To je žrádlo, to je papáníčko






"Ovčárna"
Hostýn

2010-2
( 2014, 2011, 2010-1, 2008, 2005, 2003 )


LOSÍ INFORMACE
PENZION OVČÁRNA
Svatý Hostýn 111
768 61 Bystřice pod Hostýnem

Pavel Plhal
Mobil: +420 731 464 265

Web: www.penzion-ovcarna.cz 
ÚVODNÍ SLOVO
Los I když je nad tímto textem zimní fotografie, navštívil jsem toto restaurační zařízení v létě, konkrétně v období těsně po letošních záplavách, které pravděpodobně zapříčinily to, že zde nebylo mnoho turistů a tak jsem měl jedinečnou příležitost v klidu vše zkouknout, ohodnotit, požrat a popít. Abych pravdu řekl, moc jsem se tady těšil, protože se o této hospodě traduje, že má počínaje novým provozovatelem vynikající, ale vynikající, kuchyni. No a protože my na srnkách počínaje 200. recenzí hodnotíme i kvalitu jídla, nebylo lepší volby než se vrhnout do hodnocení této hostýnské legendární nesmrtelné putyky.  

KVALITA PIVA
Los Pivko je tu vpravdě klasické, a sice v podobě přerovského to moku Zubra v jedenáctkovém podání. Ne že by nebylo dobré, ale pomalu ale jistě se mi začíná přepíjet a tak nemohu hodnotit lépe než trochu nadprůměrně. Jinak bylo skvělé, osvěžující, natočené na míru, dokonce i trochu přes míru. Pro fajnšmekry je tu ještě druhá možnost, a sice dvanáctková Holba, kterou ovšem fakt nemusím, tak jsem se do ní ani nepouštěl. 4.00

KVALITA JÍDLA
Los Co se nedalo vyzdvihnout u piva, tak u jídla je to pravý opak. Zvěsti o místní kuchyni opravdu nekecaly a ať si dáte jakékoliv jídlo z místní nabídky, pošmáknete si naprosto skvěle. V nabídce se vyskytují spíše klasiky ve formě guláše, vepřoknedlo a podobně, navíc je tu spousta jídel ze zvěřiny (a to skutečné, nejen na papíře), kačeny, husy atd. My jsme okusili každý jinou pochutinu a chválit musíme všichni na plný počet bodů! 5.00

KVALITA OBSLUHY
Los Obsluhu zabezpečuje několik postarších paniček s výpomocí mladé kočenky a i přesto, že se jedná o jednu z největších hospod široko daleko, tak svou práci zvládaly bez větších prodlev. Pivko přistávalo na stole právě zavčasu před vdechnutím posledního hltu, jídlo bylo přineseno až překvapivě rychle. Je sice fakt, že nás tam moc nebylo, ale takový jídelní fofr jsem ještě v životě nezažil, a to ani tam, kde jsem byl třeba zcela sám. Jojo, tady to sviští. 4.50

KVALITA PROSTŘEDÍ
Los Toto je obrovská megaknajpa. Velká místnost vlevo po příchodu, ještě vetší prostor vpravo od příchodu a navrch dva stoly hned v příchozí místnosti s pípou. Odhadem se tu najednou vevnitř může vměstnat takových 70-80 lidí a to je fakt masakr. No a když připočteme podobné číslo i na venkovním posezení, tak se vpravdě jedná o absolutní megalomanskou hospodu. Vevnitř je krásně čisto, útulno, venku zase sedíte v krásném prostředí Hostýna, co víc si můžeme přát? Snad jen čistější hajzlíky ... 4.00

KLIENTELA
Los Vzhledem k umístění je to jasnější než facka, tady chodí z 99% jen a pouze turisti, ať už cyklo či pěšo, a samozřejmě pobožní poutníci. Ono 1% možná můžou tvořit provozovatelé ze stánků, jinak fakt nevím. Na to, aby tu byl někdo štamgast, je zde otevřeno až proklatě zřídka, jen letní měsíce jsou v otevírací době přívětivější. 3.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Kdo byl na Hostýně, nenavštívil kostel, nezakoupil něco ve stáncích a neokusil kvality penzionu Ovčárna, tak jako by tu ani nebyl. Pro všechny návštěvníky se jedná o povinnost, které určitě nebudete litovat, já určitě doporučuji. 4.50

PROGNÓZA
Los Tahle hospoda měla paradoxně návštěvníky i v době, kdy se zde tak výborně nevařilo, otvíračka závisela na ochotě provozovatele a obsluha trochu vázla, takže při současném obsazení věřím v její nesmrtelnost, navíc i prosperující budoucnost. Vše ale také závisí na Matici Svatohostýnské, jak dlouho budou prodlužovat provozovateli licenci, ale snad jsou v Matici normální lidi a tuto famózní hospůdku budou chtít zachovat navěky.