, leč nás zdejší smažené variace neoslovily.
x.xx
Kvalita obsluhy
Tuze příjemná paní před padesátkou (?), piva nosila načepovaná hezky, s úsměvem, ještě nám nabízela, ať si přesedneme do salonku a nečicháme na place ty startky, což jsme s díky odmítly. To vše z části kazí fakt, že nás neinformovala o neodtočenosti Klostermanna, což se však žel děje málokde.
3.25
Kvalita prostředí
Podnik se skládá ze vstupní části s výčepem a z hlavní místnosti, kde jede televize a zejména hra v karty. Vybavení zejména dřevěné, v kombinaci se slušivými ubrusy působilo vše tak akorát. Postupem času tak vadil víc a víc jen ten kouř, leč opustit „hlavní scénu“ se nám fakt nechtělo – na place to holt žije, ne tak v separé salonku.
3.75
Klientela
Stůl štamgastů naznačoval přítomnost kvalitních pivních typů, dokonce i typek. Postupem času začaly chodit skupinky na fotbal v TV či jen tak na poklábosení, nikdo nějak extra výrazný – jen kdyby tolik nefajčili.
3.50
CELKOVÉ HODNOCENÍ
Z pivka jsem konečně ochutnal Myšákem vychvalované Dalešice a dobře jsem učinil, leč Klostermann mi zatím příliš štěstí nepřeje, inu, musím to zkoušet dál. Obsluha má své kvality, jen kdyby byla více sdílná ohledně stavu piva. Jakožto restauračku nemohu tento podnik doporučit, jednak proto, že jsem nic neochutnal, jednak proto, že dýmec, zde přítomný, s dobrým jídlem dohromady jít nemůže.
3.50
Prognóza
Tento podnik bych spíš nazval hospodou, kde vám i něco uvaří, než klasickou restaurací – může za to zejména karbanící a fajčící klientela, která jednoduše dojem restauračky nenavozuje. Od září je však podnik otevřen nově po rekonstrukci – čili nechť se laskavý čtenář přesvědčí sám!