Hospoda v Sehradicích


18.3.2018, sepsal Los & Trpajzlik


Hospoda v Sehradicích
Petr Novák
Sehradice 64
763 23 Sehradice

Tel.: 604 310 792

Recenze z předchozích let:
2016

Mapa

Los slovos úvodňos

A toš dlúho předlúho sem nebýl provjeřiť, jaxa daří nejlépčí hospje Zlínskýho kraja pro rok 2016. Až fčil, gdyž dorazíl do týchto končín aj Trpajzlik (jehož jediným počinem na našich srnkách byla recenza zaniklýho pajzlu Podhoran z února 2005), toš nebylo dlúho nad čím váhať a naše kroky sme si nasmjeřovaly právje semkaj.

Trpajzlikovo pošťouchnutí:
Možná to až tak důležité není, ale dodám, že do hospody jsme vyrazili až potom, co jsme se celkem výrazně prokousali lahví Grant's.


Los pivos kvalitos

A toš na čepu sú tu hnedkáj dvje piva, byť jednéj značky - desítkové Zubr a Zubr Grand jedenáctkové voltáže. Já mám Zubra moc rád, ale dneskáj mi chutnál ešče víc, než gdy jindy. Je viďét, že sa majitél pjekně stará o trubky, kerý byly asi čistý jak slovo bóží, páč takovú příjemnú chuť sem v hubje nemjél hódně dlúho. Lúpnuli sme takovéch pjet škopků a já býl spokojené na maksimum.

4.75


Trpajzlikovo pošťouchnutí:
Osobně nejsem fanouškem přerovského pivovaru, ale musím přiznat, že Grand mě velmi příjemně překvapil. Pivečka do mě padala jedno po druhém a nebýt panáků, tak bych jich dál asi více. I s tím stigmatem, že je to Zubr ... dávám 4,68 rajčete.

4.68



Los jídlos kvalitos

A toš tu sa dneskáj nevařilo, proč taky, totok je pivnica, nálevna, ne žádná napičinčovaná restauračka. Je sice možný si tu dať rozmraženú pizzu, a v někerých případech aji guláš, koleno apod., ale to sú spíše řízený akce v dobách svátkú či iných významných dní, normálně tu sú enem čipsy, vořechy a podobný pivní specyjality ... Tagže sme dali k pejvu česnekový čipsy, a to bylo vsjo.

x.xx


Trpajzlikovo pošťouchnutí:
Není moc co dodat. Česnek byl faň.

x.xx



Los obsluhos kvalitos

A toš pan hospodské, výčepní a provozovatél v jedný osobje kolem nás létál jak baba na koštěti; jest fakt, že hospoda byla poloprázdná, ináč by to asi nebylo tak intenzívní, ale dneskáj sme si jeho pozornosť plně užívali. Aji dajaký to slovo utrúsíl, pokecál, poptál sa, prostě jak v rodinným kruhu.

4.50


Trpajzlikovo pošťouchnutí:
Bylo vidět, že je klidný večer a šéf měl na nás čas. Příjemně postupujici večer byl ještě vylepšen jeho pozorností a profi vystupováním. Není moc co vylepšovat. Dávám 4,73 rohlíku.

4.73



Los prostřeďos kvalitos

A toš takovýchto hospod je určitě po okolních dědinách rozesétých moc, ale ve mjestech sa už taková pajza najde docela těžko. Na jednu stranu jest dobře, že typický čtyřky sú ešče v provozu, páč človjek pochlastulačnící si radši zajde sem než do navoňaný restauračky, ale na druhú stranu si upřimně řeknime, jak dlúho takový hospody budú naživu. Kúření uvnitřka zakázaný, tagže kuřáci, keří historicky tvořili drtivú vjetšinu náfštěvníkú, sa na to možú vysrať, aby furt lítali ven do kosy si zapáliť, to si rači otevřú doma lahváča a zapálí si k němu na verandě. No a nekuřáci to prostě v týchle knajpách nevytvrhnú. Velikostně jde o středně velkú hospodu, počítám, že takových padesát lidí sa tu vklidu vende, a gdyž ne-e, toš je tu ešče salonek.

4.00


Trpajzlikovo pošťouchnutí:
Vsichni jsme to již viděli tolikrát, že není moc co popisovat. Klasická hospoda se vším všudy. Stoly, židle, okna, TV koutek, výčep ... vše čisté a upravené, tak jak to má být. Že se v hospodách nekouří beru spíše jako plus a když už na to přijde, tak si prostě zajdu ven. ;) Za čistotu a “klasiku” bez načančaných překvapení posílám 4,45 žirafy.

4.45



Los klientelos

A toš dneskáj tu moc lidí nebylo, to asi proto, že sme tu byli uprostředka pracovního týdne, a to asi nigde není nic růžovýho, lidi sedijó doma a čučijó na seryjály, aby pak mohli jít brzo spať a druhý deň na šest do rachoty. Mjeli sme tu čest seděť u štamgastkýho stola, gde s náma poseďél jeden tichý a nevyjřující se asištamgast. U stola pod telvizó pak seděli tři čtyři týpci sledující fotbálek. No a samozřéjmje nesmíme zapomenóť na přítomnost ilustrujícího umjelca Martina, keré nám zailustrovál kompletně naší najnovjéjší ročenku Pajzlák, keré půl času seďél sám u stolu u výčepu, a druhú púlku času pak kúříl venku před hospodů. A toť vsjo. Vjéřím, že o víkendech to tu žije víc, ináč nevím, z čeho majitél platí účty.

3.50


Trpajzlikovo pošťouchnutí:
Tak tak ... cca 6 kusů pivachtivých místňáků + 2 blbečci z Bystřice. Vzorek klientely je asi příliš malý na hodnocení, ale věřím, že víkendy a přicházející léto přitáhne žíznivce v hojnějším počtu. Prozatím se přikláním k Losově tři a půlce.

3.50



CELKOVÉ HODNOCENÍ

Jednoznačně sa potvrdíl fakt, že ide o jednu z top vesnickéch knajp v tomto kraji, a že moje hodnocéní z konca roka 2016 sa zakládá na pravdě. Pivo nejlépší jaký možný, všelijaký sračky točený v okolních pajzlech stylu Gambáč, Radek, Brod, Litovel apodobně, nesahají zdéjšímu Zubrovi ani po kotníky. Prostřédí typický vesnický čtyřky jest příjemnú zmjenú oprotivá restauračkám, kerých je po okolí Luhaček plná prdél. Narozdíl od nich tutok hospodu živí štamgasti, což je mnohdy příjemný, že tu človjek najde pořád stejný ksichty včetně svojeho. No a hospodské je stálicí, se kterým sa to tu drží. Takže doporučuju.

4.50


Trpajzlikovo pošťouchnutí:
Pokud jste poblíž a dostanete slinu ... není co řešit. Zajděte si tam a vyzkoušejte!

4.50



Los prognózos

A toš nevim nevim, nájem sa platiť mosí, ale lidi přes týden moc nechodí, toš snáď to o víkendech doženó tak, aby pak hostinské mjél z čeho platiť účty. První nekuřáckó zimu to tu přežilo, toš snáď to přežije aj tu další a další ...