Sem už nepáchnu... 






"Rondo"
2012-2
( 2014, 2013, 2012-1, 2011, 2009-2, 2009-1, 2008, 2006 )


LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Restaurace penzion Rondo
Školní ulice 1553
Bystřice pod Hostýnem 768 61
okr. Kroměříž
tel: 573 381 869, mob: 731 450 997
e-mail: penzionrondo@penzionrondo.cz
web: www.penzionrondo.cz
Kontaktní osoba - Martin Živný mob: 731 625 059 
ÚVODNÍ SLOVO
Rumcajs Velká bystřická stálice to je. Přivála mě sem zvědavost, jaktože Děda Lebeda stoprocentně spokojen nebyl. Já zde chodím cca 10 let, najíst se zde vždy celkem dobře dalo, Plzeň výborná byla a Hoegaarden mám rád také. Obavy mě však činí penzion, jestlipak se kvůli němu zdražovat vše nebude. Pro jistotu jsem realizoval dvě návštěvy, pokaždé směnu měla jiná hlavní servírka (rovnovlasá blond obarvená a ta s kudrnatými vlasy), abych měl názor vyvážený.  

KVALITA PIVA
Rumcajs Hoegaarden je vždy dobrý a piju ho rád, je dobře, že se ho v Bystřici někdo ujal. 4 body uděluji. Vždy jsem si dával ještě Plzeň, ta zde byla vždy dobrá. Co se ale nestalo. Chutnala, jako by byla zkvašená, něco jak začátek či konec bečky. No nic, sdělil jsem obsluze, že je nepitná (srovnáno s Radegastem 15° a nefiltrovaným Staropramenem, či co tam mají, obojí v pohodě, navíc stejný úsudek měl i spolupijan). Obsluha se divila a natočila mi tedy další. Opět to stálo za houby a opět jsem to vrátil, že tedy přejdu k Radegastu, než pít zkvašený šit. Pivo mi bylo odebráno, byl jsem ujištěn, že celá hospoda pije pivo kvality stejné a všichni ho milují. Při další návštěvě za 4 měsíce byla stejně hnusná. Čili jí uděluji 1 bod. 2.50

KVALITA JÍDLA
Rumcajs Jídlo je drahé a průměrné. Hrají si na něco extra a já mám vždy problém si něco najít v jídelním lístku, vaří se tu bez nápadu a snahy o něco pořádného. Vše co bylo dobré z lístku většinou zruší, zdraží nebo to zprasí, nebo kombinace dříve uvedeného. Kámoš se s přítelkyní nenajedli ze dvou tataráků a dezertů, nechali tam 8 kilo a museli se dorazit doma rohlíkem, čili nic moc. Já měl podobný problém, nechal jsem tam teda jen 5 kilo. Dostali jsme např. steak nakrájený na plátky a naprosto trapnou palačinku, bych si doma udělal stylovější, naprostá absence jakékoliv hry s výzdobou (šlehačky, čokoládové proužky prostě něco) - ostuda. To že zrušili krevetový koktejl, špagety s lososovou omáčkou, zprasili prsuto crudo (dřív tam byl lepší parmazán, jednou jsem tam snad měl eidam, rukolu nahradili zelím a celé to stojí příjemných 140 kč), topinka s kuřecí směsí stojí skromných 90 kč a parodie na steaky snad 250 kč s přílohou. Teďka jsem byl ve vyhlášeném podniku Restaurace a Pivovar Faltus v České Třebové hovězí gulláš se speciálními knedlíky za 110kč, výborný steak s bramborovým piré za 150kč - vše velmi nápaditě připravené. Poslal bych majitele pro nápady třeba tam, nebo k Máčákům U Švejka v Olomouci, ať vidí jak se má vařit. Nebo ať si pozve toho Pohlreicha, ten by mu to tam možná srovnal. 2.00

KVALITA OBSLUHY
Rumcajs   Ta dvě hlavní děvčata jsou milá a většinou profesionální. Dále se zde vyskytuje zrzavá slečna, ta je v pohodě a pak taková černovlasá rovnovlasá, co se tváří neuvěřitelně znuzeně až opovržlivě (možná za to nemůže). Rovnovlasá mě ovšem chtěla natáhnout, za tři pivka mi onehdá vyúčtovala asi 170 Kč, pak teda uhnula po zavolání vrchní číšnice na 150 Kč (zaúčtovala mi hbitě jednu ze dvou vrácených Plzní, kterou jsem nepil viz. výše, no doufám, že ji aspoň vylila a nedala někomu dalšímu). A jedna z hlavních servírek nám zase zhasla na zahrádce 45 minut před zavíračkou, asi abychom už šli, v hospodě bylo cca 6 lidí, ale bohužel za námi chodila tak jednou za 40 minut, takže jsem více času strávil čekáním na pivko, než jeho pitím (místo 4-5 piv jsem se musel spokojit se dvěma). 1.50

KVALITA PROSTŘEDÍ
Rumcajs Již mnohokrát popsáno, penzion vypadá hezky, zahrádka bezkonkurenční, s dětma to tam asi musí taky být dobré, vevnitř taky velmi hezké. 4.50

KLIENTELA
Rumcajs   Je to hospoda pro horních deset tisíc, takže sem chodí prostě celá Bystřice, teda vyjma víceboďáků. 3.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Rumcajs   Myslím, že v oblasti gastronomie a Plzně usnulo Rondo na vavřínech (i když netvrdím, že se tam někdy vařilo nápaditě). Já sem zas nějakou dobu chodit nebudu. Na Plzeň chodím k Hanušovi a na jídlo na Říku, tam si na nic nehrajou. Moc si ale přeji, abych zase začal chodit do Ronda, ale to by muselo chtít něco dělat Rondo. Minimálně vyhodit kuchaře, promluvit s obsluhou a vyčistit trubky na pivo. 2.75

PROGNÓZA
Rumcajs   Ten podnik přežije, ale je nutné, aby si majitel uvědomil, že nemá monopol. Alespoň některé z výše uvedených změn si všimla většina lidí. Obecně řečeno, pozvat dívku či chlapce na večeři, vypláznout na maloměsto dosti peněz (400-800 kč) a odejít nespokojen je problém. A ten se stal hodně lidem.