Hostinec Na Trojáku, Troják/Rajnochovice


13.2.2022, sepsal Los


Hostinec Na Trojáku
756 22 Hošťálková č. 217
Tel.: 573 391 090
Mobil: 603 147 342
E-mail: info@natrojaku.cz
Web: www.natrojaku.cz

Recenze z předchozích let:
2021-2, 2021-1, 2020-2, 2020-1, 2019, 2015, 2014, 2013, 2009-2, 2009-1

Mapa

Los slovos úvodňos

A toš poté, co lehla popelem obdobná chata na Tesáku, nám nezvylo nic inačího, než sa usádliť tu, do tepla turistické vývařovny na Trojáku. Ne, že bysme tady nechtěli zajít, to né, ale že bysme tu strávili skoro celé deň, toš to sme si neplánovali ani v těch nejmokřejších snech. Ale opoďme na dnešní story pjekně popořádku, ať v tom nemáme bordel...


Los pivos kvalitos

A toš tadyk došlo k razantní zmjeně, respektive k nemalému apgrejdu. Jasně, na čepu je furt pro mně průmjerný Radegast, ale co to oko mé vidí hnedkaj za znak na vedlejší pípje? Nešálí mně zrak? Nešálí opravdu vidím znak Zubra, a to nedasjakého, ale hnedkaj v zeleným barevným hávu, což naznačuje, že sa tu čepuje dvanáctka Gradus! No to je ale velmi velmi velmi příjemné zjiščéní, a toš taky hned první škopek do mňa zahučál ešče na lačný žaludek, jak gdybysem právě ubjehl půlmaratón. A další a další kusy do mňa pak padaly, už ne z žízně, ale z čisté radosti, jak takové dobré pivko može potěšiť myšlénky aji vnitřnosti. Tu dávám veliký palec nahoru a pokáď bude tento trend pokračovať, toš za chvílu nebude stačit pjetibodová škála hodnocení. Supr!

4.75


Los jídlos kvalitos

A toš v denní nabídce byly hnedkaj dvje polívečky, kerý sme si hned po prvním škopku dali. Gulášovka byla extra skvjelá, hustá, s hromadou masa, a neméně tak i valašská kyselica. K temu čerstvý pečivo a my byli jak u vytržéní. Následná seznamovačka s kuchařem probjehla víceméně nečekaně, ale o to více přítelsky, kde sme sa dozvjeděli, že tu dělá něco přes týden. Hm, parádní kauf pro tento hostinec. Taky sme sa dozvjeděli, že hlavním jídelním tahounem je (nečekaně) smažák s hranolkama, a přitom se na jídelním lístku objevuje takový skvost, jako je klobáska s výbornú hrachovú kašú. Mňam.

4.25


Los obsluhos kvalitos

A toš paní vrchní výčepní už je v důchodovým vjeku, něco přes 60 let vjeku, ale furt ešče dokáže docela obstojně obslúžiť dnešní narvanú knajpu. Dělá tu prý víc jak 15 rokú, což je teda v pohostinské oblasti neuvjeřitelná vjernosť, a už enem totok sa mosí oceniť minimálně potleskem, ešče líp pak štamprdlí. Pomáhala jí mladinká dívenka, kerá nám čepovala piva a rozlívala paňáky bez mrknutí oka, jak gdyby tu taky dělal víc jak dekádu, tagže je zřejmé, že má obsluhu poloožralých náfštěvníků prostě v malíčku. Z kuchyně na nás občas vykukla další paní, se kterú sa dalo skvjele pokecať, no a o rozhovoru s kuchařem už byla výše řeč. No je viděť, že gdyž sa chce, toš to ide; je jasný, že nezabřednú do hovoru asi s každým, ale my mjeli to ščéstí, že sme dneskaj byli ti vyvolení (asi proto, že sme zabrali štamgastský stůl hned u pípy, to dá přece rozum).

4.75


Los prostřeďos kvalitos

A toš omalovánky na stěnách zůstávají hlavní atrakcí, a sú udržované tak, aby sa na nich moc neprojevoválzub času. A chodba na hajzlíky jest toho přímým důkazem, tam idete jako v lese, kerý tuto hospodu obklopuje. Rozmístění stolů je díky covidu taky pokaždé inačí, čímž se sice o něco snížila kapacita hospody, ale to se nic neděje, páč ti, keří nenašli posezení zde, tak byli posílání do útrob nedalekého hotela, gde je dalších míst k sezéní habakuk. Za mě spokojenosť.

4.50


Los klientelos kvalitos

A toš narváno až na půdu, ináč to popsať neumím. Drtivú vjetšinu tu dneskaj tvořili lyžaři a bježkaři, všech pohlaví aj vjeku. Naščéstí sa tu moc neproducírovaly uřvaný děcka, a tak čas tady plynul docela v tichosti. Jasně, furt něgdo korzovál dovnitř a ven, ale to bylo furt lepčí, než gdyby sa tu dveře neotevřely půl dňa a my tu byli sami. Takto sme mjeli fšecky příchozí aj odchozí pjekně na očách a mohli sme tak hodnotiť jejich drahé lyžařské vybavéní. Úplně mně dostál borec, kerý mjel na sobje Rossignol Hero hadry za dobrých třicet táčů, a šel si zalyžovať na sjezdovku sem; ale proti gustu ... No občas k našemu stolu něgdo na chvílu přisednúl, což bylo příjemný zpestřéní, a tak aj v rámci klientely mosím dnešní deň hodnotiť více než pozitivně.

4.00


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Po objedě sme sa sebrali a šli na krátký výlet dolů do pionýrského tábora Slovan, gde sme si uklohnili špekáčky. Následně sme sa rozhodovali, kudy poputujeme dál, a s ohledem na neexistenci chaty Tesák sme zvolili zpětný chod a po sjezdovce mezi lyžařama sme si to vyšlápnuli zpej sem do hospody Na Trojáku. V rámci dnešní dvojité náfštěvy sem nezaznamenál nijaký výrazný nedostatek, ani v obsluze, ani v prostřédí, ani v jídle a už vůbec ne v pívu, tagže moje hodně vysoké pozitivní hodnocéní je zde na místě a dokazuje trend pokračujících vysokých kvalit. Bravo!

4.50


Los prognózos

A toš enem dúfám, že si tady hnedkaj po vyhořéní chaty Tesák nechali udělat preventivní elektro revizi, aby sa něco podobný nestalo zde. Protože oheň je jediná možná příčina konca zdejšího provozu, protože ináč to tu bude fungovať navjeky, a za mě je to moc dobře!