Beer Belly


člen poroty od 1.3.2017


Beer Bellyho první zkušenosti se zlatavým mokem začaly až kolem 19-tého roku jeho života, do té doby hořčina v ústech nijak jeho chuťové pohárky neškádlila. Pozdější začátek posilování (se) s půllitrem znamenal rychlejší nástup prolitých hektolitrů. V tu dobu ještě bylo pivo pivem, chutné, s pěnou, nealko trendy a ovocné příchutě se jevily jako něco nechutně nereálného.

V čase nástupu prvních minipivovarů se dostavil logický Beer Bellyho odklon od europiv, i když taková tanková Plzeň má stále u něj výsostné postavení.

Chuť piva je samozřejmě jedna věc, druhou záležitostí je atmosféra a prostředí, kde je popíjeno. A jelikož Beer Belly nostalgicky vzpomíná na hospody typu IV. cenová, které mnohdy složením štamgastů, nevlídností prostředí a neochotnou obsluhou byly ve své odpudivosti vlastně tak nádherné, že rád přijal pozici porotce serveru pajzly.cz, aby se o své zkušenosti a zážitky mohl podělit s ostatními příznivci konzumace našeho národního dědictví. A to že pan Groll, první plzeňský sládek, byl Bavor, na tom nic nemění!

RECENZE

2019
Zlínské hospody:
Bárka Zlín


2018
Bystřické hospody:
Myslivecká chata Grůň Rusava

Meziříčské hospody:
Gálik Velké Karlovice

Pražské hospody:
Pizzeria Einstein Praha-Bubeneč
Pod hrází Praha-Hostivař

Zlínské hospody:
Na hřišti Lůžkovice
PUOR Zlín
Tankovna Moskva Zlín


2017
Pražské hospody:
Budvarka Praha-Dejvice
U Pětníka Praha-Dejvice

Vzdálené hospody:
Lesní bar Lipová-lázně

Zlínské hospody:
Novesta Zlín
Pštros Zlín
Quick bar Zlín
Šopa Zlín
U Barcuchů Zlín
U Máců Zlín


2016
Olomoucké hospody:
Mačák Olomouc

Zlínské hospody:
Boston Zlín
Hockey bar Zlín