Sklípek U Tomáše, Zlín


5.11.2017, sepsal Los


Sklípek U Tomáše
Boněcko I 271
760 01 Zlín

Tel.: 777 258 521
E-mail: sklipekutomase@volny.cz
Web: www.mujweb.cz/utomase
FB: @SklipekUTomase


Recenze z předchozích let:
---

Mapa


Los slovos úvodňos

A toš ani nevim, jaxem sa tu vyskytnúl, gdyž na víno moc nésu, a navíc sem mjel ten večír žízeň jak týdeň zavalené horník, ale prostě sme sa tu zastavili, a vyzkúšali pohostinnosť tohohlenc tohodlectoho podnika, kerý sa schovává a krčí v zástavbje rodinných domečkú o jednu ulicu nad známú zlínskú oční klinikú Gemini. Byla už tma, a najít to tu jest problém aj přes deň, ale naščéstí zrovna gdosik kúřil venku před sklípkem pod přístřeškem, a toš nás cigaretové odér neomylně nasmjerovál a my zafčas zatočili, abysme sa mohli občerstviť ...


Los pivos kvalitos

A toš jellikóž sme ve vinném sklípku, toš sme žádnú velkú paletu na výbjér nečekali. Konkrétně tu majó jediné točené pivko, a sicéj jedenáctkovú Plzeň. A toš to byla a je dobrá volba, gdyž už do vinnýho sklípka pivo, toš ať už to stojí za to. První pivo ale bylo dajaké divné, zatuchlé. Důvod sme zjistili razdva, jednak sme tu byli v ten podvečír asi první pivníci, takže nebylo odtočíno, a jednak šlo o zbytek bečky, páč minutu potem, co sme dostali pivo na stůl, toš číšník už valil plný sud odkudsi ze zákulisí. Druhé a další pivko už bylo o něčem jiném, na Plzni neide moc teho zkaziť, ale díky temu úvodnímu hodně nepovedenýmu strhávám nějaký bodíky dolů.

3.75


Los jídlos kvalitos

A toš docela sme čumjeli, co fšecko tu majó na jídlo. Jaxme teda pochopili, neide o sklípek jako takový, ale o normální restauračku, kerá svojím zamjeřéním a širokú přeširokú nabídkú valtických vín enem ke sklípku tíhne. Na výbjér je přehršel masných i nemasných jídél, ale taky specyjality jako topinky se fším možným, sýrový talíře, saláty s pršutem, klobásky, uzený aji kozí sejry. My sme teho vyzkúšali víc, jednak abysme mjeli co recenzovať, ale hlavně, protože sme byli aji docela hladoví. Topinka s masovú smjesú byla skvjelá, neenemže na ní byla chutná smjes, ale navíc tam byla hozená aji šunka a spústa strúhanýho sejra, a toš to bylo jednak výživné, a jednak velmi chutné. Sýrové talíř byl taky porce jako kráva, jest ale fakt, že kozí sejra mně moc nešmakovál, ale ostatní jo, je to ale o chuti každýho opilce individuální. Smažák s hranolkama byl docela standardní, ale i na tom sa dá leccos zkaziť, a toš sme byli rádi, že nám sa to nestalo. Takže shrnuto podtrženo, vařený jídlo na jedničku. Horší to bylo s tyčinkama, kerý sa válaly na stolech; nekerý byly podle nás už dávno prošlý, asi proto z nich byl odstraněn štítek z trvanlivosťú, a ty druhý byly jednak před koncem použitelnosti, a jednak byly hnusný samy o sobje. Takže radíme, připlaťte si za vařený jídlo a na tyčinky zapomeňte, pak budete odcházať velmi spokojení.

4.75


Los obsluhos kvalitos

A toš nevíme, ale mysíme si, že nás obsluhovál sám pan Tomáš. A pokáď ne, tak sa jako majitél chovál, upřesňuju, jako správné majitél. Úsmjevy jen zářil, dajaký doprovodný slovíčko taky občas prohodíl, lítál kolem hostú jako správné hospodské machr, zkušeně dával koštovať víno stúpencom vína, a zároveň odborně točil stúpencom piva. My sme z něho mjeli dost dobré pocit a toš musím hodnotiť fakt vysoko.

