Hostinec Pod lipami, Chvalčov
24.12.2017, sepsal RUMcajs
Hostinec Pod lipami
Svornosti 10
768 72 Chvalčov
Tel.: 573 381 007
Recenze z předchozích let:
2015-2,
2015-1,
2010-2,
2010-1,
Mapa
Úvodní slovo
Tak tahle hospoda je věčná. Jak se zavedlo EET, myslel jsem, že je to její konec, ale asi místních cca 8 štamgastů muselo udělat nějakou petici za přežití a EET zde opravdu frčí.
Kvalita piva
Tak to je jeden z důvodů, proč sem chodíme. Oni tu to pivo umějí a o trubky se starají. Stabilní kvalita piva ZUBR Grand je mimořádná.
4.75
Kvalita jídla
Tak dělají utopence, to už taky není všude. Bohužel většinou nestihne zaležet. Chipsy a pivní tyčinky taky dobré. No a nějaké jídlo asi taky semtam kuchyň dělá, ale dlouho jsem nic nejedl.
3.00
Kvalita obsluhy
Paní, co obsluhuje, často vysedává se stolem štamgastů. Ten je často jako jediný obsazený. No krom toho, kde sedím já. A řekl bych čím míň lidí, tím je pomalejší. Úplně vrchol vstřícnosti to není, ale dá se přežít, rozhodně nebývá protivná, pokud jí zrovna někdo neničí vybavení hospody (pod jedním známým se rozpadla plastová židle a ona byla teda fakt naštvaná).
3.25
Kvalita prostředí
Čím jsem starší, tím mám radši tradici a jistotu. A zdejší prostředí nám ji dává, protože se vůbec nemění již posledních 20 let. Dobré je, že se venitř nehulí, nesmrdí pak oblečení, které teda po návštěvě této knajpy smrdívalo fest. Je tam dobře na pokec, protože je tam ticho. Nehraje tam rádio a ani tam není televize.
4.00
Klientela
Chodí tam štamgasti, semtam nějací dělníci, v létě kolemjedoucí na kole a starý Volek z Říky se svou holkou. Taková vesnická klasika. Zlatomládež a jiná mládež chodí vedle k Michalovi či do klubu naproti asi už mrtvé hospodě U Králů (Hospoda U Králů je k dnešnímu dni již opravdu zavřená, RUMcajs měl v recenzi počátkem tohoto roku ve své prognóze pravdu - pozn. red.)
3.00
CELKOVÉ HODNOCENÍ
Návštěva této hospody je vesnická jistota dobrého piva, přítomnosti stále stejných tváří, věčně neuleželého utopence. Ač ta hospoda vypadá vlastě odpudivě, není mnoho lepších podniků.
4.25
Prognóza
Když to přežilo vznik EET, přežije to všechno, dokud neumřou majitelé či štamgasti. Prázdno v hospodě mě často překvapuje, fakt nevím, z čeho ten podnik žije. Ale jelikož toto prázdno probíhá už mnoho let, asi je vše ok.