Ve dvoře, Rajnochovice
30.9.2016, sepsal Los, komentuje: Rotkader
Ubytovací hostinec Ve dvoře
Rajnochovice 124
768 71 Rajnochovice
Tel.: 573 391 286
E-mail: hotelpolom@seznam.cz
Web: www.hotelpolom.cz
Recenze z předchozích let:
2015,
2014
Mapa
Los slovos úvodňos
A toš sem sa tu vydál vjedomje, páč sem se dosléchl, že to tu ide skopca dolů. Jelikož sem tu byl v minulosti několikrát a nebýl sem tu spokojené už tehdá (viz mé recenze z let minulých), toš sem býl zvjedavé, co sa tu ešče mohlo natolik zkaziť, že už aji místní obyvatelstvo na to poukazuje.
I my jsme se v tomto ubytovacím hostinci v posledních letech několikrát vyskytli, a tak nám nedalo, abychom Losovu recenzi patřičně nedoplnili, neokomentovali a nedoplnili. Pojďme tedy na to!
Los pivos kvalitos
A toš co k temu řéct, furt stejné patok Radegast 10, keré nemosím už od pohleda. Dneskáj sem lúpnúl enem jedno, přece enem mně čeká ešče výšlap kolem Fons Theodory na Tesák, a to bysem po vícero pivech fakt nedál. Nemožu ale řéct, že by pivisku neco zásadního chybjelo, snáď až na tu megaeuropivovskou chuť, řiznutó trochó chmelovýho extraktu tak, aby tatok značka dodržéla svoje reklamní sliby o hořkosti. Pjenu to mjelo, nesmrdělo, vypiť sa dalo, nic víc nic míň.
V této hospůdce mají již dlouhá léta onu přenudnou kombinaci desetistupňového piva, v tomto případě značky Radegast, a rádoby dvanáctky v podobě Plzně. My jsme se tu vždy stavovali jen a pouze na Plzeň, protože jsme si vědomi pokleslé kvality nošovického patoku. Docela se Losovi divíme, že měl tu odvahu, a zkusil onen nechutný mok, ale kvůli jeho recenzi to vlastně i kvitujeme, protože za nás bychom hodnotili pouze Plzeň, a ta by nedopadla vůbec zle. Losovo docela vysoké hodnocení tímto nemůžeme potvrdit, ale ani vyvrátit ...
3.50
Los jídlos kvalitos
A toš vařiť tu neumjeli nigdy a dneskáj sem sa o tem enem přesvjédčíl. Místní mňa varovali, že sa z teho maksimálně poseru, a ono svjete div se, posrál sem sa z teho ešče dříf, než sem stihnúl doject dom! Takže sa omlóvám hřibařom za nečekaný nevábný megalejno pod Tesákem. Dali sme si dajaký ty jitrnice se zelém a bramborem a bylo to jako minule, neslaný, nemastný, ale poživatelný. Jitrnice mám rád, zelé je zelé a brambor by potřebovál dovařiť. Potvrzuji, že na jídlo tu fakt nepudu, protože následky sa dostavily opravdu v mžiku, a neenem u mňě, ale aji spolustolovníci následně tydlyfonicky hlásili stejný masakr. Bod dávám enem za to, že sa to sněst dalo.
To, že se Los dozvěděl o klesající kvalitě jídla až nyní, je docela záhadné, protože my i naši známí jsou o této skutečnosti informováni již dlouhá léta, a proto jsme se docela statečně jídlu v této paluši vyhýbali. Ne vždy, samozřejmě, ale když už jsme si dali něco k snědku, tak to byla vždy kdysi vyhlášená Medvědí tlapa s bramborem nebo hranolkama nebo v kombinaci s rýží. Toto jídlo nebylo nikdy až tak zlé, jak dnes hodnotí Los, proto zde určitě existuje nějaká varianta, co pozřít. Když tak nad tím přemýšlíme, tak možná se Losovi neudělalo šoufl z jídla, ale možná z výše recenzovaného nošovického patoku ... Prostě a dobře, kuchyň tu určitě nění nijak valná, ale když se člověk zamyslí a dobře vybere, může se tu najíst i bez vedlejších střevních účinků ...
1.00
Los obsluhos kvalitos
A toš mladá brigádnica či čo to bolo. Byla usmjevavá, nenechala nás dlúho čekať, což bylo fajné, pár slovíček aji prohodila, takže dneskáj docela f poho.