4.50


Los prostřeďos kvalitos

A toš pjekňučké to tady majó. Gdyž venku přicházáte, toš minete zastřešenú minizahrádku, kerá v súčasnosti spíš slúží jako kuřárna, v lítě pak aji určitě k posezéní. Uvnitřka jest fšecko hozený tak dajak do dřeva. Hlavní hospoda je vlastně taká úzká nudla, po levý straně napřed vjetší stůl, pak po pravý stolečky, pak vlevo výčep a za ním dveře na hajzlíky, pak vpravo dva vjetší stoly, a na konci pak dva tři schodky a vejdete do místní specyjální místnosti, takový rotundy, gde sa pak asi dějú súkromný akce, a gde je taky nejvjetší hustota stolů aji židlí. Problémem rotundy ofšem je, že i gdyž si v jednom kútě špitáte šeptem, tak na druhé straně rotundy fšecko slyší, páč sa skrzevá obloukový strop prostě fšecko nese. Seďél sem zádama ke zdi, a mejl sem furt pocit, že za mnú něgdo kecá a huláká a já sa přistihl, že sem sa několikrát otočíl, i gdyž sem si byl vjedomé teho, že sa opjeradlem židle vlastně opírám o zadní stěnu. Bylo to dokonca tak otravný, že sem přemluvíl spolupiče, abysme si přesednuli do "spodní" místnosti, do hlavního lokálu. Tam to bylo o poznání lepší, i gdyž zase sme seděli u vchodů na hajzlíky, takže frekvence průchodů kolem nás byla opravdu vysoká, a navíc tam byla docela kosa. No prostě, dneska nám prostředí nepáslo, ale asi to nikemu tak nepříjde, páč jak bylo výše zmíněno, bylo tu docela narváno.

3.00


Los klientelos kvalitos

A toš dneskaj tu bylo spíšéj mladší osazenstvo. Několik párů na vínko, pak dajaká babská parta, pak dva tři borečci enem tak na pivko, jeden na stojáka, pak my a pak ešče gdosik. Docela to tu hučelo a žilo, což bylo příjemný překvapéní, mysleli sme si, že tu budeme trčet sami, ale takto to tu bylo daleko příjemňéjší. Nikdo nijak neprovokovál, nikdo neotravovál, a my sme sa tu cítili komfortně.

4.25


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Docela příjemný překvapení v domkové zástavbje. Mysím si, že jde o velmi příjemný podnik, kam sa človjek nemosí bát dovést si rodinku, známé, ale asi aj obchodní partnery, keří namísto piva holdujú vinným mokům, kerých tu najdeme opravdu desítky a desítky druhú, typú, vúní i kvality. Jest fakt, že vína sú tu docela drahá, vlastně docela hodně, ale asi budú tadyk enem ty kvalitní a asi aj chutná. My sme vyzkúšali pivní část týhle restauračky, a dočkali sa chutný Plzně, výtečnýho vařenýho jídla, příjemýho usmjevavého pingla, slušné klientely i komorního prostředí, ale třeba aji prošlých tyčinek, zimy a nezvyklé akustiky v rotundě. Klidně sa tu něgdy vrátím, což hovoří samo za sebe, no ni?

4.00


Los prognózos

A toš si mysím, že pokáď tu budú dodržovať nastavené nadstandard, toš není důvod, aby to tu nefachčilo nafurt. Přece enem majitel to má doma v baráku, toš udělá fšecko, aby mu to šlapalo. A podle mně nejbližší restauračka je sice vyhlášená U Johana, ale tam je to o nečem jiném, tam to nafštěvuje iná klientela než tu. A ani nevím, jestli nějaká podobná vinárna něgde ve Zlíně funguje, proto tento podnik je vlastně tímto vyjímečný, a tím pádem nafštěvovaný byl, je a bude, a to je podle mně jen a jen dobře.