Rybářská chata, Pozlovice
24.10.2021, sepsal Los
Rybářská chata
Pozlovice 30
763 26 Pozlovice
Tel.: 737 538 105
Web: http://rybari-luhacovice.com/penzion-rybarska-chata
Recenze z předchozích let:
---
Mapa
Los slovos úvodňos
A toš v luhačovických luzích a hájích sa vyskytuju už dajaké ten rok, ale je fakt, že zdaleka nemám ešče prolezlý hospody jako v rodném podhostýnském kraji. I toto má ofšem svoje pozitiva, protože dodnes možu naraziť na podnik, gde sem sa ešče nigdy neobjevíl. A tento dnešní mi fakt unikál docela dlúho. Až s příchodem letošního léta v rámci pivních slavností sme to tu poctili premiérovú náfštěvú, ze který ofšem žádná recenza nevznikla, přece enem šlo tehdá o masivní organizovanou párty, ze které moc bježných vjemů nemůžeme nasát. Ale naščestí sa u nás objevíl Kuzmič na konci prázdnin, a toš bylo rozhodnuto hneď, kam po celodenním výšlapu zapadneme.
Los pivos kvalitos
A toš moje vyhledávaná značka v podobje přerovského Zubra byla více než lákavá na to, abysem sa spokojíl enem s jedním nebo dvjema škopky. Myslím, že sme jich tu pokořili s Kuzmičem minimálně tři čtyři, a nenašél sem nijakú závadu ani na barvje, ani na chuti, proto mosím hodnotiť (u Zubra nečekaně opjet) velmi vysoko.
4.50
Los jídlos kvalitos
A toš název týto hospody jednoznačně předurčuje, co sa povjetšinú nacházá na jídelním lísku. Ano, jsou to ryby, a to ledajaké; žádnýho lososa tu moc nehledejte, i gdyž aj toho tu myslím mjeli, ale naše oko spočnulo jak na lístku, tak na tabuli, gde sa křídú píšú denní specijality. V dobje naší náfštěvy sme mjeli možnosť vybrať si ze sumca, kapra, candáta, pstruha, okouna, a u každýho typu pak dokonca aj různý úpravy, smažený, vařený, opíkaný, grilovaný, no prostě mjeli sme sliny u huby už enem při čtení. Zvítězil candát, ne snáď kvůlivá dajakému upřednostňéní díky spoluzakladateli webu Candátovi, ale prostě proto, že tato ryba nemá nijaké kosti, a my sme sa nechtěli rukama babrat s vykosťováním. A byla to mňamózka; na taléřku to vypadalo jako v Masterchefovi, šťúchaný brambory byly krásně naaranžovaný, a několik kúskú candáta sa pak krásně povalovalo v dajé ščávje. Za mě teho mohlo byť aj víc, ale porce sú daný. Nicméně chuť famózní, tagže doporučuju.
4.25
Los obsluhos kvalitos
A toš tu už je to o poznání horší. Tato hospoda funguje enem v lítě, a enem venku, což by až tak nevadilo, ale co je horší, tak to, že sa tu fšecko objednává u výdejního okýnka. A to jak pitivo, tak jídlo. V okýnku sa vyskytujú vjetšinú mladý dífčiny, možná brigádnice, ale to nebylo až tak zlé, byly rychlé, pivo točila jedna z nich jak staré zkušené výčepák. Problém je ale v tym, že sa tu furt tvoří fronta, protože pokáď idete na pitivo, tak na to si zrovna počkáte, zaplatíte a odnesete ke svojemu stolu. No a samozřejmje, to trvá, než sa načepuje, rozlijú další tekutiny, zaplatí. A gdyž si objednáte jídlo, toš na to naščéstí čekať nemusíte, stačí nahlásiť číslo stola (to si buď dopředu zapamatujete, anebo vás pošlou sa mrknúť, gde že to sedíte), zaplatíte a pak už enem u stolu vyčkáváte. My mjeli to ščéstí, že jedna dífčina pokrmy roznášala po stolech, ale co sem gdesik slyšél, tak údajně aj pro jídlo sa musí chodiť k okýnku. No nevim, sice to netrvalo nigdy nijak dlúho, ale furt sa plahočiť tam a zpátky, gdyž je teho víc toš aj naněkolikráť, prodírat sa lidima. Toš asi tak.
2.00
Los prostřeďos kvalitos
A toš jaxem říkál výše, tady sa jedná o venkovní prostory. Okolní prostřédí je nádherný, celý areál je uzavřené stromy a lesy, takgže nigdo nečumákuje do talířa, nigdo neotravuje od nedaleký přehrady, to bylo skvjelý. Navíc proti nepřízni počasí je možný schovať sa do podstřešené části, další stoly sú pak schovaný pod slunečníkama, celý je to tu prostě velmi útulný.
4.75
Los klientelos kvalitos
A toš v dobje naší přítomnosti tu moc lidí nebylo, aspoň gdyž srovnám osazenstvo a celkovú kapacitu v počtu židlí. No, všehovšudy možná 10-15 lidí a my. Tato hospoda je tak trochu specyjální, právje díky vyhraněným rybím pochutinám, které nésú zrovna laciné, a podle teho taky vypadala klientela. Zamilovaný pár středních let, podle oblečení pjekní zazobanci, pak prarodiče s capartama, dojdivší na hrancle s tatarkú, dajací cyklisti taktéž středního vjeku a to bylo asi všechno. Kromě těch řvoucích rozmazlencú tu ale panoval klid a pohoda, jako by to tu ani nežilo, spíš přežívalo. Ale opak je pravdú, v letních mjesících je to tu jasná volba pro fšechny ryí faňšmekry.
4.00
CELKOVÉ HODNOCENÍ
Podle mě to tu funguje enem v letní sezonu, ináč je to zavřítý. Což je logické, protože asi neexistujú žádný vnitřní prostory, gde by se restaurace celoročně usádlila. Kolem luhačovický přehrady je takových sezónních občerstvoven celá řada, a se stejnú otvírací zavírací dobu. Ale ruku na srdce, gdo by sem v chladný počasí lozil, že jo, jak spadnú listy, napadne sníh, toš fšeci sú stejnak zalezlí doma, a kolem vody sa moc neproducírujú. Ale jak je tu otevřítý, toš určitě doporučuju minimálně na pivko, ideálně pak aji na pevnú rybí stravu; jak si vystojíte frontu, toš sa pak aj dobře najíte a napojíte.
4.25
Los prognózos
A toš provozuje to tu rybářské spolekj, které asi ví, co a jak. A i gdyby sa tu výdejní okýnko zavřelo, toš chata bude žiť aspoň rybářskýma soukromýma akcema; což sa ale dúfám nestane, přece enem ide o solidní restauračku, tak trochu sa vymykající okolním stánkúm a občerstvením u přehrady.