U Cabiša alias Holajka, Holešov


16.11.2016, sepsal Los


Hospoda U Cabiša
Holajka 186
769 01 Holešov

Tel.: 573 397 029
E-mail: miroslav.cabish@cessco.eu
Facebook: Hospoda U Cabiša

Recenze z předchozích let:
---

Mapa

Los slovos úvodňos

A toš totok jest ta pré nejvyhlášeňéjšá putyka pro cyglisty v širém dalekém okolí. Nemám důvod temu nevjeřiť, páč sem totok slyšél nekolikráť od různých lidí, a proto sme sa sem při dnešním pozdněletním výletu (konec srpna) prostě moseli zastaviť a zistiť, zdali sú informácije pravdivé anebo ano...


Los pivos kvalitos

A toš Zubr, jaj, srdca mi zaplesalo, moje naj pivko. Pjena jak šlehačka byla viděť už zdálky, gdyž kolega pivka nésl do venkovních prostor ve svých megaprackách. Ano, venku samoobsluha jest, ale to ničemu nevadilo, páč chuť byla famózná. Abysem byl aspoň trošku objektivní, toš sem si dal hnedkaj tři kúsky, páč první bylo na žížeň, druhý na pohodku, a teprv třetí sem si vychutnávál. Jest faktem, že nevím, ešlivá šlo o jedenáctku Grand nebo Gold, chuti sú tyto točáky docela podobný, ale to nic nemjéní na tym, že se jedná o jedno z naj pivek v Holešovje, a že už začínám chápať, proč je to tu tak oblíbený ...

4.50


Los jídlos kvalitos

A toš nic zázračnýho nečekejte, totok je nálevna štvrtý kategórije, tu to nežije kvůli žrádlu, ale kvůlivá pivu, prostřédí, štamgastům apod. Ale abysém to enem tak neodbýl, toš jest fakt, že sa tu nažrať dá, a sice sa možete nacpať utopencem, hermelínem, tlačenkou a podobnýma pochutinama. Jest faktem, že sem cosik zasléchnúl aji ohledně guláša, ale to nevim, či sa jedná o standardňí pokrm tu, anebo jest to tu nachystaný enem pro štamgasty, keří si to řádně dopředu objednaj. Ať tak či onak, já sem tu nic nezkusíl, a toš nemožu hodnotiť ani dobře ani zle ...

x.xx


Los obsluhos kvalitos

A toš totok sa těžko hodnotí, páč mladá dífčina stála furt za výčepem a nám enem plnila půllitry, na kerý sme si vždycky čekali, abysme mohli jít ven. Zkušená ale byla, páč pivka točila jedná báseň, a bylo viděť, že to zvládá levú zadní. Nemožu sa ale zbaviť pocita, že působila otráveně, na dotazy spíš odsekávala než aby řeč rozvédla, a tak sem z ní moc dobré pocit nemjél. Asi by to chtělo to tu nafštívit v chladňéjších mjesících, aby človjek poznál tutok obsluhující osobu trocha blíž, ale po tymto prvním dojmu si nésu jisté, ešlivá sa mi tu dovnitřka chce ...

2.50


Los prostřeďos kvalitos

A toš ja, typický pajzl, štyrková nalívárna. Výčepní pult hnedkaj naproti vchodu a stoly po pravý ruce, a pak další za rohem. Nahulíno tu bylo jak v tepelný elektrárně, ale to k takovýmu podniku prostě patří, a pro nekuřáky uvnitřka není místo, ti ať sú venku na čerstvým vzduchu. Začúzený zdi, stropy, stoly i židle tvořijó parádní atmošku a do takovýto pivnice já vždycky rád chodíval, proto toto prostřédí neodsuzuju. Každý má svoje prijority, něgdo ide do luxusrestauračky, něgdo chce enem pivko, a totok je ten ideál pro to druhý. Já už su tých restauraček přesýcený, páč furt dagde s dakým chodím na žrádlo, a toš su rád, že sa tu nacházá taková typycká štyřka, která mňa vtáhne svojú atmosférú zpátky do mládí ...

3.50


Los klientelos

A toš už dlúho předlúho sem nenarazíl na hospodu, kerá by mjela tolik štamgastú. Kromje teho osazenstva, co tam snáď vysedává furt vím aji od známých a neznámých, že totok je hlavní a nejpeňéjší bod na jakýchkoli cyklovýletech. Fšeci sa tu zastavijú, fšeci sa tu občerstvijú, fšeci jedú sem, a toš totok jest najlépšá referencyja. Dneskáj jaxme seďéli v pozdním odpoledňu venku, toš fluktuace tu byla jak na václaváku. Uvnitřka fšak bylo osazenstvo neměnný, a ti, co tam seděli po našem příchodu toš tam pak seděli aji po našem odchodu (a snáď tam nesedí dofčil). Jojo, žije to tu.

4.75


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Myslél sem si, že povjesti o kvalitách týhlectý pajzy sú nadnešený, ale na vlastní kůžu sem sa přesvjedčíl, že nésú, a že sa tu náfštěva fakt vyplatí. Navíc, jaxem nabyl tak dojmu, gdo nebyl na Holajce, jakoby nebýl nigdy v hospodě; podobný status má snáď enem bystřická Sokolka, a fčil Cabiš. Gdyž to shrnu, toš pivo výtečný, na jídlo studený hospodský pokrmy, obsluha venku neobsluha samoobsluha, uvnitřka nemožu posúdiť, prostřédí typický čtyřky, klientela famózní. Shrnuto podtržíno, jakmile pojedu na kole přes Holešov, pudu sem.

4.00


Los prognózos

A toš holešovská megalegenda, kerá bude mjeť klientelu furt, toš sa nebójím teho, že až pojedu kolem za dvacet let, toš že by to tu neexistoválo ...