|
|
LOSÍ INFORMACE | ||
KONTAKT: Restaurace penzion Rondo Školní ulice 1553 Bystřice pod Hostýnem 768 61 tel: 573 381 869 e-mail: penzionrondo@penzionrondo.cz web: www.penzionrondo.cz Kontaktní osoba - Martin Živný mob: 731 625 059 |
LOS SLOVOS ÚVODŇOS | ||
Los | Protože mám Rondo od bydliště co by šutrem dohodil a zbytek došel pěšky, tak se tu občas vyskytuji na jídlo a pokud se zadaří, tak ochutnám i místní tekuté pokrmy ... |
LOS PIVOS KVALITOS | ||
Los |
Takže obsazení piv je tu vlastně pořád stejné jako vloni, předloni a kdo ví, jak dlouho dozadu ještě. Desítkový hnus s názvem Gambrinus mi nahání husí kůži jen když jej vidím na nápojovém lístku, takže o tento mok se vždy rád nechám ochudit. Speciál Hoegaarden je pivko s nějakou divnou příchutí a ani citron na okraji sklenky můj pocit nespravil, ba právě naopak, protože to ve mně vyvolal ihned dojem, že je třeba pivko "dochutit", aby bylo poživatelné a pitné. Obavy se vyplnily a tuhle chuť piva prostě nepovažuji za chuť pivní, naopak se jedná možná o nějaký radler, i když daleko vyšší stupňovitosti, než je u radlerů zvykem. Dvanáctková Plzeň je zárukou kvality kdykoliv a kdekoliv, takže jsem nakonec skončil u této klasiky a výrazně si po předchozím pokusu spravil chuťové buňky. Pěkný krýgl, hutná pěna, mok bez bublinek, krásně zlatavá barva; už před napitím se mi seběhly všechny sliny a po napití se očekávání vyplnilo. Ano, toto je pivo! Když to shrnu za sebe, tak 2 ze 3 piv prostě nemůžu a to zcela jistě není v pořádku; na druhou stranu je třeba říct, že já nejsem asi optimální zkušební vzorek, nicméně toto je moje recenze a tak hodnotím tak jak hodnotím... |
3.00 |
LOS JÍDLOS KVALITOS | ||
Los |
Protože jsem snad už snědl celý jídelní lístek odsvrchu dolů a zase nazpátek, tak můžu posoudit jediné - nemají
de žádné jídlo, které by mi nechutnalo. A za tímto tvrzením si stojím! Ať už se jedná o těstoviny, nebo o tatarák, nebo o masa všech velikostí a typů, přílohy od brambor, přes rýži až po česnekovou bagetu, tak vše v naprostém pořádku. Potud vše OK. Jediné, co se mi v poslední době stává je, že se sem na jídlo už ani netěším, protože už vím, jak vše chutná ... |
4.50 |
LOS OBSLUHOS KVALITOS | ||
Los | Lítá tu vždy nějaká holčina, v případě většího počtu osazenstva i více holčin. Tak jak jsem vychválil předchozí kritérium, tak i nyní musím říct, že v obsluze jsem nenašel nijaká negativa. Dokonce jsme se jednou zdrželi i do zavíračky a holčiny v klidu uklízely kolem nás a neotravovaly tím, že máme jít; svým konáním samy beze slova naznačovaly, kolik je hodin a je třeba jít; ale i přesto donesly požadovaný nápoj. Jsem v šoku, ale v příjemném ... | 5.00 |
LOS PROSTŘEĎOS | ||
Los | Jedná se o restauraci, nikoliv o nálevnu, takže prostředí je podle toho taktéž zařízené. V "horní" části restaurace u barpultu se nechází nekuřácká místnost s několika stoly, nicméně hlavní místnost se rozprostírá "dole", kde je kuřácká část a ta je o dost větší. A i když se jedná o část kuřáckou, tak je tu útulněji díky ozdobám na zdech, přičemž všemu vévodí obrovská historická naftová motorka, postavená na vyvýšenině u velkého proskleného prostoru. Krb v těchto dnech nepraská a zeje prázdnotou, ale o ten tu v létě prostě nejde, jde tu o posezení na zahrádce, která je jedna z nejkrásnějších, co jsem kdy viděl a navštívil - více je vidět na přiložených fotografiích níže, které jsem si s ne/dovolením vypůjčil z oficiálních srnek tohoto penzionu, tak snad nebudu mít opletačky ohledně kopyrajtu ... | 4.75 |
LOS KLIENTELOS | ||
Los | Oproti loňsku se mi klientela docela zhnusila, protože pořád potkávat rádoby bystřickou smetánku je nejen únavné, ale hlavně otravující. Stále dokola podobné či stejné xichty, stejného ražení i původu, no nevím nevím, občas to chce pevné nervy a trpělivost, než se prokousáte ke stolu a mezitím odpovídáte na desetkrát ahoj a pětkrát brýden. Taktéž pohledy okolních se díky tomu stávají pomalu rentgenní a já už z klientely tady občas dostávám jednak kopřivku a jednak stihomam ... | 2.00 |
CELKOVÉ HODNOCENÍ | ||
Los | Mno, když srovnávám letošní hodnocení s tím mým loňským, tak se v mnoha směrech hodnocení změnilo, někde vzhůru, jinde dolů. Zhoršil se můj pohled na kvalitu piva a klientelu, obsluha a prostředí se mi líbí čím dál tím víc; o jídle se nemá cenu bavit, tady se výborně vařilo a vaří, tak snad to tak zůstane. Takže asi takto, pro ty, co sem chodí častěji, určitě platí mé dnešní hodnocení, pro ty, co sem zavítají opravdu jen zporadicky, tak si k hodnocení klidně mohou přičíst půl bodu a snad i bod ... | 3.75 |
LOS PROGNÓZOS | ||
Los | Asi sem začnu chodit méně, abych se znovu začal těšit tady na pivo a nedostával husí kůži z těch xichtů okolo. Jinak si myslím, že tento podnik má největší perspektivu ze všech bystřických i okolních ... |