Tacl, Holešov
23.10.2016, sepsal Los
Restaurant Tacl
Palackého 518
769 01 Holešov
Tel.: 573 331 079
E-mail: siska@servis-design.cz
Web: www.taclrestaurant.cz
Facebook: TACLrestaurant
Recenze z předchozích let:
2016-1,
2014
Mapa
Los slovos úvodňos
A toš tuhlenctu recenzu sem mjel f plánu už něgdy na jaře, páč moja tvrděkritická recenza z února jaxi pozbyla platnosti a cosik sa tu zmjenilo, páč mi tu začalo chutnať žrádlo a toš sem sa tu začál znova stavovať. Jelikož jezdím do Holešova hodně často, toš mně přišlo škoda sepsať zážitky enem z jedný náfštěvy. Raději sem sesbírál zážitky z několika náfštěv tu, aby moja recenza byla co nejobjektivňéjšá. Takže dneskáj nečekajte žádný jednorázový útržky, ale pjekně sumarizaci cca 5-6ti náfštěv Taclu v rozpjetí března až října 2016, dvakrát třikrát enem tak na pivko, a třikrát aji se žrádlem…
Los pivos kvalitos
A toš tu mňa těší, že tu nésó typický sračky typu Gambáč anebo Staráč v desítkových stupnicích, ale pjekně netradiční značky piva, kerý široko daleko nedostanete; a pokaváď jo, tak určitě ne-e v těchto netradičních provedeních anebo voltážích. Osobně mně asi nejvíc chutnal jihlavský Ježek, tu nabízené tuším v jedenáctkovým podání, ale ten tu néni v nabídce furt, enem asi dajaké sezónní časy. Pak sem tu mjél Rychtářa, taky jedenáctku, kerý vykazovál známky nepříjemnýho ocásku na patře a podle mě takovú divnú pachuť. No a samozřéjmje sem nemohl vynechať dvanáctkovýho Lobkowica, toš ten býl stejně šmakózní jako Ježek a toš často nezostalo enem u jedneho. Kromje této dáseříct stabilní nabídky tu občas majó aji určitý nefiltry, na kerý sem zaskočíl třebas enem na zkúšku a ani jeden nebýl vyloženě zlý. Proto gdo si chce na pivku pochutnať a nechce sa srát s europivama, toš tu je příležitosť, jak si napraviť chuťový pohárky.
4.25
Los jídlos kvalitos
A toš jídlo sem tu zkritizovál na začátku tehotok roka, to tu mohli byť rádi, že na ně nigdo neposlál hygienu. Paxem sem tu musél jít z donucéní asi měsíc po vyjití mojí recenze, a obrat v žrádle o 100 stupňů (180 to nebylo, ale i tak velká změna k lepčímu) mňě opjet uklidníl, a přestal sa tu báť chodiť. Jaxe už zmínil, obrat k lepšímu jest u jídla viděť, a samozřéjmje aji chutnať. Ať už sem si dal letos cokoli, toš sa mi nestalo to, co sem popisovál v mojí předchozí recenzi. Né že by tu byla dajaká gastronomická megabomba, to zas ne-e. Např. maso bylo supr, příloha taky, ale fše suchý, žádná ščáva, ta bylo nutno přiobjednať aspoň tatarku. Gdyž už byla aji ščáva, taxe asi sekli v kuchyni s porcú hranolkú, páč takú porcu by snědlo batole za tři fteřiny. Kromje pár drobností tu není co vytknúť, proto obracám letošní názor a dávám solidní hodnocéní.
3.50
Los obsluhos kvalitos
A toš aji tu jest viďěť pokrok; vjenovál sa nám vždy enem jeden človjek, ať už muž či žena, několikrát sa přišél pozeptať, zdali chutí či nechutí, či mame fše či nemáme fše apod. Dokonca aji gdyž sem enem tak seďél venku a dál si jedno jediný pivko, páč vlak mi jél za půl hoďky, toš sem sa cítíl, jako gdybysem tu seďél půl dňa, jaxa ke mně chovali. Jojo, příjemný, nevtíravý a solidní přístup, toš tu mosím dať fakt palec nahoru.
5.00
Los prostřeďos kvalitos
A toš co na to řéct; uvnitřka tj. čistý, stoly po příchodu vlevo docela velký pro vjetší skupiny, pak před vama přímo rohové barpult s výčepem, pak podýl pravý zdi barový ministolky spíš pro páry, pak vzadu vlevo hajzlíky a nakonec ešče velká místnost pro spústu dalších náfštěvníků. Gdyž sa to tu zaplnilo, tak to tu dost dobře hučelo, ofšem jindy sem zaséj vymáknúl dobu, gdy sem tu seďél sám jako kúl f plotku, a to zaséj bylo nepříjemný, páč sem býl středobodem pozornosti, což já jakožto silné introvért, moc nemusím. Gdyž bylo fakt horko, toš sem seďél na místní zahrádce, teda ešlivá sa to tak dá nazvať. Je to řáda stolků podýl budovy; průser je, že je to asi metr od cesty, takže než sem stačíl vypiť jedno pivko, toš ze stovek aut, kerý mezití projely, mňa nejen bolely plíca z výfuků, ale aji uši z teho rachotu. Ináč venku súkromí žádný, miliony lidí vám procházá kolem stola a čumí vám do piva a do jídla, no nechuť. Za ynteryjér dávám 4,5 bodíku, za venek 0,5 bodíku, takže průmjér jest jasné, ni?
3.00
Los klientelos
A toš s ohledem na výše uvedené ohledně venkovního posezéní bysem vlastňě mezi klientelu mjel zahrnúť aji necnetušící kolemjdúcí, páč procházajú centimetry od vás, takže gdyby přisedli, taxe vlastně nic nestane. Dělám si prču, ale možná ne až tak velkú. Klientela je typická na restauraci přes den a typická na hospodu večír. Jaxem už psál gdesik výš, toš sem zažíl oba extrémy, gdy tu bylo fakticky narváno, a naopak gdy sem tu seďél sám. Nojono, je to restoška, neide o typickú knajpu se štamgastama, toš potem co bysem chťél hodnotiť, že jo …
3.25
CELKOVÉ HODNOCENÍ
A toš ide o moju druh recenzu týhlectý putyky, ale celkový hodnocéní jest enem o něco vyšší než tehdá, gdyž mi tu sice nechutnalo, ale cítil sem sa tehdá taky fajne. Jest fakt, že pivo jest tu vynikající, žrádlo taky a obsluha jakbysmet. Bohužel venku se poseďeť nedá, uvnitřka jo, ale enem gdyž tu sú lidi, ináč je to divný, no a pokaždý jiní lidi, nepamatuju si, že bysem tu potkál dvakrát někeho stejnýho jako při předchozích návštěvách, takže jest tu anonymně, bez štamgastů.
4.00
Los prognózos
A toš jo, jedná sa o jednu z mála kvalitních restošek v Holešovje, na rozdíl od nedalekýho Retra aji s vlastním parkingem, takže gdyž už na žrádlo do Holešova, toš klidně sem. Prachy sa tu rvú, to je viďéť, takže sa bude jednať o stálicu na poli to hospodském v tymto mjestě. A vlastně proč ne, tu si to zaslúží …