|
|
LOSÍ INFORMACE | ||
PENZION OVČÁRNA Svatý Hostýn 111 768 61 Bystřice pod Hostýnem Pavel Plhal Mobil: +420 731 464 265 Web: www.ovcarna-penzion.cz |
LOS SLOVOS ÚVODŇOS | ||
Los | O Ovčárně na Hostýně v poslední době (no, tak poslední rok dva) kolují zvěsti, že je to tu fakt, ale fakt dost dobrý. Já osobně to vím, proto?e toto občerstvovací zařízení navštěvuju celkem pravidelně, a i vysoké hodnocení z loňského léta to potvrzuje. Jak se ovšem na Ovčárně chlastá (a hlavně jí) v zimě? To jsem jel na Hostýn vyzkoušet v příšerných mrazech a jiném fujhnusbluj počasí. |
LOS PIVOS KVALITOS | ||
Los | Zubřík nambr jedenáct, alias Goldík nad Goldíky. Pěkná úzká sklenice sice ve mně nevzbuzuje žádnou důvěru a při větším než malém požití několika tekutých chlebů zde hrozí výrazně vyšší riziko převrhnutí, ale tohle asi není součástí žádného manuálu na použití případně bezpečnosti a ochrany při chlastání (alias BOZCH). Pivo je ovšem hutné, kdejaká dvanáctka by zde mohla blednout závistí. Škoda jen jeho přílišné přechlazenosti, což mi dělá problém i v letních měsících a kór fčil v zimě to bylo fakt na vypadnutí zubů z huby anebo minimálně na zánět okostnice. | 4.25 |
LOS JÍDLOS KVALITOS | ||
Los | Už vloni jsem to komentoval a letos si to neodpustím. Jídlo je tu nejlepší z velmi, opravdu velmi širokého okolí. Takové dobroty nedostanete ani v hauté cousine na Sušile, anebo alespoň ne v takovém množství. Vyskytují se zde spíše klasiky, ale také hodně divočiny, takže kdo má chuť na kačeny, bažanty, divočáky, výpečky, a to se zelím bílým, červeným a kndelíkem obyč či bramborovým, toto je jeho ráj na zemi. Kromě toho samozřejmě dostanete i klasické smažáky s hranolkama pro děcka, i zeleninové rizoto, ale výše uvedené divoké speciality jsou fakt delikatesy nad delikatesy. Plný počet bodov!!! | 5.00 |
LOS OBSLUHOS KVALITOS | ||
Los | Tak tu se to střídá jako fusekle. Je tu sice furt postarší menší štíhlá žena, která tu asi dělá šéfku obsluhy, ale mladé holčiny tu jsou skoro pokaždý jiný. Všechny baby kmitají ostošest, taky jich je na tuto megahospodu dost, takže máte hnedka fšecko na stole. Docela bylo zajímavý, že ve skoro plné hospodě jsme na pivo čekali cca minutu a na jídlo cca 5 minut, což byl teda megafofr, a kdybysme si nedávali těch piv více, tak jsme za 20 minut po příchodu vyřešení, nažraní aj zkasírovaní. Jafix... | 3.75 |
LOS PROSTŘEĎOS KVALITOS | ||
Los | Byl sem se tu podívat aj před svátkama na nějakých hodech, kdy to tu bylo teda tak skvěle nazdobený do myslivecka, že mjet s sebú foťák, tak vytřískám celý 36 snímkový film. Fčil za normálního provozu je to tu ovšem taky bomba, čistý ubrusy, schovaný nově pod sklem, výzdoba na zdech a oknech parádní a vůně všudypřítomná. I hajzlíky jsou od loňska zrekonstruovaný a pokáď si dobře pamatuju, tak tu tekla aj teplá voda, což stále není bohužel ještě standard v bystřických restauračkách. Co vytknout? Já fakt nevím... | 5.00 |
LOS KLIENTELOS | ||
Los | Co byste asi tady čekali? Turisty. A koho ještě? Cykloturisty. A v zimě? Zimní turisty a běžkaře. Vše je pravda, toto není co víc komentovat. Jo, možná ešče nějaký stánkaře, ale toť vše. Bohužel zde není žádný x-boďák, tak jak tomu bylo za bývalého provozovatele, není tu žádný opěrný bod, o kterém by se básnilo a na který by se každý mohl po příchodu spolehnout, prohlédnout, pousmát a pak u stolu do šroubku rozebrat. Furt někdo cizí, někdy klidný, jindy hlučný, obzvlášť je to zřejmý u důchodců a u důchodkyň, které plácají nahlas o svých nemocech už po první štamprdli... | 3.00 |
CELKOVÉ HODNOCENÍ | ||
Los | Ovčárna je nejlépe hodnocená hospoda roku 2010 a za tím si stojím i teď v zimním období roku 2011. Opět musí být hodnocení hodně hodně vysoké. Pivo skvělé, byť trochu studenější než je zdrávo; jídlo par exellans, bez výtek a s velkým doporučením; obsluha v oukeji; prostředí čistý s krásnými doplňky, jen ten hajzlík mohl být blíž než někde ve sklepě; no a furt cizí lidi, takže když se tu jednou ožerete, tak kromě obsluhy to propříště nikdo neví. Já chci bydlet na Hostýně!!! | 4.25 |
LOS PROGNÓZOS | ||
Los | Mno, v Česku, a nejen tu, existuje hnusná lidská vlastnost, a tou je závist úspěchu. Současný provozovatel pozvedl kvality a návštěvnost této hospody na velmi vysokou úroveň a asi solidně prosperuje. Snad mu to nebudou věřící z Matice závidět a neodstaví ho od rozjetého vlaku, aby se snažili pokračovat ve výdělečné činnosti, víme jak to pak končívá ... |