Penzion Ovčárna, Svatý Hostýn
11.1.2015, sepsal Los
Penzion Ovčárna
Pavel Plhal
Svatý Hostýn 115
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Tel.: 573 380 173
Mobil: 731 464 265
E-mail: penzion-ovcarna@email.cz
Web: www.ovcarna-penzion.cz
Facebook: Penzion Ovčárna
Recenze z předchozích let:
2014,
2011,
2010-2,
2010-1,
2008,
2005,
2003
Los slovos úvodňos
A toš sem sa tu zjevíl v deň, gdy by sem s tým ani nepočítál. Odpoledňa skoro před zavíračkó sem sem došel tako tako ešče za svjetla, a toš sem neodolál otevřeným dveřám a vkročil sem neohroženě dovnitř, toužíce se napojiti a nasytiti s tým podvjedomím, že cesta dole pak bude za tmy, ale co už, žaludeček si řek o svoje a toš je třeba ho poslúchať ...
Los pivos kvalitos
A toš tu už čapujú teho novýho Zubříka jedenáct pod názvem Grand. No super, už sem sa těšíl, gdy ho vlastně ošmakuju, toš sem si hnedkaj objednál a očekával neočekávané. A taky že jo, pivko bylo jedná báseň, ani ne moc hořký ani ne moc sladký, s optimálnú teplotú, pjenú a aj konzistencú. Pošmakovál sem si na jedničku a taxem si jich tu objednál hnedkaj čtyři a fšecky byly fantasstické.
4.75
Los jídlos kvalitos
A toš tadyk sa vždycky výtečně vařilo, porce jako kráva a chuť nezamněnitelně vynikající. Bohužel dneskaj mi nebylo dopřáno, abysem sa tu jakkoliv pohostíl, protože byť bylo ešče víc jak hodinu do zavíračky, toš kuchyňa už byla prej zavřená a toš že už sa nevaří. Tak to byl fakt mazec. Čipsy sem jest nechťél a taxem odsáď šel hladový jak vlk a musel sem sa doraziť dole v Lázňách na Vagóně...
0.00
Los obsluhos kvalitos
A toš postarší ženština bývala vždycky super rychlá, a aj dneskaj tomu nebylo ináč. Bohužel sem tu zavítal po mé recenzi ešče jednúc, gdyž byla hospoda plná a toš to byla byla nervózní jak panna před tú defloracú. Odnesla to jedna babička s vnučkú, keré bylo nevlídně sděleno, že si majó přesednóť, páč, onen stůl je prej rezervírovaný (ale papírek s údajnou rezervacó tam nebyl). Toto správání bylo natolik nepříjemné, že veškerý pozitíva z rychlosti a přesnosti danej osoby z předchozí náfštěvy byly rázem zapomenutý a zůstala enem hořkost v mysli.
1.00
Los prostřeďos kvalitos
A toš prostředí bylo na srkách popisovaný už moctkrát, takže enem v krátkosti možu řéct, že při příchodu sa ocitnete v jediném kuřáckém prostoru hospody, gde sú aji kamna, vchod na hajzlíky, vchod ke schodům vedoucím nahoru do pokojů a otvor s výčepem. Vlevo aj vpravo od týto místnosti jsou pak velikánský jídelny, kam sa mosí nacpať odhadem stovka lidí bez vjetších problémú. Zdi vyzdobený mrtvýma zvířatama dávajú jednoznačně charakteristický myslivecký styl této knajpje a zároveň ukazujú na vášeň tamního provozovatele; mně sa to líbí, někomu to može připadnúť morbidní, ale rozhodně je to tu daleko daleko lepčí než před lety, gdy byly zdi holý, bílý, nezajímavý.
4.00
Los klientelos
A toš jak už sem psál, bylo nás tu všehovšudy pjet a púl; postarší turistický pár, maminy s děckama a my. A ono to tak tady ta všehochuť je asi furt, vzhledem k otevíracím hodinám do čtyř přes týden a o víkendech max. o nějakou hodinku dýl je jasný, že žádný štamgast tu asi nezavítá. A proč taky, gdyž by se pak musel plahočiť zpátky dolů do Bystřice. Přítomnost děcek aspoň trochu koriguje kuřáky, aby tu tolik nehulili, nicméně zároveň aj utlumuje žíznivé návštěvníky v tom, aby sa tu více rozšoupli. Tak si myslím, že na jedno dvje se sem dá zajít, ale na kalbu to tu v žádným případku není.
2.50
CELKOVÉ HODNOCENÍ
A toš moje dnešní hodnocení je hodně rozporuplný; pivko to nej co jsem snáď gdy píl, nicméně jídla sa mi tu nedostalo. Obsluha nepříjemná, naščéstí prostředí uklidňující. A toš si pak vyber. Já náfštěvu i tak doporučuju a budu sem chodit na jedno dvje furt, co budu na Hostýně; snáď nebude hospa narvaná a tak mně nigdo nebude nutit si přesednúť...
3.00
Los prognózos
A toš si myslím, že ani sebelepčí provozovatel se sebelepčím pivkem a sebelepčím jídlem to tu nemosí udržeť v chodu, protože fšecko záleží enem a pouze na Matici svatohostýnské, kerá rozhoduje, či to tu bude fachčiť či ne. Já dúfám v to první.