Star Club "Podvesná XIV" alias "U Bezy", Zlín


16.11.2016, sepsal Los


Star Club Podvesná XIV
Podvesná XIV 1070
760 01 Zlín

Recenze z předchozích let:
---

Mapa

Los slovos úvodňos

A toš sem sa po dlúhé předlúhé dobje vydál do Zléna, abysem tam nafštívil svojeho známýho, kerý mjel chuť na pivko a zrovinka v tento večír ho nemjél s kým vypiť. A toš sme sa dajak skontaktováli a já z čistě recenzentských důvodů sem přijál pozvání do nejaké blíže neurčené knajpy něgde ve Zlíně. Nakonec sme sa ocitli ve spleti uliček s názvy Podvesná, gde sa kromje stovek a stovek „baťovských“ domků nacházá schovaná hospoda s názvem Star Club Podvesná, ale místňáci ju spíšéj budú znať jako knajpu „U Bezy“. Je nutný si ale zapamatovať, že sa nacházá ve 14. ulici Podvesná, ináč ji prostě enem tak není možný najít. A toš teda poďme dovnitřka, přece enem už byla venku kosa jak z nosa a uvnitř sa tak krásně svítilo …


Los pivos kvalitos

A toš to ne-e, Radegast. Mno, začál sem byť svojím spolupičem ujišťován, že on už tadyk gdysik byl, a že mu šmakuje Radek, konkrétně ve dvanáctkovým vydání. Oukej, řikám si, venku kosa, tam by mňa už nigdo enem tak nevyhnál, a toš sem si teda přiojednál ten hanušovické mok. Ale ouha, donésli to v krásným krýglu s ornamentama a s uchem, těžký to kurnik bylo, pjena bílá a velmi mohutná, až sem sa začál strachovať, či nemám podmíráka. Podmíra se nekonala a dokonce sa nekonala ani žádná pachuť. Přece enem dvanácka je dvanáctka, néni to žádné sračkoidní patok. Hutná chuť mi dala rychle zapomenóť na značku, keró sem píl, a taxem sa jal vychutnať si volné večír.

3.75


Los jídlos kvalitos

A toš tu to néni restauračka, ale aji tak dostanete najest. Kromje čipsů, kerýma sme začali, se dá dať aji nakládané hermelín, utopenci a podobný typicky hospodský laskominy. Já okoštovál ten hermouš, dobře neložené, škoda enem, že nebyl podáván s topinkó, ale enem s obyč krajícem chleba, ale aji tak zasytilo, a další škopek mohl přijít na řadu do zaplněnýho žalódka.

2.50


Los obsluhos kvalitos

A toš jakásik postarší paní sa kolem nás točila. Z počátku sem mjél obavy, že jí budó rozptylovať známí na baru, ale aji gdyž s nima kecala, toš nezapomjela koukať po lokálu a promptně doplňovat prázdný sklénky. Nečekali sme na nic dýl, než bylo vhodný, nemuseli sme sa nijak připomínať, a tak mosím hodnotiť velmi pozitivně.

4.00


Los prostřeďos kvalitos

A toš prostředí jest klasickoidně pajzlovské alias typická pivnice. Fšude sú dřevjený boxy tvořený lavicama a pak párem židlí v místech, gde lavice nedosáhla. Prostředí jest typicky kuřácký, takže sme pak smrďéli jako hovada, a to nebyla hospoda zaplňěná ani s poloviny, ale nijak zvlášť nám to nevadilo, hlavně že tu bylo teplóčko. Hospoda to néni nijak rozlehlá, tipuju tak pro štyrycet hostí. Jaký šok sem ale pak zažíl, gdyž sem sa šel vyscat se. Hajzlíky sú totiž na spojovací chodbě, kerá vede do daleko rozsáhlejší části této putyky, gde neonový svjetla svítila na bowling a megabar. Byl sem tak v šoku, že sem to ani nestačíl sfotiť, ale prostě tohle byla úplně jiná liga. Zatímco část, gde sme seděli, byla typicky česká hospoda, v bowlingový části to vypadalo jako na diskotéce. Zajímavé, ale lidi tam seděli, takže aji ta „moderňéjší“ část navštěvována jest.

3.75


Los klientelos

A toš většinou omladina sa tu vyskytovala, čímž nemám na mysli dajaké zlatomládežníky či gelomrdy, ale docela nerušivá komunita lidí ve vjeku mezi dvaceti a třiceti. Jejich hojná, neotravující, bujná zábava byla příjemná, páč sme sa tu necítili blbje jako kůly v plotku tak jak v Ratiboři u Zátopka, ale docela sme díky temu mjeli súkromí pokecať a nebáť se, že by to zítra mohlo vyjít dagde ve zlínské deníku či na fejsbuku. Silnó stránkó tu určitě je, že stačí opravdu enem pár lidiček a už vypadá hospoda jako zaplněná, toš si moc nedovedu představiť dobu, gdy je to tu narvaný, prohulený, na hajzlíky sa snáď čeká fronta jak na maso, páč ty só enem jedny jak na hospodskú tak na boulingovú část. No nic, dneskáj to bylo fajne, proto nemám s pozyťivňím hodnocéním problém.

3.25


CELKOVÉ HODNOCENÍ

A toš ja, určitě je to tu příjemný. Ešče víc to tu mosí byť fajne přes léto venku, gdyž sa třebas aji griluje. Já tu určitě ešče páchnu, páč znovunalezení zlínští přátelé mňě (dúfám) nenechajú dlúho o žízni a zaséj mňe, bystřickýho vesničana, vytáhnú do krajskýho města ukázať, jak sa chlašče na Valašsku. I gdyž je značka piva pro mně absolutně neatraktivní, toš dvanáctka šmakovala, příště se najím doma, páč o restauračku tu v žádném případku neide, obsluha stíhající, klientela neotravující a prostředí typické vesnické knajpy jest pro mňě osobně velmi velmi vyhovující.

3.50


Los prognózos

A toš v týhlectý zmjeti baťovskéch baráčků aby sa prase vyznalo, a ešče aby tu něgdo cizí hledál hospodu? Asi ne-e, proto si mysím, že tu chodijó enem štamgasti z okolních ulic Podvesná, kerých je určitě dostatek, páč ulic Podvesná jest hnedkáj sedumnácť. Pak tu určitě budú chodiť známí štamgastú, případně známí známých od štamgastú, což byl asi můj případ. A tak je to vlastzě dobře, páč človjek týhle hospody znalý tu vždycky najde dajaký známý ksicht, což jest příjemné a človjek sa tu cítí tajak jako doma. Jen ať to tu fachčí, zaslúží si to.