A že mi z toho jde hlava kolem...






"Rondo"
2012-1
( 2014, 2013, 2012-2, 2011, 2009-2, 2009-1, 2008, 2006 )


LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Restaurace penzion Rondo
Školní ulice 1553
Bystřice pod Hostýnem 768 61
okr. Kroměříž
tel: 573 381 869, mob: 731 450 997
e-mail: penzionrondo@penzionrondo.cz
web: www.penzionrondo.cz
Kontaktní osoba - Martin Živný mob: 731 625 059 
ÚVODNÍ SLOVO
Děda Lebeda Na stará kolena si člověk musí občas aj trochu vyskočit, tož jsem zas po dlouhé době zašel do nějakého toho slušného podniku, jak se říká ... a jestli to tam bylo slušné či zdali máme na obzoru nějaký nový skandál, to se dočtete v následujícím textu:  

KVALITA PIVA
Děda Lebeda Narozdíl od staronového šéfredaktora já jsem člověk světa znalý, zcestovalý po kdejaké splavné řece, a tudíž zvyklý nevyhýbat se světovým značkám piva jak čert kříži. I když je pravda že třeba nejlepší pivo co jsem kdy pil v takové Anglii byl světlý ležák plzeňského typu, takže uznávám, že naše pivo je top a ostatní mu nesahají po paty, ale přesto - Plzeň piju dvakrát denně (na ledvinové kameny), takže jsem se rád nechal osvěžit lehce kvasnico-citrusovou chutí Hoegaardenu. Pivo bylo chutné, chladné na zimní poměry až dost, kotel ve kterém se podává byl rovněž vrchovatě plný, akorát ta limetka mi k tomu neseděla - to se hodí spíš do Mojita než do piva, k Hoegaardenu když už tak raději žlutý citrón ... no ale však jsem si ji tam nemusel dávat, žejo - jinak mi to pivo chutná, je to něco jiného, ale jde to pít moc dobře. 4.50

KVALITA JÍDLA
Děda Lebeda To je jiná kapitola. Kdysi se sem chodilo na dobré jídlo, matně si vzpomínám. No průser je, že většina z toho, co kdysi stálo za hřích, z lístku buď zmizela, anebo to bylo pozměněno a nikoliv k lepšímu, zdá se. Pokud zrovna nemá člověk štěstí, že je na tabuli napsaná nějaká ta specialita dle aktuální sezóny, skoro už si z toho lístku ani nevybere - není to vůbec inspirativní! A když už si při té bídě řekne - tož co, jsem tu jednou za uherskej rok na jídlo, dám si ten steak za dvě kila - ať týden nežeru! - tak s prominutím dostane kousek masa a ještě k tomu nakrájený na plátky!!! Jako kdyby si mysleli, že nepoužívám lepidlo na protézu a ztratil bych při jezení masa chrup ... no já bych radši uvítal steakový nůž než takový návrat do mateřinky. To mě teda namíchlo. Rovněž přílohy bych řekl že bylo nějak míň než bych čekal - jsem to snědl a litoval vyhozených peněz, což se ve slušném podniku stát nemá. Zklamání. Nebylo to jídlo teda špatné, ale nebylo to ani nic donebes povznášejícího. Škoda, prostor by tam byl - ale nějak se ho bojí využít ... až je z toho průměr. Nuda nuda šeď šeď. 2.50

KVALITA OBSLUHY
Děda Lebeda To je zas jiná - slečny servírky jsou tam milé, příjemné, přiměřeně hbité - obsluha v tomto podniku patří k tomu nejlepšímu, co v Bystřici najdete. Nedám jim ale plný počet bodů, aby jim nestoupla sláva do hlavy a nezkazily se. 4.75

KVALITA PROSTŘEDÍ
Děda Lebeda Jak již zde bylo mnohokrát popsáno - od minula žádné změny. Nahoře nejškaredší část pro nekuřáky, tam se není kromě děvčat za barem na co dívat. Dole kuřácká část, větší prostor, krb, velké stoly, betelné židle. Největší devizou podniku je ale letní zahrádka, pravda v této době moc hojně nevyužívaná, těch mínus dvacet není úplně ideální teplota na vysedávání venku ... ale v létě je to tam moc útulné. Průměr z těchto tří známek za prostředí budiž stanoven aritmeticky. 4.00

KLIENTELA
Děda Lebeda Místní na svátečních večeřích, při příležitostech jako žádost o ruku či o rozvod, turisté ubytovaní v novém penzionu, obchodníci na jednání co se krapítek protáhlo. Žádné osobnosti. Průměr z místní "high society" a absence jakýchkoli bodovatelných typů. 2.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Děda Lebeda V celkem příjemném prostředí s milou obsluhou se zde dá příjemně posedět. Bohužel ztrácím iluze o panu kuchaři - je pořád méně a méně odvážný a jeho jídelníček je více a více průměrný. Taky když chce olizovat nůž, co s ním cosi maže v kuchyni, tak by si mohl zavřít dveře, ať to nevidí hosté. Ale pivo je tu dobré a vždycky bylo. Což ale v restauraci jako tahle vidím jako podmínku nutnou, nikoliv postačující! 3.25

PROGNÓZA
Děda Lebeda Tento podnik je, byl a bude jedním z těch "lepších" míst kam v Bystřici zajít. Avšak apeluji na kuchaře, aby se nad sebou zamyslel a upravil trochu to menu - ať si tam normální, byť možná trochu náročnějí důchodce může vybírat aspoň z několika jídel - tak jak ten jídelňák vypadá teď, tož to je lepší se najíst doma u staré a zajít si tam jen na pivo. Babička Lebedová má totiž v kuchyni více odvahy a invence.