Pizzerie, Osíčko


3.12.2017, sepsal Karel


Pizzerie Osíčko
Osíčko 67
768 61 Bystřice p. H.

Telefon: 573 390 261
E-mail: olexan@raabnet.net
Web: www.pizzerieosicko.cz

Recenze z předchozích let:
2015, 2011-2, 2011-1, 2008

Mapa

Úvodní slovo

Když se řekne Osíčko, tak se některým lidem vybaví to, že tudy vedou koleje, nebo že se obec může chlubit moderním koupalištěm s adrenalinovou atrakcí v podobě tobogánu, ale pro mě Osíčko symbolizuje restauraci, kde se dělají slané koláče, které zde nazývají exoticky - pizza.


Kvalita piva

V nabídce zdejšího podniku se vyskytuje pravidelně Gambrinus 10 a Plzeň 12. Osobně dávám vždy přednost Plzni. Několikrát se mi však stalo, že bylo pivo přineseno teplé. Nicméně, mnohokrát jsem obdržel krásně studené pivo, které mělo říz.

4.00


Kvalita jídla

Kdyby někdo nevěděl, tak Charlieho pizza je tady pojmenovaná podle mě - real talk. Bohužel je to přeplácaná bramboračka a tak si obvykle vybírám jinak. Valašská pizza není špatná, pokud máte před sebou chlastací pátek, nebo další den dovolenou. Pizza s žampiony a kukuřicí neurazí, ale není to ani na sloupek do Kroměřížského deníku. Rád volím pizzu s feferonkami a balkánským sýrem, má chuť a šťávu. Občas si na ni po pár hodinách vzpomenete. Těsto je bohužel velmi často velká tragédie. A to, že v Osíčku dávají na pizzu eidam není chyba majitelů. Je to chyba vás všech, že to neustále žerete. Meníčka jsou údajně v pohodě.

3.00


Kvalita obsluhy

Většinou tu obsluhují, ženy i muži. Pivo nosí pravidelně, pokud se tedy náhodou nestane, že restauraci navštíví lidé. Co mě v téhle restauraci, kterou beru jako srdcovku, dokázalo nejvíce naštvat, tak to je pizza donesená, když máte v sobě takřka polovinu polévky. Tento způsob obsluhy zdá se mi poněkud nešťastný.

3.00


Kvalita prostředí

Prostředí se zde roky nezměnilo. Občas hraje poněkud nahlas rádio. Interiér zdobí sezónní kýče, které mají obdivovat příchozí zákazníci. Dřevěné židle, které musely být velmi drahé, taktéž stoly. Bídou tahle hospoda určitě netrpí. Nábytek jako v Pizzerii Osíčko by chtěl každý.

3.25


Klientela

Vyskytují se zde lidé, kteří projíždí na trase BpH - Valmez a zastaví se na oběd či večeři (vždyť se vždy jednalo o vyhlášenou restauraci), dělníci, kravaťáci, rodiny s dětmi, důchodci. Nejedná se o typický pajzl, ale ani podnik pro snoby.

3.50


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Když párkrát do roka přijedu za rodinou a známými na Moravu, tak vždy rád navštěvuji tuhle restauraci. Je veřejným tajemstvím, že se kvalita jídla a to hlavně pizzy za poslední roky zhoršila. Pivo se tady dá pít v neomezeném množství, hlavně když sedíte venku na terase a sledujete projíždějící auta. Básník by řekl: odkud jedou, odkud jsou, kam směřují?

3.50


Prognóza

Jak už jsem naznačil. Tahle restaurace je u cesty, tudíž by měla mít kšeft po celý rok. Ovšem všichni víme, že některé měsíce jsou zákonitě slabší. A když se vám objeví káva na účtu, kterou jste si neobjednali, nebyla vám přinesena, tudíž jste ji nemohli ani vypít, tak se ozvěte. Pokud se nestane něco velmi nečekaného, tak tahle hospoda přežije všechny a všechno.