Tak takové štěstí jsme tu nikdy neměli. Žádná mladá dívčina jako obsluha na obzoru, ba ani pomladší, vždy tu byla jedna a tatáž postarší ženština, která ale na druhou stranu měla dost zkušeností na to, aby nás obsloužila s docela obstojnou grácií, a která tu prostě je již inventářem. S Losovým hodnocením rádi souhlasíme, nicméně hodnotíme každý jinou personu ...
4.00
Los prostřeďos kvalitos
A toš seděli sme logicky venku, páč horko bylo a my sme smrďéli jak nedaleký koně. Dneskáj sem oprotivá minulej náfštěvje nezaznamenál žádný otravný mušiska, toš sa fakt seděť venku dalo v relativním klidu. Rušivým elementem je blízká silnica, gde sice nejezdí jedno auto za druhým, ale o to vjetší a hlučňéjčší zemjedělská technika, takže sme sa občas prost neslyšéli. Venkovní lavice só pevný, stoly v rámci možností čistý, pro kuřáky a smraďochy ideální. Fotku interyjéra sme si pak vypůčili z Gůgla, abyste vjeděli, jak to tam vypadá.
Byť jsme povětšinou sedávali venku z důvodu letních teplot, tak máme raději interiér. Příjemné dřevěné obložení, dřevorubácké stoly i židle, to vše má své kouzlo a dokáže navodit útulnou atmosféru. A když se člověk "zašije" do zadní místnůstky se dvěma stoly, má kromě toho i absolutní soukromí, což mnohdy někdo i vyhledává. Nám se tady líbí, vevnitř, venku je spousta much, smrad z nedalekých stájí, puch z nedalekých polí a hluk z okolojezdících traktorů.
4.00
Los klientelos
A toš moc nás tu nebylo, buď sme tu byli v nesprávné čas anebo sa to už o místní kuchyni rozkřiklo. Abysem byl přesné, dva zemjedělci, další dva týpci a postarší ženščina. To sa bavím o venku, uvnitřka gdosik seďél, ale moc nikeo nezaregistrováli, enem sme nakuknuli při cestě na hajzlíky.
Co byste čekali v ubytovacím hostinci uprostřed lesů? Turisty. Ano, a těch je tu vždy dost, respektive podle nás tvoří zcela určitě devadesát procent veškeré klientely. Takže návštěvníci jsou zde velmi rozmanití, jak co do pohlaví, tak co do stáří, tak co do velikosti skupinek apod. A to jest moc dobře, tato proměnlivost nikdy nenudí, ba naopak ...
3.00
CELKOVÉ HODNOCENÍ
A toš tak ne-e. Strategické umístění pajzlu uprostředka Hostýnských vrchů je nanic, gdyž nevaříte dobře. Pivisko je hodně průmjerné, ale vypiť ide, prostřédí je spartánský, ale mně vyhovuje a turistom každoprdně, pokáď nelítajó muchy, toš venku jest ideální prostřédí pro krátký spočnutí. Obsluha byla milá, ale netušíme, ešlivá je tu nafurt anebo enem brigádně, toš jindy to može byť iný. Náfštěvníci byli neotravní a tak tu byl relativní klid, teda až ty traktory a iná vozidla na okolní pole. Potáď fšecko f pohodě, ale jídlo tu nedoporučuju, snáď jedině f případku, že trpíte zácpó a Guttalax už nezabírá...
Los má pravdu, ne-e. Strategické umístění hospody je nanic, pokud je zde zlá kuchyně, a ta tu zlá je. Dnes už si hospoda nemůže dovolit ten poklesek, že když si návštěvník dá jen předem vybrané a ověřené jídlo, tak že je možno putyku hodnotit pozitivně. Všechna jídla musí být bezpodmínečně skvělá, jinak je to špatně. Nezachrání to pak ani příjemné prostředí, ani měnící se klientela, ani dobrá Plzeň. Tři body jsou za nás až až, respektive bez jídla klidně tři a půl, s jídlem ovšem tak dva, maximálně ...
3.00
Los prognózos
A toš nevim nevim, majetél to tu má jak pro koňaře, tak pro turisty, tak pro letní tábory, a tak je klientela nekonečná a tím pádem to tu bude asi dajak fungovať i nadále.
Byli bychom moc rádi, kdyby to zde fungovalo i nadále, protože široko daleko jiná hospoda prostě není! Ale ještě raději bychom byli, kdyby se majitel chytil za nos, pořádně oživil jídelní lístek, kvalitu ponechal a plebz odstranil, a pak by to tu mohlo být výstavním místem, kam se lidé budou vždy těšit ...